1. Anasayfa
  2. CS:GO

CS:GO İçin Beklenen Güvenilir Mod Özelliği Geldi

CS:GO İçin Beklenen Güvenilir Mod Özelliği Geldi
1

CS:GO bu sıralar bir başka güncelleme ile gündemde: Güvenilir Mod. Haziran ayında test edilmiş olan söz konusu güncellemenin hilecilere karşı bir önlem olacağı söyleniyor. Program oyuna etki eden üçüncü parti yazılımları direkt olarak engellemeye yönelik bir şekilde dizayn edildi. Fakat maalesef ki edinilen bazı bilgilere göre bu çözüm zaten bazı hile yapımcıları tarafından delinmiş durumda. Sistem ayrıca yayıncıların kullandığı programları da engelliyor.

Bundan sonra oyun varsayılan olarak Güvenilir Mod da başlatılacak. Üçüncü parti yazılımlar kullanan oyuncular oyunu başlattığında “özel dosyalar bulundu ve mümkünse oyunu bunları kapatarak başlatın veya güvenilir olmayan modda başlatın” şeklinde bir uyarı metni ile karşılaşacak. Mod içerisinde “güven düzeyi” denen bir algoritma yer alacak. Güvenilir olmayan modda oyunu üçüncü parti yazılımlar ile bşlatan oyunculrın “güven düzey”leri düşecek ve VAC korumasıyla korunan sunuculara erişim sağlayamayacaklar. Eğer oyun oynanırken gizli bir dosya sistem tarafından tespit edilirse oyuncu, oyundan atılacak (kick).

Adsız
CS:GO gizli bir dosya tespit edildiğindeki yeni uyarı metni.

Güvenilir Mod İşe Yarayacak mı?

Ne yazık ki, yeni sistem başarıyla piyasaya sürülemeyecek gibi gözüküyor… Hile yapımcıları, sistem daha henüz test aşamasındayken korumayı aştıklarını söyledi ve bunu yapmak bir saatten kısa sürdü diyerek de böbürlendiler.

Bunlara ek olarak bazı kullanıcılar sistemin yanlış algılamalarından şikayetçi. CS:GO yanlışlıkla yayıncıların yayın açmak için kullandığı progrmları da üçüncü parti yazılım olarak algıladığı için onlardan bu programları (GeForce Shadowplay gibi…) kapatmalarını istiyor. Birçok yayıncı yayın akışının duracağı sebebiyle bu durumdan oldukça şikayetçi.

Valve Software’deki geliştiricilerin sistemi geliştireceği ve bu eksiklikleri ortadan kaldıracağı umulmaktadır. CS:GO şu anda ciddi “hile” sorunları çekiyor. Bu durum rekor sayıda atılan banlardan da görülebiliyor. Hile kullanımı sayısı, CS:GO’nun shooter formundn F2P modeline 2018’de geçtiğinden beri hızlı bir şekilde artış göstermekte. Birçok oyun geçmişten beri üçüncü parti yzılımları engelleyerek hile koruması sağlamaya çalışıyor etik değerler doğrultusunda. Bazı oyunlar bu değerlerin dışına çıkarak bunu optimal derecede sağlayabiliyor fakat anti-virüs programlarına yakalanıyor bu da oyuncunun oyuna olan güvenini kırıyor. Sistemler geliştikçe hile yapımcılarının yöntemleri de gelişiyor. Hile kullanımı gözle görülür seviyede olmamasıyla bilinen yeni oyun VALORANT’a bile yavaş yavaş çeşitli ülkelerdeki hile yapımcılrından hileler yayınlanmaya başladı. Hile koruma sistemlerinin nasıl bir noktaya geldiğini önümüzdeki yıllarda net olarak göreceğiz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Mert
Mert
3 yıl önce

Vibrancegui de etkilenecek desenize o zaman?