1. Anasayfa
  2. LoL

VCS’e Ne Oldu?

VCS’e Ne Oldu?
0

League of Legends’ın son iki büyük turnuvasına katılamayan ve bu mevsim hiçbir yaşam belirtisi göstermeyen Vietnam Championship Series ne durumda? Elimizdeki bilgileri sizler için derledik.

Turnuvaların Eksik İsmi: Vietnam Championship Series

2020 yılı içerisinde büyük bir kriz haline gelen Covid-19 Pandemisi, her alanda hayatı olumsuz etkilemişti. 2020 yılı içerisinde yapıalcak olan birçok büyük organizasyon ya iptal edildi ya da ileri tarihlere ertlenedi. MSI 2020 de iptal edilen organizasyonlar arasında yerini aldı. Fakat bütün şartlar sağlandıktan sonra aynı yıl içerisinde Dünya Şampiyonası sorunsuz tamamlanmıştı. Bütün ligler takımlarını Worlds 2020‘ye göndermişti. Vietnam hariç. Ülkesinde uygulunan kısıtlamalar ve seyahat yasakları sebebiyle VCS, 2020 yılında Dünya Şampiyonası’na temsilci gönderemedi. Biri ön eleme biri doğrudan katılım olarak iki takımla temsil edilen VCS, minör ligler arasında PCS ile birlikte Dünya Şampiyonası‘na en çok takım gönderen lig.

Riot Games, 2020 yılı içerisinde yapılamayan MSI’ı telafi etmek için İzlanda’da büyük bir organizasyon düzenleme kararı aldı. Riot Games, MSI 2021 için bir de format değişikliğine gitti. Ön eleme aşamasının kaldırıldığı MSI 2021’de bütün takımlar doğrudan grup aşamasında başlayacaktı. VCS de ilk defa MSI’a doğrudan katılma hakkı elde etmişti. Fakat yine ülkedeki kısıtlamalardan dolayı Vietnam, Güz Mevsimi Şampiyonu GAM Esports‘u MSI’a gönderemedi.

pasted image 0 9

VCS 2021 Yaz Mevsimi’nin Durumu

Bütün liglerde bu mevsim normal sezon sona erdi ve mevsim finalleri son sürat devam ediyor. 2021 Dünya Şampiyonası‘na sayılı günler kala Vietnam Champioship Series‘de bu mevsime dair hiçbir yaşam belirtisi yok. Peki ne oldu?

Covid-19 Pandemisi sebebiyle kısıtlamaların çok ağır uygulandığı Vietnam’da artan vakalar sebebiyle 20 şehirde sokağa çıkma yasaklarının süresi uzatıldı. Sosyal hayatın tamamen durma noktasına geldiği ülkede bu mevsim hiçbir resmi League of Legends maçı oynanamadı. Normalde Haziran ayına ertelenen Yaz Mevsimi, vakaların tekrar artışı ile oynanamaz duruma geldi. Bu sebeple bu mevsim Vietnam’da tamamen kapanmış oldu. Resmi kanatlardan henüz bir açıklama bulunmasa da ligin oynanmadan tescillenmesi bekleniyor. Bu sebeple Vietnam’dan Dünya Şampiyonası’na bu yıl da temsilci gitmeyebilir. Fakat 2021 Güz Mesvimi baz alınarak şampiyon GAM Esports ve ikinci Saigon Buffalo‘nun da Worlds 2021’e gitme ihtimali de söz konusu.

İlerleyen günlerde daha fazla bilgiye ulabilirsek siz değerli takipçilerimizi haberdar edeceğiz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments