1. Anasayfa
  2. Espor

Dexter Yeni IGL Olarak Mousesports’a Katıldı

Dexter Yeni IGL Olarak Mousesports’a Katıldı
dexter
0

Alman CS:GO takımı Mousesports, Christopher “dexter” Nong’u yeni oyun içi lideri olarak karrigan’ın yerine geçirdi.

Renegades’ten transfer olan 26 yaşındaki oyuncu; geçen yıl Okyanusya bölgesinde baskın bir performans gösterdi. Ayrıca Renegades’e, 2020’nin Mart ayından bu yana arka arkaya 10 turnuva galibiyetinde öncülük etti.

Dexter, Renegades’i başarılı bir takım haline getirdi.

Nong, Renegades’le geçirdiği süre boyunca Avustralya ekibi için önemli istatistiklere imza attı. En düşük ratingi, yılın ortasında düzenlenen DreamHack Open Summer 2020′de 1.17 idi. 2020 yılını 1.20 ratingin üzerinde etkileyici turnuva ratingleri ile doldururarak; dünya genelinde oyun içi liderlerin önde gelen isimlerinden biri olmakla beraber önemli bir popülariteye sahip oldu.

Dexter ‘in Katılmasıyla Karrigan Mousesports’tan Ayrılıyor mu?

Nong’un transferi sadece Mousesports’un kadrosu için büyük bir haber değil. Takımın planları hakkında söylentilerle desteklenen pek çok spekülasyon yapılıyor.

Mous, mevcut oyun içi lideri Finn “karrigan” Andersen’ı; sözleşmesi Mart 2021’de sona ermeden önce değiştirmeyi düşünmekteydi. Nong’un transferi bunu bir nebze onaylıyor ve Andersen’in ayrılık yolunda olduğunu göstererek iddiayı destekliyor. Bu, onun için geçen yılın Kasım ayına kadar uzanan belirsizlik dönemine de ayrıca son verecek.

Geçen yıl internet ortamında dolaşan bilgilere göre Andersen kısa süre önce Team Liquid‘in yıldızı Russel “Twistzz“Van Dulken’i de ekleyen FaZe Clan’a geri dönecek. Karrigan, 2016’dan 2018’e kadar FaZe ile çok sayıda önemli turnuva zaferinin yanı sıra; ELEAGUE Boston Major’u ikinci sırada bitirdikleri güçlü bir performansa da imza attı.

Olof “olofmeister” Gustafsson ve Havard “rain” Nygaard olmak üzere FaZe’in şu anki oyuncularından yalnızca ikisinin Andersen’in liderlik ettiği zamanlardan beri kadroda kalmasıyla, FaZe artık farklı bir takım. Ayrıca, Gustafsson profesyonel CS:GO arenasından emekli olmayı planlıyor.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments