1. Anasayfa
  2. VALORANT

Sentinels Oyuncuları ve Brezilyalılar Arasında Gerginlik

Sentinels Oyuncuları ve Brezilyalılar Arasında Gerginlik
0

Acend – Vivo Keyd arasında geçen karşılaşmadan sonra çıkan karışıklık, Sentinels oyuncuları ve Brezilyalılar arasında gerginliğe sebep oldu. Maçta Vivo Keyd’in kullandığı yasak Cypher kamerası nedeniyle inceleme başlatan Riot, sonuç olarak maçın tekrar oynanmasına karar verdi. Bu sırada ise Sentinels’in IGL’i ShahZaM’ın attığı tweet, ortalığın karışmasına neden oldu.

Başta ShahZaM ve TenZ olmak üzere Sentinels oyuncuları, VCT Champions’un 2. günü Brezilyalı takım FURIA ile oynadıkları karşılaşmanın üçüncü maçı sırasında Riot tarafından uygulanan teknik duraklatma nedeniyle eleştirilmişti. Buna gönderme yaparak turnuvadaki diğer Brezilyalı takım Vivo Keyd’e “teknik mola almalıydınız” diye laf atan ShahZaM, Breziyalılar tarafından büyük bir tepki gördü. Valorant Brezilya sunucularından Gustavo Melão, ShahZaM’i bütün Brezilya bölgesini kışkırtmakla suçları.

Sentinels Oyuncusu “ShahZaM” ve Valorant Brezilya sunucularından Gustavo arasında geçen konuşmanın çevirisi:

ShahZaM: Sadece talihsiz bir duruma dikkat çekiyorum. Siz gerçekte yaşananları kabul etmeyi reddediyorsunuz ve üzülmeyi seçiyorsunuz. Bu oyunlar bizi bir araya getirmeli, biraz eğlenmemizi sağlamalı.

Gustavo: Bu oyunlar bizi bir araya getirmeli” diyorsun ancak bütün bir Brezilya bölgesini kışkırtmaya devam ediyorsun?

ShahZaM: Bu bir şakaydı, geçmişi değiştiremeyiz. FURIA, elde ettiği momentumu saçma bir teknik duraklatma nedeniyle kaybetti ve bu yüzden ben, durumun benimle alakası olmadığı halde eleştiriliyorum. İkisi de berbat durumlar, buna katılıyorum.

Gustavo: Yaptığın şaka, bütün bir bölge/ülkeyi kışkırtıp, zaten kötü olan durumu daha da kötüleştiriyor. Burada olgun davranması gerekenler biziz.

Bu noktada duruma dahil olan Sentinels oyuncusu zombs, hiç profesyonel olmayan ve saygı sınırlarını aşan, gerçekten bütün bir Brezilya bölgesini kışkırtacak bir tweet atıyor ve tartışmayı daha da alevlendiriyor: “Berbat bölgenizi tekrar yenmek için sabırsızlanıyorum.”

Gittikçe alevlenen ve birçok Brezilyalı tarafından tweet atılan tartışmaya, profesyonel CS:GO oyuncuları da dahil oldu. MIBR’de oynayan Ricardo “boltz” Prass, Riot’u etiketleyerek zombs’un ceza alması gerektiğini dile getirirken, Vitatlity oyuncusu Dan “apEX” Madesclaire ise zombs’un sosyal medyada drama yaratma çabasını “zavallıca” buldu.

Tartışmaya dahil olan profesyonellerin yanı sıra birçok Brezilya topluluğu üyesi de zombs’a tepki gösterdi. Kimisi, kendisinin takımı tarafından taşındığını dile getirirken kimisi de diğer rekabetçi oyunlarda başarılı olamadığı gibi VALORANT‘ta da başarılı olamayacağını dile getirdi.

Aslında ShahZaM’ın yaptığı “şaka” saldırgan bir tavırla yapılmamış olsa da, zombs’un yorumları ve profesyonellikten uzak tavırları nedeni ile tartışma alevlendi. Ayrıca duruma, Team Vikings oyuncusu Gustavo “gtnziN” Moura da yorum yaptı.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments