1. Anasayfa
  2. LoL

Galatasaray’ın Rakiplerini Tanıyalım

Galatasaray’ın Rakiplerini Tanıyalım
0

22 Eylül tarihinde canlı yayında çekilen kuralarla temsilcimizin rakipleri belli oldu. 2021 Dünya Şampiyonası‘na ön eleme aşamasından dahil olan Galatasaray Espor, B Grubu’nda mücadele edecek. Çok iyi bir mevsim geçiren ve ligi adeta domine edip 2021 TBF‘den de şampiyonlukla ayrılan Galatasaray Espor, tarihinde ilk kez Worlds‘e katılacak. Temsilcimizin rakiplerini gelin birlikte inceleyelim.

Beyond Gaming

LoL Worlds Preview Series 7 Beyond Gaming

Espor sahnesine Ocak 2021’de dahil olan Tayvan ekibi Beyond Gaming, ilk kadrosunu League of Legends için kurdu. 2021 yılının güz mevsimi için League of Legends Pacific Championship Series‘de mücadele eden Tayvan’ın güçlü ekiplerinden ahq eSports Club‘ın yerini alarak lige dahil oldu.

Bu yıl espor sahnesinde ilk sınavını veren Tayvan ekibi PCS 2021 Güz Mevsimi‘nde normal sezonu çıktığı 18 maçın 16’sını kazanarak PSG Talon‘un gerisinde ikinci sırada tamamladı. Playofflarda ise finale kadar yükselmeyi başaran Beyond Gaming, finalde PSG Talon’a 3-0 mağlup olunca MSI biletini kaçırdı ve mevsimi ikinci sırada tamamladı.

Yaz mevsiminde de Beyond Gaming lige damgasını vurarak normal sezonu ikinci kez tamamladı. İlk yılında elde ettiği bu başarıları ile adından söz ettirmeyi başaran Tayvan ekibi 2021 Yaz Mevsimi Playoffları‘nda Kazananlar Finali maçında son şampiyon PSG Talon‘u 3-2 mağlup etse de Yaz Mevsimi Finali‘nde yine PSG Talon’a mağlup olarak mevsimi ikinci sırada tamamladı. Kurulduğu ve lige dahil olduğu ilk seneden Dünya Şampiyonası‘na gitmeye hak kazanan Beyond Gaming özellikle ön eleme aşamasının en iddialı ve zorlu ekiplerinden.

Aktif kadro:

TW Wu “Liang” Liang-Tetop lane icon Üst Koridor
TW Huang “HuSha” Zi-Wei16px Jungler icon blue Ormancı
TW Huang “Husky” Chin-Chengmid lane icon Orta Koridor
TW Chien “Maoan” Mao-Anmid lane icon Orta Koridor
TW Chiu “Doggo” Tzu-Chuanbot lane icon Alt Koridor
TW Wu “Kino” Hsin-Jungsupport icon Destek
TW Huang “TNS” Po-Weisupport icon Destek
TW Lien “Benny” Hsiu-chiC. Koç

Cloud9

Cloud9 big logo

Kuzey Amerika’nın güçlü isimlerinden Cloud9, League of Legends sahnesine 2013 yılında çıktı. 2013 yılından bu yana LCS‘de elde ettiği başarılar ile göz dolduran ve çok geniş bir taraftar kitlesine sahip olan Cloud9‘ın, sonuncusu 2021 Güz Mevsimi olmak üzere 4 LCS şampiyonluğu bulunuyor.

Geçtiğimiz mevsim LCS’i birincilikle bitiren Kuzey Amerika temsilcisi, İzlanda’da düzenlenen MSI turnuvasından eli boş dönmüştü. Yaz Mevsimi’nde de kötü gidişat devam etse de Cloud9 normal sezonu 4. sırada tamamladı ve bu yıl ilk kez düzenlenen LCS Championship‘de mücadele etmeye hak kazandı. Burada ilk maçında Team Liquid‘e mağlup olduktan sonra alt gruba düşen fakat buradan da alt grup finaline kadar gelmeyi başaran Cloud9, son maçında Closer’ın takımı 100 Thieves‘a mağlup olunca mevsimi üçüncü sırada tamamladı. Cloud9 üçüncülükle bitirdiği LCS’in ardından 2021 Dünya Şampiyonası‘na ön elemeden katılma hakkını elde etti. Çekilen kuralar sonucunda temsilcimiz Galatasaray Espor‘un da yer aldığı B Grubu’na yerleşti.

Cloud9, League of Legends arenasına dahil olduğu 2013 yılından 2020 yılına kadar yapılan bütün Dünya Şampiyonaları’na katıldı. Sadece geçtiğimiz sene Worlds’e katılamayan Cloud9 bu yıl sekizinci kez turnuvada yer alacak. Cloud9’nın Worlds’te en iyi başarısı ise 2018 yılında elde ettiği yarı final. Öte yandan uzun yıllar G2 Esports forması giyen ve G2 Esports ile 5 yıl üst üste Worlds‘te oynayan tecrübeli oyuncu Luka “Perkz” Perković, geçtiğimiz yıl aralık ayında transfer olduğu Cloud9 ile ilk Worlds sınavına çıkacak. Orta koridorun efsaneleşmiş isimlerinden olan Perkz bu yılki turnuva ile beraber üst üste 6 kez Worlds’te mücadele etmiş olacak. 2019 Dünya Şampiyonası‘nda G2 Esports’un ikinciliğe uzanan mücadelesinde ise alt kordior rolünde oynayan Perkz, takımının bu başarısında önemli bir paya sahip.

Aktif kadro:

australia flag Ibrahim “Fudge” Allamitop lane icon Üst Koridor
US Robert “Blaber” Huang16px Jungler icon blue Ormancı
croatia flag Luka “Perkz” Perkovićmid lane icon Orta Koridor
denmark flag Jesper “Zven” Svenningsenbot lane icon Alt Koridor
canada flag Philippe “Vulcan” Laflammesupport icon Destek
spain flag Alfonso “mithy” Aguirre RodríguezC. Koç

Unicorns of Love

unicorns of love lol team

Aslen Almanya merkezli bir espor kulübü olan Unicorn of Love’ın League of Legends takımı League of Legends Continental League‘de mücadele ediyor. League of Legends sahnesine ilk olarak Mayıs 2014 yılında çıkan Alman ekibi, aynı yıl içerisinde EU Challenger Series‘den Avrupa’nın en büyük ligine EU LCS‘e yükselmeyi başardı. 2015 yılından 2019 yılına kadar EU LCS’de mücadele eden Unicorns of Love, lige çıktığı yılın Güz Mevsimi’nde ikinci oldu. 2017 Güz Mevsimi’ni de ikinci sırada tamamlayan Unicorns of Love’ın LCS yıllarındaki en büyük iki başarısı bu oldu. 4 yıl boyunca Avrupa’da mücadele eden ekip, hiç şampiyonluğa ulaşamasa da bu süre içerisinde lige damga vuran isimlerden biri oldu. 2019 yılında EU LCS’in yerini LEC‘ye bırakmasının ardından Unicorns of Love’ın Avrupa macerası sona erdi. Alman ekibi, League of Legends faaliyetlerini Güz Mevsimi boyunca durdurdu. Aynı yıl içerisinde League of Legends faaliyetlerini Moskova’ya taşıyan Unicorns of Love, 2019 Yaz Mevsimi’nde Team Just‘ın slotunu alarak LCL‘e dahil oldu. Unicorns of Love, lige dahil olduğu 2019 yılında LCL Yaz Mevsimi şampiyonu oldu ve tarihinde ilk kez uluslararası bir turnuvaya gitmeye hak kazandı. 2019 Dünya Şampiyonası’nda ilk uluslararası sınavına çıkan takım o yıl ön eleme aşamasında turnuvaya veda etti. Unicorns of Love ilk yılından bu yana LCL’in bütün mevsimlerini kazanarak ligde en çok şampiyonluğu bulunan takım konumunda. UOL’ün üst üste 6 kez LCL şampiyonluğu bulunuyor ve bu yıl üst üste üçüncü kez Worlds‘te mücadele edecek.

Aktif kadro:

russia flag Vladislav “BOSS” Fomintop lane icon Üst Koridor
russia flag Kirill “AHaHaCiK” Skvortsov16px Jungler icon blue Ormancı
russia flag Lev “Nomanz” Yakshinmid lane icon Orta Koridor
ukraine flag Andrey “Argonavt” Yakovlevbot lane icon Alt Koridor
france flag Antonio “Frappii” Botezatubot lane icon Alt Koridor
russia flag Aleksandr “SaNTaS” Lifashinisupport icon Destek
germany flag Fabian “Sheepy” MallantC. Koç
russia flag Dmitrii “Invi” ProtasovC. Koç

DetonatioN Focus Me

LoL Worlds Preview Series 2 DetonatioN FocusMe

Japonya League of Legends’ının güçlü isimlerinden DetonatioN Focus Me, kurulduğu 2013 yılından bu yana adını ve konumunu korumayı başarmış nadir isimlerden. Japonya’nın profesyonel ligi olan LoL Japan League‘in hem ilk şampiyonu olan hem de en çok (9 kez) şampiyonluğu bulunan ekibi DetonatioN Focus Me, bu yıl üçüncü kez Worlds sahnesine çıkacak. Ön eleme aşaması MSI ve Worlds turnuva formatına dahil olmadan önce üç kez International Wildcard‘a katıla Japon temsilcisi üçünden de herhangi bir uluslararası turnuvaya yükselemedi. DetonatioN Focus Me ilk kez bir uluslararası turnuvaya LJL 2018 Yaz Mevsimi şampiyonu olarak o yıl katıldı. Maalesef Japon ekibi Worlds’te hiç grup aşamasına çıkamasa da, DetonatioN FocusMe beklenmedik galibiyetler alarak rakiplerini her zaman şaşırtan bir takım oldu.

Aktif kadro:

JP Shunsuke “Evi” Murase
KR Mun “Steal” Geon-yeong
KR Lee “Aria” Ga-eul
JP Kyohei “Ceros” Yoshida
JP Yuta “Yutapon” Sugiura
KR Yang “Gaeng” Gwang-yu
JP Kazuta “Kazu” Suzuki
KR Yang “Yang” Gwang-pyo
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments