1. Anasayfa
  2. LoL

League of Legends Lp Kazanma Sistemi Değişiyor

League of Legends Lp Kazanma Sistemi Değişiyor
League of Legends
0

Riot Games, League of Legends için en son yayınladığı Oynanış Gündeminde topluluk açısından önemli bir endişe kaynağı olan bir konuyu ele aldı. Sezon öncesindeki dönemde Lp kazançları ve kayıplarının dengesiz olması oyuncular açısından oldukça eleştiri toplayan bir konuydu, geliştiriciler de bunun farkında olmalı ki konu üzerinde çalışmalara başladı.

Lp Kazanımı Ocak Ayında İyileştirilecek

Oynanış tasarım direktörü Mark “Scruffy” Yetter, bugünün geliştirici blogunda gelecek sezonlar sıralaması sistemini tartıştı ve LP kazançlarının ve kayıplarının “ortalamada biraz daha az olacağını” açıkladı.

League of Legends Oynanış tasarım direktörü Mark Yetter

Sezon Öncesi Dönem’de LP sisteminde epey büyük değişikliklere gittik. Bunlardan bazıları kolayca fark edilebilir (kümeler arası terfi serilerinin kaldırılması gibi) ve bazılarıysa gözden kaçabilir (eşleştirme algoritmasında yaptığımız iyileştirmeler gibi). Bu sistemleri getirirken bazı aksaklıklarla karşılaştık, fakat onları oyunu daha az etkileyecek Sezon Öncesi Dönem’de getirmemizin sebebi de bu zaten. Sonuç olarak oyuncuların derecelerinin şişirildiğini ve bunun da kısa vadede daha düşük LP kazançlarına yol açtığını gördük. Gerekli ayarlamaları ve düzeltmeleri yaptık. Böylece ocak ayında sezonluk sıfırlama geldiğinde her şey olması gerektiği gibi çalışacak.

Önümüzdeki sezon için yaptığımız değişikliklerle birlikte ortalama LP kazancının ve kaybının biraz daha azalmasını bekliyoruz. Sezon başlangıcında ufak bir dereceli sıfırlamasına gitmeyi planlıyoruz. Böylece bu yıl ulaştığınız dereceye daha yakın olabileceksiniz. Ayrıca kümeler arası terfi serilerinin kaldırılmasıyla birlikte oyuncular daha hızlı tırmanacak ve galibiyet serilerinden daha fazla avantaj elde edebilecek. Bu iki değişiklik birleştiğinde oyuncuların dereceleri önemli ölçüde şişecekti. Dolayısıyla dereceli sisteminin isabetliliğini korumak adına galibiyet sonrası kazanılan LP miktarını biraz azaltmamız gerekiyordu.

https://esporgazetesi.com/nisqy-fnatic-2/

Özetle, Mark “Scruffy” Yetter ‘in bu açıklamalarına istinaden “sıralama sisteminin istikrarlı ve kesin olmasını sağlamak için, oyuncuların LP miktarı daha küçük artışlarla artacak veya azalacaktır” diyebiliriz.

Birçok oyuncu, League of Legends 10.24 Yamasında “sıralı sistemde bazı dahili değişiklikler” yaptıktan sonra son derece düşük LP kazançları ve ciddi kayıplar bildirmeye başladı. Riot Destek Twitter hesabı, birkaç oyun oynadıktan sonra “garip LP kazanımlarının… normalleşeceğini” açıkladı.

Scruffy, “gerekli ayarlama ve düzeltmelerin” Ocak ayında başlayacak olan yeni sezona geçişe kadar her şeyin doğru olması için yapıldığını ileri sürüyor. Sezon öncesi olsa bile, oyuncular yeni sıralı sezon açıldığında daha iyi yerleşimler elde etmek için yine de rank basamaklarını tırmanabilir ve MMR’larını artırabilirler.

League of Legends sezon 11, Ocak 2021 ‘de başlayacak. Söz konusu LP kazanımındaki değişiklikler ile geliştiriciler, smurf kavramının da önüne geçmeyi umuyor.

Lp sisteminden memnun musunuz ?

Yükleniyor ... Yükleniyor ...
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments