1. Anasayfa
  2. VALORANT

Masters – Berlin Öncesi Acend’i Tanıyalım

Masters – Berlin Öncesi Acend’i Tanıyalım
4

Acend, bu yılın Mart ayında kurulan Avrupa temelli bir espor organizasyonudur. Yeni bir organizasyon olan Acend, espor arenasına ilk olarak Valorant ile giriş yaptı. Ardından PUBG ve Rainbow Six takımlarını da duyurdular. Ancak daha sonra PUBG takımı ile yollarını ayıran ekip espor macerasına şu an Rainbow Six ve Valorant ile devam ediyor.

Acend’in Valorant kadrosu ilk olarak Mart ayında duyurulmuş olsa da oyuncular Acend’den önce başka bir takım için mücadele ediyordu. BONECOLD, starxo, cNed, Kiles, koldamenta beşlisi ilk olarak Don’t Even Ask ismiyle oynuyordu. Ardından Raise Your Edge organizasyonuna dahil oldular. Ancak Riot’un sponsorluk kurallarına uymayan Raise Your Edge, takımı ile yollarını ayırmak zorunda kalmıştı. Acend de eski Raise Your Edge takımı Valorant oyuncularını bünyesine katarak Valorant sahnesine girmiş oldu.

İlk Masters’a katılmayı başaran ekip turnuvada süpriz bir gidişatla finalde cNed’in olağanüstü performansıyla son Avrupa şampiyonu Heretics’i devirerek Avrupa şampiyonluğuna uzanmışlardı. Aynı zamanda turnuvanın da MVP’si temsilcimiz cNed olmuştu. Ardından gelen Masters – Reykjavik elemelerinde ise büyük bir hayal kırıklığı yaratarak önce NIP’ye sonra da Team Vitality’e elendiler.

VCT 2. Aşama bittiğinde Avrupa’daki birçok Valorant takımının kadrolarında değişim yaşanmaya başlamıştı. O takımlardan biri de Acend oldu. Tecrübeli IGL oyuncuları koldamenta’yı G2’ya kaptıran Acend yerini yine G2 Esports’tan zeek ile doldurdu. Yeni transferiyle beraber katıldıkları ilk turnuva olan LVP Rising Series 2’den şampiyonlukla ayrıldılar.

Acend’in Valorant’taki Diğer Başarıları

  • VCT 1. Aşama Masters 1 Avrupa şampiyonluğu
  • LVP Rising Series 2 şampiyonluğu
  • VCT 3. Aşama Challengers 1 birinciliği
  • VCT 3. Aşama EMEA Berlin elemeleri üçüncülüğü

Acend’in Masters – Berlin Macerası

Acend, VCT 3. Aşama Challengers 1’de hiç maç kaybetmeden Rix.GG, FPX, Guild Esports ve finalde G2 Esports’u mağlup ederek EMEA elemelerine Avrupa birinciliği ile gittiler. EMEA elemelerinde de önce iki CIS takımları olan NAVI ve Gambit’i mağlup ederek kazananlar finaline çıktılar ve Berlin biletini kaptılar. Ancak kazananlar finalinde temsilcimiz SuperMassive Blaze’e 2-1 mağlup oldular. Kaybedenler finalinde de Gambit’e 3-1 ile boyun eğen ekip turnuvayı dördüncülük ile noktaladı.

Acend Valorant Kadrosu Kimlerden Oluşuyor ?

  • finland flag Santeri “BONECOLD” Sassi
  • poland flag Patryk “starxo” Kopczynski
  • Turkey flag Mehmet Yağız “cNed” İpek
  • ukraine flag Vlad “Kiles” Shvets
  • poland flag Aleksander “zeek” Zygmunt
  • lithuania flag Laurynas “Nbs” Kisielius
Abone ol
Bildir
guest

4 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
hataaa
hataaa
2 yıl önce

G2 dördüncü acend üçüncü smb ikinci gambit birinci oldu

ace sned
ace sned
2 yıl önce

sned abim

Berk
Berk
2 yıl önce

Dördüncülükle değil üçüncülükle yazar arkadaş şimdiden kolay gelsin :)

Mert
Mert
2 yıl önce

Cned kardeşimizin vurdugu hs olsun . Eline emeğine sağlık şimdiden. Oz kardesim gibi sevdim her maçta bağırarak seviniyoruz . Adamsin Cino