1. Anasayfa
  2. LoL

League of Legends Efsanelerinin Hayat Hikayeleri

League of Legends Efsanelerinin Hayat Hikayeleri
League Of Legends
0

Doublelift

Yiliang Peter Peng veya bilinen adıyla “Doublelift” 19 Temmuz 1993 yılında Amerika ‘nın California eyaletinde dünyaya geldi. Kendisinden 7 yaş büyük bir erkek kardeşi bulunmakta. League of Legends platformunun Kuzey Amerika bölgesi kolunda en uzun kariyere sahip oyunculardan biri ve mekanik anlamda uzun yıllar boyunca en iyi nişancı ünvanı herkes tarafından kendisine atfedildi. Şu anda da bölgede en iyi üç nişancıdan biri konumunda. Bilgisayar oyunlarıyla tanışmadan önce kart büyüsünü öğrenmek üzerine bir hobisi vardı. Doublelift olarak bilinen bir kart numarasının ismini kullanarak kariyerini eski hobisinden kalan bir parçayla devam ettirdi.

Peng, League of Legends ile tanışmadan önce kardeşinin bilgisayarını kullanrak World of Warcraft, Dota ve Heroes of Newerth gibi oyunlarla vakit geçiriyordu. Machinima ile 2013 yılında yaptığı röportajda Peng, ailesiyle olan ilişkisinin profesyonel bir espor oyuncusu olma hayalinden dolayı gergin olduğunu söyledi. “Ebeveynlerimle her zaman mücadele ederdim … Her şey üzerinde tartışırdık, özellikle oyunlar. Oynamak istediğimde bunun tamamen bir zaman kaybı olduğunu düşündüler. Yıllar geçtikçe daha da kötüye gitti”. Hatta ailesi kendisini evden bile kovdu.

Kariyeri ve Başarıları

Peng kariyerine destek rolünde (kendisi o zamanlar Blitzcrank ile harikalar yaratırdı), Counter Logic ekibinin kurucusu George “HotshotGG” Georgallidis ‘in dikkatini çekerek takıma alındı ve ilk profesyonel League of Legends kariyeri resmi olarak başlamış oldu. Kısa bir süre sonra Peng, CLG’den ayrılıp Başlangıç ​​Epik Gamer takımına destek rolünde gitti. Daha sonra ilk adc deneyimini Epik Gamer ‘dan ayrılıp unRestricted ‘a katıldığında yaşadı.

Peng ‘in ilk resmi ve en büyük turnuvası Riot Games ‘in düzenlediği Dreamhack 2011 yazıydı. Turnuva İsveç’te gerçekleşecekti ve Peng ‘in ailesinden izin alması gerekiyordu, ancak o dönemde e-spor kariyerine başlaması ebeveynleri için bir sırdı. Ailesi katiyen karşı çıksa da abisinin aileyi ikna etmesi sonucunda Peng o turnuvaya gitti ve 2. olarak bitirdi.

Peng, takım arkadaşlarının yanında çekingen ve sosyal açıdan garipti. “O zamanlar gerçekten tuhaftım ve gerçekten içe dönüktüm. Ben sadece oyun oynamaktan başka hiçbir şey yapmayan tipik bir Asyalı adamdım. Sonunda takımımla tanıştığımda ‘merhaba’ gibiydim ve söylediğim tek şey buydu. onlarla bir varlığım vardı ama onlarla çok fazla etkileşim kurmadım”. Bir Reddit AMA’sında Peng, kariyerine başlama fırsatı verdiği için Epik Gamer’a borçlu olduğunu söyledi. “Epik Gamer olmasaydı, muhtemelen profesyonel sahneye asla giremezdim.”

Peng eve döndüğünde, ailesinin Dreamhack’teki başarısından gurur duymadığını söyledi. “Üniversiteye gitmemi istediler.” Kendisi ve ailesi arasında kariyer seçimi konusunda gerginlik arttı, ta ki 2011’de ailesi ona evi terk etmesini söyleyene kadar. Turnuvadan kazandığı para ile bilgisayarını alıp evden ayrıldı. Peng, Reddit’te olayı “Merhaba ben Doublelift, eskiden Epik Gamer ekibindeyim ve bugün evsiz kaldım” başlıklı bir başlıkta yazdı. Dönecek üniversite diploması veya ailesi olmadığından, gitmeye karar verdi ve profesyonel oyun kariyerine tamamen odaklandı. Peng, Team Curse için eğitici League of Legends içeriği yazarak para kazanmaya başladı. “O site için kılavuzların yarısını ben yaptım … Çok mutluydum ve sonunda o ay kira ödeyebildim.”.

Her Ne Koşul Olursa Olsun İşinin En İyisini Yap

Peng ‘in hayatında bir dram sayılabilecek hikayesi ise NA LCS 2018 İlkbahar Play-offları finallerinin hemen öncesinde Doublelift’e ilk bilgisayarını veren ağabeyi Yihong, annesi ve babasına bıçakla saldırmaktan tutuklandı ve olay Doublelift’in annesinin ölümüyle sonuçlandı. Babasını ise ağır yaraladı. Takım arkadaşları ve topluluk tarafından desteklenerek oynamaya devam etti ve sonunda şampiyonluğu kazandı.

Peng ‘in bu zorlu kariyer başlangıcı

  • -7 LCS Şampiyonluğu
  • -2018 LCS ‘in en değerli oyuncusu
  • -2019 LCS Final MVP oyuncusu
  • -5x LCS All-Star
  • -5x LCS All-Pro 1. Takım
  • -LCS ‘de 1500 öldürmeye ulaşmış ilk oyuncudur ve Çinde “Ağabey olarak anılır” (“ağabey”, Doublift’in bilinen sözleriyle eşanlamlı olan “burada oturan herkes çöptür” diye alıntı yapan bir karakterin yer aldığı klasik bir Çin filmine referanstır)

ile şekillendi.

Faker

fakeer

Lee Sang-hyeok, 7 Mayıs 1996’da Seul’de doğdu. O ve erkek kardeşi, büyükanne ve büyükbabaları ve babası Lee Kyung-joon, Seul, Gangseo Bölgesi’nde büyüdü. Küçüklüğünde bilgisayar oyunları ile pek içli dışlı olmamakla beraber genellikle arkadaşları ile çarşıya inip Tekken tarzında konsol oyunları oynardı ve pek başarılı değildi. Daha sonra, Maplestory ve Warcraft 3 gibi oyunlar oynayarak bir PC oyuncusu oldu. İlginçtir ki, dünyanın en iyi profesyonel LoL oyuncularının pek çoğunun, orijinal DotA’yı ortaya çıkaran oyun olan Warcraft 3’te bir geçmişi var. Faker, WC3 oynarken, özel haritalarda oldukça fazla zaman harcadı en önemlisi, League of Legends ‘e benzeyen Chaos adlı bir harita. Faker, Kaos’ta “son derece iyi” olduğunu ve profesyonel bir League of Legends oyuncusu olarak başarısını görmesinin muhtemelen yanlış olmadığını düşünüyor.

League of Legends ile Tanışması

Faker, web’de gezinirken oyunu bulduğunu söylediği gibi Aralık 2011’de League of Legends oynamaya başladı. “GoJeonPa” takma adıyla Kore sunucusunda oynayan Faker kısa sürede ün kazandı. Pekçok oyuncu rank #1 den düşmeyen bu oyuncu hakkında yabancı olduğuna kadar varan spekülasyonlar yarattı. Kimse onu tanımıyordu…

“Dürüst olmak gerekirse iyi olduğumu gerçekten bilmiyordum…”

Faker

Faker, 2012’nin sonlarında Koreli eSpor organizasyonu SK Telecom T1’den kendisini alma potansiyeli ile ilgili temas aldı. Faker biraz düşündükten sonra profesyonel bir oyuncu olmaya karar verdi. Neyse ki, ebeveynleri onun hayallerini takip etme kararına tamamen destek vermişti. Faker söz verdi, ancak aylar içinde dünyanın en iyi League of Legends oyuncusu olarak tanınacağını kim tahmin edebilirdi.

Kariyerine bu şekilde SKT T1 de başlayıp Çin ‘e gelmesi için milyonlarca dolar teklif almasına rağmen konumunu değiştirmeyen Faker güncel olarak halen daha aynı kadroda hünerlerini sergilemeye devam ediyor.

Faker, takım arkadaşlarını ikinci ailesi olarak görüyor ve aile ortamının takımı güçlendirdiğini düşünüyor. Her orta koridor oyuncusunun Twisted Fate oynayabilmesi gerektiğine inanıyor çünkü size mini haritaya bakmayı öğretir ayrıca Ryze için de doğru tuşlara doğru zamanda basmayı öğrettiğine inanıyor.

League of Legends ‘in en iyi oyuncusu ünvanına sahip olmayı başaran Faker kariyerine;

  • 3 Dünya Şampiyonluğu ve 2016 Dünya Şampiyonasında MVP Ödülü
  • 2 MSI Şampiyonluğu ve 2016 MSI MVP Ödülü
  • 3’ünde MVP Olmakla Beraber 9 LCK Şampiyonluğu
  • IEM (Intel Extreme Masters) Şampiyonluğu
  • Rift Rivals 2019 Şampiyonluğu
  • 2014 All-Star Kazananı

istatistiklerini yazdırmayı başarmıştır.

Uzi

i1526219750237712

Faker ‘in en büyük rekabet ettiği oyunculardan birisi olan Jian “Uzi” Zhiao 5 Nisan 1997 günü doğdu. internette çok fazla zaman geçirdiği için ailesi tarafından dövülürdü. Şimdi Çin’in en ünlü espor oyuncusu ve Asya Oyunları altın madalya kazananı.
Uzi adını benimseyerek 2012 yılında League of Legends’da profesyonel oldu. Ama aynı zamanda hızlı bir şekilde başka bir takma ad kazandı: Agresif oyun tarzından dolayı Mad Dog. Uzi her zaman ekibinin çekirdeğini oluşturdu ve ekip arkadaşları genellikle oyun içinde tüm kaynakları ona aktarırdı. Aslında, League of Legends geleneksel olarak daha çeşitli takımları tercih ettiği için Uzi’nin başarısı, insanların AD Carry odaklı bir ekibin neler yapabileceğine dair hayal gücünü zorluyor. Mad Dog’un yer aldığı tüm takımlar bir “Yavru köpeği Yükselt” stratejisini benimsedi.

Yaygın olarak tüm zamanların en büyük nişancı taşı olarak kabul edilen Vayne, Kai’Sa, Ezreal ve Kog’Maw gibi şampiyonlar üzerindeki mekanik becerisiyle ünlüydü. Daha çok Royal Never Give Up takımında elde ettiği başarılar tanınmasında büyük ölçüde rol oynadı.

Kariyeri ve Başarıları

2012 yılında Çin’in espor güç merkezi Royal Club tarafından işe alınan Uzi, onları çaylak olarak League of Legends Dünya Şampiyonası Finalleri’ne götürdü. Ancak takım, sonuçta, tüm zamanların en iyi e-spor oyuncusu olarak geniş çapta övülen Faker liderliğindeki Güney Kore’nin SKT T1’i karşısında yetersiz kaldı.

Üçüncü ve dördüncü sezonlarda en iyi nişancılardan biri olarak kabul edilen Uzi, müthiş mekanik hünerlerini sergiledi ve ekibini hem 2013 hem de 2014’te League of Legends Dünya Şampiyonası’nda arka arkaya iki kez ikinciliğe taşıdı. Takımın sezon 3 Worlds şampiyonasındaki başarılarına rağmen yönetim orta koridor oyuncusu Tabe ‘nin ayrılmasını talep etti. Bu durum Uzi ‘nin orta koridora geçmesine ve yaz boyunca orta koridorda oynamasına neden oldu. Takımın adı Star Horn Royal Club olarak yeniden adlandırıldı. Uzi, Kore ‘den transfer ettiği inSec ve Zero ile birlikte Sezon 4 Dünya Şampiyonasında dönemin en güçlü takımını Samsung White karşısında final oynamış ve 1:3 lük bir seri ile turnuvayı 2. bitirdi. Bundan sonra ise Royal Club ‘dan, Koreli importlarla iletişim sorunu yaşadığını belirterek ayrıldı.

Ancak 5. sezon, OMG’ye geçtikten sonra Uzi’nin kariyerinde bir çöküş olduğunu kanıtladı. Off-seasonun en büyük yetenek transferlerinden biri olarak lanse edilmesine rağmen OMG, Uzi’yi takıma entegre etmekte zorluklar yaşadı. Gogoing ve Lovelin’in düşüşüyle ​​birlikte Sezon 5, Uzi için hayal kırıklığı yaratan bir sezondu. Bu arada, League of Legends All-Stars’taki ilk çıkışına rağmen omuz ağrısı, Uzi’yi emekliliği düşünmeye sevk etti sadece 18 yaşındayken…

2016 yılında Royal Club’ın savurgan oğlu, Royal markası altında yeni bir ekip olan Royal Never Give Up’a (RNG) katılmak için geri döndü. RNG, Çin Efsaneler Ligi LPL yarışmasında hemen bir sıçrama yaptı ve Uzi’ye arka arkaya All-Star görünümleri kazandırdı.

En Parlak Dönemi

Uzi’nin RNG’si 2018’de League of Legends’ta patlak verdi ve hakimiyetini kanıtladı. Ekip, LPL’nin İlkbahar ve Yaz mevsimlerinden şampiyonlukları alarak kendisini Çin’in en iyisi olarak pekiştirdi.
En önemlisi, RNG, bir takımın kazanabileceği iki uluslararası turnuvadan biri olan 2018 Sezon Ortası Turnuvası (MSI) ‘nda da kupayı kaldırdı. Uzi’nin MSI’daki performansı her zamanki gibi kavrayıcı ve patlayıcıydı ancak yeni ve dikkate değer olan, turnuva boyunca sergilediği liderlik ve duruş seviyesiydi. RNG, yılın en büyük uluslararası turnuvası olan The League of Legends Dünya Şampiyonası’nın önünde dünyanın en iyi takımı seçildi. Dikkat ederseniz eğer Uzi All-Star karşılaşmalarında bile eğlenmekten ziyade kazanmaya dair ciddi duruşuyla bazı kesimlerden tepki toplamıştır.

Adının altına yazılacak pekçok övgü ve dolu dolu bir kariyer elde etmiş olan Uzi, Faker ‘in en büyük rakiplerinden biri olarak görülürken RNG – SKT T1 karşılaşmaları dünya çapında soluksuz bir şekilde geniş kitlelerce izleniyordu.

Emekliye Ayrılışı

3 Haziran 2020’de Uzi, sağlık endişelerini gerekçe göstererek profesyonel oyunlardan emekli olduğunu duyurdu. Yaptığı açıklamada, “Geç saatlere kadar ayakta kalmanın, yağlı beslenmenin ve aşılmaz stres altında kalmanın bir sonucu olarak, geçen yıl tip-2 diyabetik olduğumu öğrendim.” dedi. Ruhsal durumunun “eskisi kadar iyi olmadığını” da sözlerine ekledi. İyileşme çabası için de ilaç aldı ve çalışma programında ve egzersiz alışkanlıklarında değişiklikler yaptı, ancak durumu değişmedi. Doktoru, rekabetçi bir şekilde oynamaya devam ederse “ciddi komplikasyonlar” olabileceğini söyledi. “The Eternal God”

Dünya E-spor organizasyonlarına ismini altın harflerle yazdırmış bu üç oyuncu, ailelerinin onlara biçtiği idealleri elinin tersi ile iterek gerek şiddete maruz kalmışlar gerek evlatlıkran reddedilmişler. Hepsi kendi ideallerini gerçekleştirmek ve mutlu hissettikleri şeyi yaparak hayatlarına devam etme isteğinin baskın olması sayesinde… Hayatını merak ettiğiniz oyuncular varsa yorumlar kısmından belirtebilirsiniz keyifli okumalar !

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments