1. Anasayfa
  2. Espor

Valve 2021 RMR Kurallarını Düzenlemesinin Ardından 9 Koçu Yasakladı

Valve 2021 RMR Kurallarını Düzenlemesinin Ardından 9 Koçu Yasakladı
Valve
0

Valve CS:GO için yayınladığı yeni güncellemede, 2021 yılı için profesyonel takımlar için rekabet kurallarında önemli değişiklikler getirdi. Buna ek olarak geçen sonbaharda 37 profesyonel koçun espor arenasından men edildiği hile skandalı olayından dokuz koçu daha ömür boyu yasakladı.

2020’nin ikinci yarısında, Espor Dürüstlük Komisyonu (ESIC) tarafından yapılan kapsamlı bir araştırma, 37 profesyonel koçun haksız bir avantaj elde etmek için bir CS:GO spectator (izleyici) hatasını istismar ettiğini gözler önüne sermişti. Bunun sonucunda ise koçlar dahili oldukları turnuvalardan yasaklanmıştı.

Önerilen içerik: CS:GO 27 Ocak Güncellemesi

Valve, 27 Ocak 2021 tarihinde yayınladığı güncellemeyle durumu onlar için çok daha kötü hale getirdi. Valve, bir adım daha ileri gitmeden önce ESIC’in mevcut yasaklamalarını destekledi; ve hemen ardından Valve, olayın en büyük suçlularını, hatanın kötüye kullanımının boyutuna bağlı olarak Valve sponsorluğundaki bir dizi etkinlikten resmi olarak yasakladı.

Valve 9 Koçu Ömür Boyu Yasakladı

CS:GO esporunun ilk resmi ömür boyu yasağının uygulandığı iBuyPower‘dan bu yana Valve, geçen sonbahardaki koçluk skandalında bahsi geçen dokuz koçu daha sponsoru olduğu etkinliklerden ömür boyu yasakladı.

Valve,

  • Eski MIBR Ana Koçu
    • Ricardo “dead” Singalia
  • Hard Legion‘dan
    • Aleksandr “MechanoGun” Bogatyrev
  • MIBR’in Şu Anki Koçu
    • Alessandro “Apoka” Marcucci
  • Eski Mousesports Koçu
    • Allan “Rejin” Petersen
  • Eski Ence Koçu
    • Slaava “Twista” Räsänen
  • Arthur “prd” Resende
  • Ivan “F_1N” Kochugov
  • Pain Gaming Koçu
    • Bruno “ellllll” Ono
  • Morgan “B1GGY” Madou

yukarıda bahsi geçen antrenörleri, hatayı defalarca kez kötüye kullanmaları nedeniyle CS:GO Major turnuvalarından süresiz yasakladı.

Önerilen içerik: BLAST Premier Spring Grupları Belli Oldu

Diğer yasakları onaylanmış antrenörlerin geri kalanı ise bir ila beş arasında değişen CS:GO Major ve Valve sponsorluğundaki etkinliğe katılamayacak.

Ancak Valve bununla kalmayıp, skandal konusundaki ilk sessizliğine rağmen bu sefer daha da ileri gitti.

original
2021 RMR Kuralları

Takipte olduğumuz, Kamera hatasını istismar eden koçların gelecekteki bazı Valve sponsorluğundaki etkinliklere katılmaya uygun olmayacağına karar verdik. Koçların kaç turnuvaya katılamayacağını, hatanın kötüye kullanımının boyutu belirleyecek.

2021 RMR Kuralları

CS:GO geliştirici takımı, 2021 sezonunda kalıcı bir izlenim bırakacak olan bir kural getirdi. Kurala göre, antrenörler de dahil olmak üzere herhangi birinin, oyuncuların herhangi bir çevrimiçi maçta rekabet ettiği odada fiziksel olarak bulunması bundan sonra yasak olacak.

original 1
Aynı zamanda, 2021 RMR Kuralları ile eklenen yeni kural.

Ek olarak,

Koçluğun bütünlüğünün Valve sponsorluğundaki etkinliklerin dürüstlüğüne gölge düşürmesini önlemek için destek personeli üzerindeki kısıtlamaları aşağıdaki gibi değiştireceğiz:

“Online maçlar sırasında odaya ve sunucuya sadece oyuncular girebilir. Ne koçların ne de diğer takım personellerinin; odada, sunucuda bulunmasına veya çevrimiçi bir maç sırasında takımla başka bir şekilde iletişim kurmasına izin verilmeyecektir.”

Diğer bir deyişle, oyuncular artık kendi başlarına kalıyor. Özellikle CS:GO espor etkinlikleri söz konusu olduğunda geliştiriciler, müdahaleci yaklaşımdan kaçındıkları bir tavır sergiliyorlar. Bu nedenle yeni gelen kural elbette şaşırtıcı bir değişiklik. Valve, her iki skandalı da ortaya çıktığı dönemlerde uzun uzun ele almayı reddetmişti. Ancak bu yeni gelen genel yasaklama kuralı, takımlara hile konusunu daha ciddiye almaları için bir mesaj niteliği taşımaktadır.

https://esporgazetesi.com/koc-bugi-nedir/

Koçluk hatası ile ilgili diğer yazılarımız:

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments