1. Anasayfa
  2. Espor

League of Legends ‘daki En Uzun Süren Profesyonel Maç

League of Legends ‘daki En Uzun Süren Profesyonel Maç
League of Legends
3

League of Legends dendiğinde birçoğumuzun aklına gelen genellikle iki isim vardır; SKT T1 ve Faker. Dünya’nın En İyi Oyuncusu olarak görülen Faker’in varlığıyla beraber yenilmez bir takım görünümüne bürünen SKT T1 genellikle eski parlak dönemlerinde çıktığı her maçta favori olarak görülen bir takımdı.

Önerilen içerik: Ne Kadar Bilgilisin ? Lol – Part 1

20 Ocak 2018’de oynanan SKT T1 – Jin Air maçı, en uzun süren League of Legends karşılaşması olmasıyla birlikte rekorların kırıldığı bir maç oldu. O dönemlerde League of Legends’ta SK Telecom T1’i yenmek, pek çok takım için yeterince zordu. Ancak Jin Air Green Wing, bunu birden fazla rekor kırarak başardı.

Kore LCK espor ligindeki bir maç sırasında Jin Air, SKT‘yi şimdiye kadarki en uzun League of Legends maçında devirdi. İki takım da, 94 dakika 37 saniye boyunca vadide galibiyet mücadelesi verdi.

BO3 formatında gerçekleşen seri, 1-1’lik bir duruma ilerleyince işler son maç için bir hayli stresli hal almıştı. Bu korkunç oyun süresi, ahq e-Sports Club ile Hong Kong Attitude arasında 91 dakika 21 saniye süren önceki rekoru da geride bıraktı.

Ancak, gecenin rekor kıran tek statüsü uzun sürmesi değil.

Tahmin edebileceğiniz gibi maç ne kadar uzun sürerse istatistikler de o kadar çılgınlaşır.

Jin Air’in nişancısı Park ‘Teddy‘ Jin-seong, Sivir performansıyla oyun boyunca 1.456 CS’e ulaşarak bu konuda muazzam bir sayı elde etti. Böylelikle bu konudaki yeni rekorun da sahibi oldu.

skor tablou

Aynı zamanda, SKT’nin nişancısı Bae ‘Bang‘ Jun-sik de 972 CS’e ulaşarak önceki rekoru kırmayı başardı. Ancak, Teddy’nin yanında ne yazık ki gülünç bir seviyede kaldı.

Lig tarihindeki bir önceki rekor, 946 CS ile Jesper ‘Zven‘ Svenningsen’e aitti.

Bu League of Legends tarihindeki alışılmadık maçta, toplam dokuz kez Baron Nashor katledildi. Baron Nashor’un yanı sıra maçın ilk 20 dakikası içerisinde Vadi’nin Alameti’ni ise Jin Air almayı başardı. Yine, alışılmadık bir şekilde maçta standart ejderlerden daha çok Kadim Ejderha katledildi – 6 kez.

nexus bitis

Bu eşsiz maç, Jin Air kompozisyonunun geç oyun aşamasında güçlü olması sayesinde; toplam dokuz baronun üçünü aldıktan sonra Faker’i da yakalamalarıyla birlikte sona erdi. Böylelikle, sabahın erken saatlerine kadar süren LCK Spring 2018 1. Hafta 4. Gün maçı, Worlds 2017’den bile daha ilgi çekici bir maç haline işte bu şekilde geldi…

Abone ol
Bildir
guest

3 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Anonim
Anonim
1 yıl önce

emir abi bacımı severmisin ben ön
ünde mekik çekicem

Anonim
Anonim
1 yıl önce

bende

Anonim
Anonim
1 yıl önce

ben gayim