1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT Şampiyonlar Turu 2022 Yeni Formatı Duyuruldu

VALORANT Şampiyonlar Turu 2022 Yeni Formatı Duyuruldu
0

VALORANT‘ın en büyük turnuvası olan Champions sona ermeye yaklaşırken 2022 senesi için oluşturulan yeni format duyruldu.

Toplamda 3 olan Masters etkinlikleri 2’ye indirildi. Masters 1 ve Masters 2, sırasıyla Nisan ve Temmuz aylarında uluslararası LAN etkinlikleri olarak düzenlenecek. Sene sonu oynanan Champions ise Eylül ayında başlayacak.

Challengers aşamaları ise tamamen tekli açık eleme ile oynanacak. Açık elemelerden yükselen takımlar lig tarzındaki yeni sistemde birkaç hafta mücadele edecek.

VALORANT Şampiyonlar Turu 2022

Ulusal Ligler Geliyor

Riot, ülke bazındaki ligleri tanıtmaya kısa zamanda başlayacak. Daha önce de açıklanan bilgilere göre Riot ulusal çapta ligleri önümüzdeki günlerde duyurabilir. Özellikle Avrupa bu liglerin en fazla olduğu bölge olacak.

Riot aynı zamanda yoğun geçecek olan VCT takvimi dışında üçüncü parti turnuvalara da izin verecek. Bu süreç de Ekim ayından yıl sonuna kadar sürecek.

Game Changers LAN Formatında Olacak

Merakla beklenilen konulardan biri de Game Changers turnuvasıydı. Game Changers da artık Champions aşaması içerecek. Bu da uluslarası şekilde LAN formatında oynanacak.

İşte VCT 2022 takvimi:

VCT 2022

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments