1. Anasayfa
  2. CS:GO

Bir CS:GO Skin Hırsızının 8 Yıl Hapsi İsteniyor

Bir CS:GO Skin Hırsızının 8 Yıl Hapsi İsteniyor
Valve
0

Bir çevrimiçi dolandırıcı; 1400 ABD doları tutarında sanal CS:GO öğesini çaldığı için sekiz yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Çek Cumhuriyeti’nin Pilsen kentinde meydana geldiği bildirilen olay şu anda yerel polis tarafından soruşturuluyor. Yerel polisin daha önce “benzer bir vakayı hatırlamadıkları” için ilk kez böyle bir davayla karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Pilsen polis departmanı o zamandan beri tüm vatandaşlara; “İnternet üzerinde yabancılardan bir şeyler alırken ve satarken dikkatli olun” uyarısı yapan bir yazı yayınlıyor.

Çek Polisi 1400 $ ‘lık sanal CS:GO bıçak görünümü dolandırıcılığına dahil oldu.

Sanal bıçak görünümleri popüler çevrimiçi taktik nişancı oyunu CS:GO‘da bulunan; en nadir, en pahalı ve en gösterişli kozmetik ürünlerden bazılarıdır. Doğal olarak en sevdikleri eşyaları almak için her zaman iyi bir anlaşma peşinde olan özel oyuncu kitlesi arasında da ürüne olan talep oldukça yüksek.

Önerilen İçerik: Valorant Skin Paketi Glitchpop 2.0 Geliyor

Bir CS:GO oyuncusu, bir skin kasası açtığında bıçağı elde etmek için son derece şanslı olmalıdır. Bu kadar değerli olmalarının ve bu kadar yüksek bir fiyat almalarının birincil nedeni budur. Bununla birlikte bu kadar pahalı ve nadir bulunan eşyalara sahip olmak kullanıcıların çeşitli dolandırıcılık türlerine müsait oldukları ve bunları satarken veya takas ederken çok dikkatli olmaları gerektiği anlamına gelir.

Çek Cumhuriyetinin Pilsen şehrinde bir CS:GO oyuncusu, çevrimiçi bir dolandırıcılığa maruz kaldı. Oyuncu, “Talon Knife | Fade” isimli CS:GO bıçak görünümü için internet üzerinden online bir alıcı ile anlaştı. Satıcı, alıcının yaklaşık 186$ depozito ödemesi ile aralarında 1400$ fiyatında bir anlaşma yaptı. Fakat, farkında olmadan sahip olduğu bıçak görünümünü; o zamandan beri haber alamadığı “hayalet kullanıcıya” devredecekti.

CS GO
Talon Knife | Fade
Veronika Hokrova yayınladığı resmi polis açıklamasında:

Sanal ürün gönderilmeden önce, anlaşmaya göre alıcı satıcının hesabına 4,000 kron (yaklaşık 186$) depozito gönderdi. Alıcı sanal bıçağı aldıktan sonra satıcının bugüne kadar alamadığı toplam bedelin kalan tutarını, mağduriyet yaşamış olan tarafa ödemek zorundaydı. Olaydaki polis memurları, dolandırıcılık şüphesiyle cezai kovuşturma başlattı ve davayı itinayla araştırıyorlar“, sözlerine yer verdi.

Şu anda konuyla ilgili soruşturma devam ediyor. Ayrıca çevrimiçi dolandırıcı; polis tarafından bulunursa, Çek Cumhuriyeti yasalarına göre sekiz yıla kadar ceza ile yargılanacak.

csgo

Sanal bir ürünün satışında dolandırıcılık

PILSEN – Dolandırıcılık konusu, 30 bin kronun altındaki bir bilgisayar oyunu için sanal bir oyun unsuru haline geldi

. Dolandırıcılık kurbanı olduğu anlaşılan mağdur bir adam, yardım için Pizen-Skvrňany bölge departmanının polis memurlarına başvurdu. 17 Ocak 2021’de, mağdur taraf internet yoluyla sanal bir oyun öğesini (bıçak) bir çevrimiçi bilgisayar oyununda yaklaşık 30.000 kron karşılığında satmayı kabul etti. Sanal ürün gönderilmeden önce, anlaşmaya göre alıcı, satıcının hesabına 4.000 kronluk bir depozito gönderdi. Alıcı sanal bıçağı aldıktan sonra satıcının bugüne kadar alamadığı toplam bedelin kalan tutarını, mağduriyet yaşamış olan tarafa ödemek zorundaydı. Olaydaki polis memurları, dolandırıcılık şüphesiyle cezai kovuşturma başlattı ve davayı itinayla araştırıyorlar.

Resmi polis raporu

8 yıllık ceza bir CS:GO skin için çok mu acımasızca ?

İlk bakışta, yukarıda belirtilen ceza kesinlikle sınırın üzerinde görünüyor. Ayrıca, ülkedeki COVID-19 salgını nedeniyle Çek Cumhuriyeti’nin şu anda acil durumda olduğunu belirtmekte fayda var. Sonuç olarak, önemsiz suçların bile ciddi sonuçları vardır.

Bu olay, Çek Cumhuriyeti’nde benzersiz bir olay değil. Başka bir rapor, Brno’daki evsiz bir adamın 0,60 $ değerinde beş pizza çöreği çalması nedeniyle sekiz yıl hapis cezasına çarptırıldığını gösteriyor. Kısacası çevrimiçi ortamda ya da gerçek hayatta, sizin olmayan bir şeyi elde etmek Çek Cumhuriyeti yasalarına göre bir hayli sert cezalara tabiidir.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments