1. Anasayfa
  2. LoL

Worlds 2021’de Kore Derbisinin Galibi DWG KIA Oldu!

Worlds 2021’de Kore Derbisinin Galibi DWG KIA Oldu!
0

2021 Dünya Şampiyonası yarı finallerinin ilk karşılaşmasında iki Kore devi T1 ve DWG KIA karşı karşıya geldi. T1, en çok Worlds şampiyonluğunu elinde bulunduran takım olması ve DWG KIA’nın hem son şampiyon olması hem de bu turnuvanın en güçlü favorisi olması sebebiyle en çok beklenen karşılaşma olmuştu. Hatta topluluk tarafından bir erken final olarak isimlendirilen bu maçın kazananı ise son şampiyon DWG KIA oldu.

MAKE A DYNASTY / BREAK A DYNASTY

Worlds 2021

T1 ya da hepimizin hafızılarına kazınan adıyla SK Telecom T1, 3 kez Worlds, 2 kez de MSI şampiyonluğu ile League of Legends tarihinin en başarılı takımı olarak konumunu koruyor. Fakat 2017 Dünya Şampiyonası finalinde Samsung Galaxy‘e yenilmesinin ardından bir daha eski gücüne ulaşamadı. Bu süre zarfında Kore’de yeni bir güç ortaya çıktı: DWG KIA.

https://www.esporgazetesi.com/t1-ve-faker-efsanesi/

T1‘nın düşüşünün başladığı 2017 yılında DWG KIA, DAMWON Gaming adı ile League of Legends sahnesine adımını attı. Ekip 2018 yılında Challengers Korea‘da mücadele etti ve buradan birincilikle LCK‘e çıkmayı başardı. 2019 sezonunda ise Korea Regional Finals‘dan birincilikle çıkarak Worlds 2018‘de mücadele etmeye hak kazandı. İlk Worlds macerasından gayet iyi bir sonuçla ayrıldı. DWG KIA, buradan çeyrek finalde G2 Esports‘a yenilerek elendi. Ertesi yıl yani 2020’de yaz mevsimi şampiyonu olarak ilk LCK şampiyonluğuna ulaşan DWG KIA aynı yıl katıldığı Worlds 2020‘den de şampiyonlukla döndü ve Kore’ye kupayı 6. kez getirdi. Takımın orta koridoru Heo “ShowMaker” Su ise tıpkı bir zamanlar Faker’ın parladığı gibi parlayan bir yıldız haline geldi.

Worlds 2021’de Heyecan Dolu Bir 5 Maçlık Seri

Son olarak 2021 LCK Yaz Mevsimi Finali‘nde karşı karşıya gelen bu güçlü rakipler bu kez de Worlds sahnesinde karşı karşıya geldiler. DWG KIA, LCK‘deki final karşılaşamsından 3-1 galip ayrılarak 3. kez LCK şampiyonluğuna ulaşmış olmuştu. T1 ise Korea Regional Finals‘tan birinci çıkarak Worlds 2021 gruplarında mücadele etmeye hak kazandı.

DWG KIA, kendi grubunu lider tamamlarken yarı finale kadar hiç maç kaybetmeden gelmeyi başardı. T1 ise LPL şampiyonu Edward Gaming ve LCS şampiyonu 100 Thieves‘ın olduğu gruptan lider çıkmayı başardı. Çeyrek finalde ise yine bir Kore temsilcisi olan Hanwha Life Esports‘u temiz bir 3-0’lık galibiyetle geçerek adını yarı finale yazdırdı.

Bir yanda Kore’nin yeni efsanesi DWG KIA, diğer tarafta ise League of Legends tarihinin en büyük ismi olan T1. Bu heyecan dolu karşılaşma beşinci maça kadar uzadı. Gerçekten de erken final havası veren bu serinin ilk maçını DWG KIA kazandı. Ardından iki maçı kazanan taraf T1 oldu ve seride durum 2-1’e geldi. Bir sonraki karşılaşmanın galibi DWG KIA olunca seri beşinci maça taşındı. Bu maçın hakkı da buydu.

Son maç, kader maçı gibi her iki taraf arasında da git gelli geçti. Maçın seyri bir T1 bir DWG KIA tarafına döndü. Fakat serinin sonunda gülen taraf DWG KIA oldu. DWG KIA, yarı finalde T1’ı 3-2 yenerek, tarihinde üçüncü kez katıldığı Worlds’te ikinci kez finale yükselmeyi başardı. T1 ise en katıldığı Worlds 2019‘daki gibi bu turnuvaya yarı finalde veda etti.

Tacın Yeni Sahibi: ShowMaker

FC9jxwcX0A0IM7q scaled
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments