1. Anasayfa
  2. Bülten

Bilgisayarınız Ghost of Tsushima’yı Kaldırıyor mu?

Bilgisayarınız Ghost of Tsushima’yı Kaldırıyor mu?
0

“Geldi mi, gelecek mi?” derken Sony’nin PC çıkarmasının yeni ayağı Ghost of Tsushima, “Yönetmenin Sürümü” ile PC’leri ziyaret etmeye hazırlanıyor. Infamous serisinden tanıdığımız Sucker Punch’ın ustalık dönemi eseri olan Ghost of Tsushima, bilgisayara özel versiyonuyla çok daha etkileyici görünüyor. Sistem gereksinimlerine göre 16 GB RAM laptop seçenekleriyle oynanabilen yapıma dair daha fazla bilgi edinmeye ne dersiniz?

Tarihin Derinliklerinden Bir Samuray Efsanesi

Takvimler 1274 yılını gösterirken tarihin en acımasız, yıkıcı ve korkutucu ordularından birine sahip Moğol İmparatorluğu’nun, Japonya’yı işgal planının ilk ayağı, Japonya’ya açılan bir kapı niteliği taşıyan Tsushima Adası’nı elde etmekti. Gerçekte Kubilay Han tarafından yönetilen ama oyunun kurgusal dünyasında yine bir Cengiz Han torunu olan Hotun Han’ın liderliğindeki Moğol donanması, adadaki samurayların ve ada halkının direnişine rağmen karşı tarafa ağır kayıplar verdirdi. Oyunda yönetecek olduğunuz Jin Sakai, klanının hayatta kalan son üyesi olarak ailesinin ve arkadaşlarının çoğunu kaybettikten sonra halkını korumak ve ada topraklarını işgalcilerden geri almak için tüm samuray ilkelerini bir kenara bırakarak kendine yeni bir yol çizmeye karar verir: Hayalet’in Yolu. Bu yeni kimlikle Jin, geleneksel samuray metotlarına alternatif olarak gizlilik, taktik ve kurnazlık kullanarak Moğollarla savaşmaya başlar.

Açık Dünya Oyunlarının Kendini Sorgulamasına Neden Olan Oyun

Bugün adı “açık dünya” olsa da oynanış bakımından çizgisellikten kurtulamayan nice açık dünya oyununu cebinden çıkaran Ghost of Tsushima, size, harita üzerinde özgürce dolaşma ve haritanın her yanını dilediğiniz gibi keşfetme imkânı sunuyor. Ayrıca oyun, sizi belirli görevleri yapmaya zorlamak yerine kendinizi gerçekten de Jin Sakai gibi hissedebilmeniz için serbest bırakıyor. Bu süreçte isterseniz görevlere devam edebiliyorsunuz, isterseniz yan görevlere bakabiliyor ya da yalnızca çevre keşfine vakit ayırabiliyorsunuz.

Tarihî kaynaklara göre Japonya’nın Moğol istilasının önüne geçen en önemli sebeplerden biri olan kuvvetli rüzgârlar, i7 16 GB RAM laptop modellerinde sorunsuzca çalışan oyunda büyük önem taşıyor. Sıradan bir atmosferik detay olmanın ötesinde bir navigasyon aracı olarak oyuna yedirilen rüzgârlar, yapımın sahiciliğinin artması için yer verilmeyen mini harita veya GPS özelliklerine alternatif olarak görev üstleniyor. Bu noktada rüzgârlar, yön değiştirerek sonraki hedeflerinize veya çevrenizde bulunan ilgi çekici noktalara yönelmenize yardım ediyor. Tabii bu durum, işlevsel olduğu kadar görsel yönden de ayrı bir çekicilik yaratıyor. Zira oyunun dönemin Japonya’sını başarılı şekilde oluşturan grafikleri, kendinizi Akira Kurosawa filmlerinde gibi hissetmenizi sağlıyor. Oyunu, yüksek performanslı Intel Core i5 16 GB RAM laptop modelleriyle oynamanız, yapımdan aldığınız keyfi daha da artırıyor.

1080p ve Üstü Çözünürlükler İçin 16 GB RAM Laptop Şart

2020 yılında Sony imzalı oyun konsolları için yayımlanan ve yaklaşık dört yılın ardından PC oyuncularının karşısına çıkacak olan Ghost of Tsushima Yönetmenin Sürümü, yine PC oyuncuları için birçok yenilik ve teknolojik iyileştirmeyle geliyor. Oyunun sinematik deneyimini kusursuz biçimde yaşamak arzusundaki oyuncular, yapımı; ultra geniş (21:9), süper ultra geniş (32:9) ve 48:9 üçlü monitör formatları ile deneyimleyebiliyor. NVIDIA’nın DLSS 3 teknolojisini beraberinde getirerek güncel 16 GB RAM laptop modelleri donanımları arasında bulunan GeForce RTX 40 serisi ekran kartlarında kare oluşturma imkânlarından yararlanmanızı sağlayan oyun, aynı zamanda NVIDIA Reflex ve DLAA gibi özellikleri de destekliyor. Çok başarılı Türkçe alt yazı olanaklarıyla hikâyenin tamamını rahatlıkla takip edebileceğiniz Ghost of Tsushima’yı orijinal seslendirme dili olan Japonca ile oynamak isterseniz anımsatalım; yapımın konsol sürümünden farklı olarak PC versiyonunda gerçek zamanlı Japonca dudak uyumu bulunuyor ve bu yenilik, oyunun sürükleyiciliğini artırıyor.

Yapımın açıklanan sistem gereksinimleri ise düşük performanslı donanımlar içeren bilgisayar sahiplerini biraz üzüyor. Çünkü oyun, 1080p çözünürlükte, 60 fps hedefinde ve orta grafik detay seviyesinde, yüksek sayılabilecek donanımlara gereksinim duyuyor. Ayrıca bu çözünürlükten itibaren yukarı yönlü tüm çözünürlük ve grafik ayarları, 16 GB sistem belleğini gerekli kılıyor. Güncel donanımlar içeren 16 GB RAM DDR5 laptop seçeneklerinin yanı sıra bir nesil öncesinin işlemci ve ekran kartlarına sahip 16 GB RAM DDR4 laptop modellerinin bu oyunu akıcı çalıştıracağına kesin gözüyle bakılıyor. Oyunun sistem gereksinimlerini aşağıdaki görselden inceleyebilirsiniz:

anmucma scaled

Siz de Ghost of Tsushima Yönetmenin Sürümü oyununu büyük bir heyecanla bekliyor ve yapımı, mümkün olan en üst grafik detay seviyesinde ve yüksek akıcılıkta deneyimlemeyi amaçlıyorsanız, tercihiniz, “canavar”dan yana olmalı. Monster Notebook tarafından üretilen Abra, Tulpar ve Semruk oyun bilgisayarları, Ghost of Tsushima başta olmak üzere, standart bilgisayarlarda slayt gösterisi gibi çalışacak oyunları, 4K (2160p) değerlerine varan çözünürlükte akıcı çalıştırıyor. Oyunun çıkış tarihi yaklaşmışken Monster’ın son derece cazip 16 GB RAM laptop fiyatları üzerinden, dilediğiniz gaming laptop’ı edinin, oyunların keyfini çıkarın.

Profesyonel ruhlu amatör muhabir. [email protected]

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments