1. Anasayfa
  2. LoL

Transfer Gündem: Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi

Transfer Gündem: Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi
0

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi’ne sayılı günler kala takımlar da yeni kadrolarını duyurmaya başladı. Kış Mevsimi‘ni istediği gibi geçiremeyen takımlar çeşitli değişikliklerle yeni mevsime hazırlanıyorlar. 10 takımın Worlds‘e gidebilmek için mücadele edeceği Yaz Mevsimi öncesi yapılan transferleri sizler için derledik.

1907 Fenerbahçe Espor

GelenlerGidenler
16px Jungler icon blue Mustafa “Rames” Korkmaz 16px Jungler icon blue Taha “Elramir” Yurdagüven
C Adnan “Coach IRL” Şengül

Kış Mevsimi öncesi büyük bir kadro değişikliğiyle hem oyuncu hem de teknik kadrosunu genç ve tartışmalı olarak tecrübesiz isimlerle yenilen 1907 Fenerbahçe, beklenenin aksine Kış Mevsimi Play-offlarında oynamaya hak kazanmıştı. Çok da iyi olmayan bir lig aşamasının ardından ligin son haftasında puan durumunda kendisine en yakın isim olan Beşiktaş Espor‘un kaybetmesi ile Play-off aşamasına kalan sarı lacivertli ekip önce NASR Esports‘u ardından da ligi birinci bitiren Papara SuperMassive‘i geçerek finale kaldı. Finalde fastPay Wildcats‘e elenerek Kış Mevsimi‘ni ikinci tamamlayan Boğalar, beklenenin aksine yenilenen kadrosundan gayet iyi bir verim almayı başarmıştı.

Finalde kaybetmenin ardından değişiklik arayan 1907 Fenerbahçe önce koç ekibinden Adnan “Coach IRL” Şengül ile yollarını ayırdı. Ardından Play-off aşamasında eleştirilerin odağı haline gelen takımın ormancısı Taha “Elramir” Yurdagüven ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini fesheden sarı lacivertli ekip, Elramir‘in Twitter hesabı üzerinden yayınladığı yazı üzerine bu gidişin tartışmalı bir şekilde olmasına ise yanıtsız kaldı. Takımın Genel Menajeri Emre Akoy ise kendisine ayrıca teşekkür mesajı yayınladı.

Ormancısı ile yollarını ayıran 1907 Fenerbahçe, #nextgen sloganından ve hedefinden vazgeçmeyerek boşalan kadrosu için yine bir genç oyuncu ile anlaşmaya vardı. Sarı lacivertli ekip, Galatasaray Espor Akademi takımında forma giyen 17 yaşındaki oyuncusu Mustafa “Rames” Korkmaz’ı renklerine bağladı.

Galatasaray Espor

GelenlerGidenler
top lane icon Kim “Crazy” Chae-Hee
bot lane icon Noh “Alive” Jin-Uk
C Heo “Irean” Young Cheol

Kış Mevsimi‘nde yarı finale kadar çıkan sarı kırmızılı ekip, mevsimi SuperMassive ile birlikte 3.-4. sırada tamamladı. Yaz Mevsimi‘nde iddasını sürdürmek isteyen Galatasaray kadrosuna Koreli isimleri kattı.

Daha önce Çin ekibi Rogue Warriors ve Kore’nin büyük takımlarından SK Telecom T1‘de forma giyen tecrübeli üst koridor Kim “Crazy” Jae-hee’yi renklerine bağlayan Galatasaray, alt koridor için de Beşiktaş Espor‘un oyuncusu Noh “Alive” Jin-wook ile anlaşma sağladı. Tecrübeli oyuncu daha önce Bursaspor Espor forması da giymişti.

Teknik ekibine de yeni isimler düşünen sarı kırmızılı ekip, daha önce SuperMassive‘de koçluk yapmış, LCS’in güçlü isimleri Evil Geniuses ve Counter Logic Gaming takımlarının teknik ekibinde yer almış Heo “Irean” Young Cheol anlaştı. Yaptıkları iddialı transferlerin üzerine tecrübeli ismi de koçluğa getiren Galatasaray, önümüzdeki mevsim ligin en iddialı isimlerinden olacak gibi görünüyor.

Hali hazırda Galatasaray’ın kadrosunda yer alan Luana‘nın sözleşmesi devam etmesine rağmen görüşmelere açık olduğunu bildirdi. Alt koridor oyuncusu Ruvelius‘un ise bu ay sonunda Galatasaray Espor ile sözleşmesi son buluyor.

NASR Esports

GelenlerGidenler
top lane icon Jeong “Last” Yeong-seok
bot lane icon Choi “Focus” Ji-hun
C Emre “Mynemosyn” Aydın

Kış Mevsimi Play-off aşamasında Dark Passage ile beraber çeyrek finalde elenen Emirati ekibi, Yaz Mevsimi öncesi kadrosundan üç isim ile yollarını ayırdı. Üst koridor oyuncusu Last, alt koridor oyuncusu Focus ve takımın koçu Mynemosyn ile yollarını ayıran NASR Esports‘un Yaz Mevismi‘ne nasıl bir kadro ile çıkacağı henüz netleşmedi.

Beşiktaş Espor

GelenlerGidenler
bot lane icon Artyom “Shiganari” Pervushinmid lane icon Berşan “WaenA” Aydın
support icon Alexander “Lekcycc” Lexikovbot lane icon Noh “Alive” Jin-wook
C Can “Tacocat” Gormezanosupport icon Kim “Mocha” Tae-gyeom
C Burak “His” Sunal
C Ali “Craft1x” Aklan

Kış Mevsimi‘nde Play-off şansını ucu ucuna kaybeden siyah beyazlı ekip de kadrosunu yenileme kararı alan ekiplerden biri oldu. Ligi 7. sırada bitiren Beşiktaş, önce teknik ekibi ile yollarını ayırdı. Ardından orta koridor oyuncusu ve alt koridor ikilisiyle de yollarını ayıran Kartallar yeni isimlerle anlaşmaya gitti.

Daha önce SuperMassive ve SuperMassiver Akademi takımlarının koçluğunu yapmış Can “Tacocat” Gormezano ile anlaşan Beşiktaş, Gambit Esports‘un League of Legends faaliyetlerini durdurması üzerine açıkta kalan Shiganari ve Lekcycc ikilisini alt koridor için renklerine bağladı.

Orta koridor pozisyonu boşta kalan Beşiktaş Espor‘un kiminle anlaşacağı ise henüz belli değil.

5 Ronin

GelenlerGidenler
top lane icon Lee “Hoon” Jang-hoon
bot lane icon Şaban “Husky Rider” Köseoğlu

Kış Mevsimi‘nin lig aşamasında istediğini bulamayan ekiplerden biri olan 5 Ronin kadrosuna iki yeni ismi katarak Yaz Mevsimi‘ne hazırlanıyor.

En son Afreeca Freecs forması giyen Koreli Lee “Hoon” Jang-hoon ile anlaşma sağlayan 5 Ronin, eski oyuncusu Şaban “Husky Rider” Köseoğlu’nu da tekrar renklerine bağladı.

Galakticos

GelenlerGidenler
16px Jungler icon blue Taha “Elramir” Yurdagüvenmid lane icon Hyun “Blake” Kim
mid lane icon Jang “EMENES” Min-soo
bot lane icon Choi “Focus” Ji-hun

Kış Mevsimi‘ni 5 galibiyet 13 mağlubiyet ile 9. sırada tamamlayan Galakticos ekibi ise bu mevsim işleri tersine çevirmek istiyor. Orta koridor oyuncusu Blake ile yollarını ayıran ekip, boşalan pozisyona daha önce Gen.G Academy ve Okyanusya liginden Legacy Esports forması giymiş Koreli Jang “EMENES” Min-soo ile anlaşmaya vardı.

Alt koridor için de Koreli bir isim ile anlaşan Galakticos, NASR Esports‘dan Choi “Focus” Ji-hun’u renklerine kattı. Mevcut alt koridor oyuncusu Jeyrus ise takım ile sözleşmesinin devam ettiğini fakat görüşmelere açık olduğunu bildirdi.

Galakticos son olarak da 1907 Fenerbahçe Espor‘da ayrılan Taha “Elramir” Yurdagüven’i kadrosuna kattı.

Vodafone FreeZone Şampiyonluk Ligi’nde yaşanacak olan Transferler için Esporgazetesi’ni takip etmeye devam ediniz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments