1. Anasayfa
  2. CS:GO

Astralis’in Yıldızı Device Es3tag’in Gidişi ve Xyp9x Hakkında Konuştu

Astralis’in Yıldızı Device Es3tag’in Gidişi ve Xyp9x Hakkında Konuştu
device
0

Nicolai ‘ device ‘ Reedtz; Patrick “⁠es3tag⁠” Hansen’in ayrılışı, Emil ‘Magisk’ Reif’in komutların “%70-80” kadarını veriyor olduğunu ve Andreas ‘Xyp9x‘ Højsleth ‘in Blast Premier Fall Serileri’nde kadroda yer alacağı hakkında konuştu.

Astralis ‘in MIBR ile karşılaşacağı Blast Premier Fall Series Grup C müsabakası öncesinde yapılan bir röportajda device , Xyp9x ‘in sağlık sorunları nedeniyle aldığı izinden sonra üç Major kazanan efsane kadronun yeniden bir araya gelmesi hakkında yorum yaptı.

Es3tag ‘ın Cloud 9 ‘a gitmesi hakkında device ; “kariyeri için en iyi hamleyi” yaptığını düşündüğünü belirterek, bunun finansal olarak mantıklı olduğunu aynı zamanda oyun süresinin garantili olacağı açısından da anlamlı olduğunu belirtti. Danimarkalı ünlü AWP oyuncusu, Xyp9x’in sadece DreamHack Open Fall döneminde takım ile düzenli antrenmanlara katıldığını ancak “Clutch Minister“in bir süredir antrenman maçlarını yakından gözlemlediğini belirtti.

Blast’ın grup aşamalarındaki rakiplerine de değinen device , en çok FURIA ile karşılaşmak istediklerini söylüyor. Ancak Nikola “NiKo” Kovač ‘lı G2 Esports’un “çok korkutucu” bir manzara çizdiğini söylemeden geçmiyor. Danimarkalı yıldız, Mayıs ayından beri Xyp9x ile oynayacaklari ilk resmi maç bazı sorunlar yaratabileceğini kabul ediyor. Ancak bunun bir mazeret olmadığı konusunda ısrar ediyor: “Bence herkes bizden daha uzağa gitmemizi bekliyor ya da en azından daha ileriye…”

https://esporgazetesi.com/aylar-sonra-eski-astralis-ilk-macini-kazandi/
Pro League’i kazandığınızdan beri, Xyp9x’i tamamlamak için nasıl çalıştınız? BLAST’ta oynayacağı duyurulduğunda sizinle pratik yapmaya mı başladı, yoksa DreamHack hala birincil odak noktanız mıydı?

Xyp9x aslında bir süredir pratikte bizimle birlikte. Bizimle antrenman yapmıyordu [başlangıçta], ama antrenmanları gözlemliyor, stratejilere bakıyor, rolünde nasıl oynaması gerektiğini görmeye çalışıyordu. Pro League’i kazandıktan sonra DreamHack ‘ta harika bir oyuncu olan Patrick (es3tag) ile oynamak zorunda kaldık. Xyp9x ile antrenman yapmıyorduk. Hala DreamHack turnuvasına odaklıydık. Çünkü Patrick (es3tag) ile oynayacağımız son turnuvayı kazanma şansına sahip olmak bizim için çok fazla anlam ifade ediyordu. Pro League’deki başarımızın ayrılmaz bir parçasıydı. Genel olarak, herkesin ondan gerçekten memnun olduğunu düşünüyorum.

Ne yazık ki DreamHack turnuvası istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Turnuvayı kaybettikten hemen sonra Xyp9x ile pratik yapmaya başladık ve kadromuzdaki oyuncu değişikliğinden sonra oluşan düzelmesi gereken sorunları giderdik. Yani Xyp9x bir süredir antrenmanları gözlemliyor ancak asıl amacımız DreamHack Regional Major Rankink etkinliğini kazanmaktı.

Astralis’in tüm zamanların en dominant takımlarından biri ve aynı zamanda Danimarka’nın en iyi takımı olması açısından es3tag’ın kadrodan ayrılmasıyla ilgili düşünceleriniz neler? Bir Danimarkalı olarak, gidip uluslararası bir takıma katılmak için sizleri geride bırakma kararına nasıl bakıyorsunuz?

Aslında bana, özel olarak, durum hakkında ne düşündüğümü soruyordu ve dürüst olmak gerekirse, bu noktada onun kariyeri için en iyi hareket olduğunu düşünüyorum, onun kalmasını sevmiş olsak bile. Bence Cloud9’un sunduğu anlaşmayı herkes kabul ederdi, hem para faktörü var hem de sağlam bir kadro. 24 yaşında olmasına rağmen hala kariyerinin erken aşamasında, oraya gidip olabildiğince çok oynamalı, olabildiğince çok deneyim kazanmalı. Onun durumundaki herhangi biri Danimarkalı olsa bile bu anlaşmaya “evet” derdi. Bu onun için gerçekten eşsiz bir fırsattı, asla bilemezsiniz… Belki gelecekte [tekrar] bağlantı kurarız.

Sadece, takımdaki herkesin ona anlayış gösterdiğini ve onu karşıt bir fikre itmediğini söyleyeceğim. Kendi kararını almasına ve eğer Cloud9’a gitmeyi seçerse kimsenin hayal kırıklığı yaşamayacağını bilmesine izin verdik.

Bence Cloud9’un sunduğu anlaşmayı herkes kabul ederdi, hem para faktörü var hem de sağlam bir kadro.

Nicolai “⁠ device ⁠” Reedtz
Xyp9x ‘in kadroya katılması hakkında ne düşünüyorsunuz? Blast turnuvasına tamamen hazır olduğunuzu mu düşünüyorsunuz yoksa bu turnuvadan beklentilerinize bir yıldız işareti mi olacak?

Beklentilerimin biraz değişmediğini söyleyebilirim, yine de kazanmak için gerekenlere sahip olduğumuzu düşünüyorum. Dediğiniz gibi, Xyp9x ile bir süredir içinde olmadığımız bazı durumlar olabilir ve bu zor olabilir. Açıkçası, şimdi Kuzey Amerika bölgesiyle de karşı karşıyayız, ki bu yıl boyunca yapmadığımız bir şey. Elbette bazı yeni koşullar var, ama bu bir mazeret değil, bence herkes bizden çok uzaklara gitmemizi, en azından ilerlememizi ve Showdown’a gitmemizi bekliyor. Bu yüzden onu olduğu gibi alacağız ve yıl içinde devam edeceğiz, gerçekten son birkaç yılda olduğu gibi yüksek bir notla bitirmek istiyoruz. Kış tatiline çıkmadan önce takım olarak sahip olmanız gereken en önemli yarışlardan biri olduğunu düşünüyorum. Dünyanın en iyi takımı olarak görülmek sürekli olarak çabaladığımız bir şeydir ve bu yıl, diğer birçok yıla göre daha zordu. Bu yüzden saygınlığımızı korumak için gerçekten güçlü bir adım atmalıyız ve mümkün olduğunca çok kazanmalıyız.

Bubzkji, herhangi bir BLAST maçında yer alacak mı ? Bu Paylaşabileceğiniz bir şey mi ?

Bununla ilgili bir şey söyleyebileceğimden pek emin değilim. (gülüyor) Yani evet, göreceğiz. Sana şöyle anlatayım, planın bu olduğunu sanmıyorum.

Oyun içi liderlik konumunda durum şu an nasıl ? Hala Magisk – gla1ve karışımı mı yoksa ikisinden biri bayrağı eline aldı mı ?

Magisk komutları veren isim. Bununla birlikte, sürekli olarak birbirlerini daha iyi hale getirmeye, doğru komutları almaya çalışıyorlar. Ancak son söz Magisk’e ait. Şüpheye düşüyorsak veya stresli bir durumdaysak – aslında son zamanlarda yaptığımız bir konuşmadır -, Magisk başvurulacak kişi. Ve evet; bizim için işler gerçekten iyi gidiyor ve dediğiniz gibi, Xyp9x artık geri döndü. Bu beş kişilik kadro ile oynadığımız son turnuvayı (ESL One: Road to Rio) kazandık ve gerçekten iyi oynadık. Bu, gla1ve hastalık iznine çıkmadan önceydi, Magisk komutları veriyordu. Bence birbirlerini çok iyi tamamlıyorlar. Bunu mükemmelleştirmek biraz zaman alıyor, ama kesinlikle planımız bu.

S90F WIMZzrysK5BC0hdWa
device ;
Takımlar geçmişte benzer şeyler denediler, belki aynı yaklaşımı değil ama liderliği paylaşan iki oyuncu. Bence NBK ve ALEX ile Vitality, bunun yanlış gittiğinin en yeni ve en önemli örneği. Tehlikelerin neler olduğunu düşünüyorsunuz ve doğru gitmesini sağlamak için ne üzerinde çalışmanız gerekiyor?

Sanırım daha önce de belirttiğim gibi en önemli şey iki oyun içi liderin olmaması. Magisk oyun içi lider. Gla1ve onu tamamlıyor ve orta rounlarda biraz yardımcı oluyor. Sonuç olarak sanırım oyundaki zamanın %75-%80 i Magisk’in komutlarına göre gidişat gösteriyor. Bence bu en önemli şey, onu haritalara veya bunun gibi şeylere ayıramazsınız. Elbette, insanların bazı haritalarda komut vermesi için daha kolay olan bazı rolleri var, ancak yine de Magisk’i tek başına komut veren kişi olarak görüyorum ve elindeki oldukça deneyimli yardıma sahip olduğu için oldukça şanslı. Kesin olarak böyle bakıyoruz.

Genişletilmiş kadroya farklı bir yaklaşımı olan birkaç kuruluş var. Farklı haritalarda farklı oyuncularla Vitality ve G2 denemelerini gördük, beş kişilik kadrolarına karar vermeden önce, altı kişilik kadronun iki kombinasyonunu yıl sonuna kadar deneyeceklerini söyledi. Yaptıklarınıza kıyasla bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Bence harita deneyimi bunu yapmanın en kolay yolu. Pratiğe bakarsanız, Vitality’nin Dust2’yi her oynadığında muhtemelen Nivera ile pratik yapacaklarını biliyorsunuz, değil mi? Bu, işlerinde yeterince iyi olmanın gerçekten akıllıca bir yolu, bizim de bahsettiğimiz bir şey elbette. Pek çok şeyi test ettiğimiz bir yıl olduğunu düşünüyorum, diğer birçok takım da yaptığımız bazı şeyleri veya işleri nasıl yaptığımıza dair izlenimlerini test etmeye karar verdi. Sahnedeki bir oyuncu olarak bunun için gerçekten heyecanlıyım, bunun sonunda oyuncular için daha iyi olacağını düşünüyorum. Oyuncuların uğraşmak zorunda kaldığı stresi ve neden bu kadar çok insanın profesyonel olmakta bu kadar zorlandığını görmemizi göz ardı edemeyeceğimizi düşünüyorum. İnsanların pek çok şeyi test ettiğini görmek beni heyecanlandırdı.

Bu yıl, kuruluşlar diğer yıllardan daha fazla biraz daha test etmeye cesaret ettiler çünkü nasıl bakarsanız bakın, 2020 Counter-Strike’ın en rekabetçi yılı olarak dikkate alınmayacak.

device mvp
device ;
BLAST Premier Sonbahar Serisinden bahsetmişken Furia ile aynı gruptasınız ve onlarla oynamak gibi güzel bir şansa sahipsiniz. Eminim ki maç içerisinde olabilecek şeylere baktınız ve bununla ilgili hazırlıklara başladınız. Onlara karşı oynama potansiyeliniz nedir ve onların eşsiz süper-agresif oyun stiliyle nasıl başa çıkılır?

FURIA’ya hazırlanmaktan zaten bahsetmiştiniz, bunu gerçekten yapmadık. Ekip olarak, genelde onları çok gözlemliyoruz çünkü bu benzersiz agresif oyun stiline sahipler ve bazı stratejileri kendi oyununuza dahil etmek istiyorsunuz. Gerçekten pasif bir AWPer olarak kabul edilen biri olarak, arT’a çok bakıyorum ve tabiri caizse ondan ne çalabileceğimi ve bizim için bazı durumlarda neyin fazlasıyla agresif olacağını görmeye çalışıyorum. Daha önce FURIA ile oynadık, ancak bu oyun için hazırlığımız bu grup aşamasının en önemli yönü olacak. İyi hazırlanıp onlara karşı gerçekten iyi bir oyun planı oluşturmaya çalışırsak onları idare etmek daha kolay olacaktır. Ancak yine de bu şekilde oynayan bir takım ile oynamadığımızı dikkate almalısınız, bu yüzden ne olursa olsun sert bir mücadele olacak.

Grubunuzda MIBR ve Furıa’nın yanı sıra Niko’lu G2 Esports var bu son yıllarda gördüğümüz en iyi transflerden birisi. Niko ve G2 Esports’u nasıl değerlendiriyorsunuz ve kadrolarında onunla neler yapabileceklerini düşünüyorsunuz?

Bu yüzden FURIA’ya henüz hazırlanmadığımızı söyledim. G2’nun fark yaratacak bir performans ortaya koyacağını düşünüyorum. Bir balayı döneminin bekleneceğini söyleyemem, ancak kesinlikle yenilenmiş bir NiKo bekliyorum çünkü motivasyonu düşmüş gibi görünmüyordu. Ancak Faze’de yaşadığı çalkantılı zamanlarla birlikt oyun içi liderlik konumunu almak onun için oldukça zordu. ZywOo ve s1mple ile dünyadaki en yetenekli oyuncuları arasında ilk üçte olmasa bile bence o gerçekten çok heyecanlı ve en yetenekli oyunculardan biri. Genel olarak ondan ve G2’dan çok şey bekliyorum ve kimle karşılaşırsak karşılaşalım ben hep heyecanlıyım. Elbette FURIA ile yüzleşmek istiyoruz çünkü onlarla henüz hiç yüzleşmedik ama NiKo’lu G2 da çok korkutucu görünüyor.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments