1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant’ta Bulunan Bazı Yeni Glitchler

Valorant’ta Bulunan Bazı Yeni Glitchler
0

Valorant oyuncularının kaydettiği oyun kurallarını değiştiren glitchler bu yazıda!

Valorant, kapalı beta sürümüne 7 Nisan’da başlamıştı. Öncelikle yayıncı ve profesyonel oyunculara açılan oyun büyük ilgi topladı, ardından 2 Haziran’da resmi olarak çıktı. Çıkmasından bu yana çokça glitch ve bug keşfedilen oyunda, her yamada düzeltilen sorunların üstüne yenileri eklenmekte.

Bu konunun sıkça tartışıldığı Reddit platformunda oyuncular buldukları glitchleri topluyor. İşte bunlardan bazıları:

1. Breach ultisi ile cennete uçan Sage.

Valorant’ın öncü karakterlerinden olan Breach‘in ultisi ‘Zelzele’, oyuncuları yerlerinden ediyor. Normalde bu ulti, oyuncuları zıplamış kadar yukarı fırlatıyor. Ancak ‘Ascent‘ haritasında gerçekleşen maçta oluşan glitchte zavallı Sage kendini gerçekten ‘heaven’da buluyor. Durum komik olmasına rağmen, ultiyi yiyen oyuncu için işleri oldukça zorlaştırıyor.

2. Cypher, kamerası ile bariyerler kalkmadan karşı takımı görebiliyor.

Rakibe avantaj veren glitchler, her zaman can sıkıcı oluyor. Ne yazık ki bu glitchte Ascent haritasında kontrol uzmanı Cypher, round başlamadan rakibin nerde olduğu ile ilgili bilgi alabiliyor. Bir reddit kullanıcısı tarafından alınan klipte de göründüğü gibi, Cypher, ‘jeneratör’ üzerinden attığı kamera ile round başlamadan A arkasında toplanan rakiplerini görebiliyor. Böylelikle takım, erken alınan bilgiye göre oyununu kurabiliyor.

3. Raze, ultisi ile rakiplerinin tahmin bile edemeyeceği bir konuma yükseliyor.

Rakiplerin nerden vurulduklarını algılayamadıkları bu glitchte Raze, Ascent haritası atak tarafında, çanta ve ultisini kullanarak binanın çatısına konuyor. Öyle bir noktaya yükseliyor ki aynı anda hem B alanındaki ‘pazar’ı hem de A’daki ‘heaven’ı görebiliyor. Atak takımı için büyük bir avantaj sağlayan bu pozisyon karşısında rakiplerin yapabileceği bir şey yok.

4. Split haritasında rakibe görünmeden vurma sağlayan yüzey.

Split haritasında ‘vent‘te bulunan bu alan, A heaven’dan ‘mid’e dönen oyuncular için avantaj sağlıyor. Küçük bir yüzeyde yaşanan bu glitch, oyunculara tek taraflı bir görüş veriyor. Bu yüzden ipten çıkacak olan oyuncuyu bekleyen rakip kolayca öldürülebiliyor.

Riot’un her zaman oyuncuyu dinlediğini ve geliştirmelere gittiğini biliyoruz. Sonuçta oyuncuların memnuniyetlerini etkileyen bu glitchler de biran önce Valorant geliştiricileri tarafından giderilecektir. Ancak oyunda bulundukları süre boyunca, bazı oyunculara kabus, bazılarına da kolay öldürme olacak gibiler.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments