1. Anasayfa
  2. Diğer

Epic Games, İngiltere’deki Apple ve Google’a Dava Açtı

Epic Games, İngiltere’deki Apple ve Google’a Dava Açtı
0

Epic Games, dünya devleri olan Apple ve Google’a karşı savaşı başladı. Şirket hem Birleşik Krallık Rekabet Temyiz Mahkemesine (CTA) hem de ikisinin Birleşik Krallık rekabet yasalarını ihlal ettiğini iddia ederek şikayette bulunduğu için olay uluslararası hale geldi.

Dava Sebebi

Dava sebebi olarak Apple ve Google, Epic Games‘in ödeme sistemlerini atlamaya çalıştığını ve böylece Hizmet Şartları’nı bozduğunu iddia etti.

Şirketler arasındaki anlaşmazlığın tarihi Ağustos 2020’ye kadar uzanıyor. Uygulama içi işlemlerde Google ve Apple‘a verilen% 30 komisyonuna maruz kalmamak için Epic Games, oyuncuların doğrudan web sitelerinden satın alabilecekleri ayrı bir sanal para biriminin ödeme sistemini ekledi. Hem Apple hem de Google, Epic Games uygulamasını uygulama mağazalarından kaldırarak misilleme yaptı.

Epic Games şikayetlerinde, Apple ve Google’ı akıllı telefonlarda yüklü işletim sistemleri üzerindeki hakimiyetlerini kötüye kullanmakla suçluyor. Google’ın, İngiltere’deki tüm Android cihazlara Google Play’in önceden yüklenmesini önlemesini talep ederken, Apple şikayeti Epic Games Store’u İngiltere’deki Apple cihazlarına indirme kısıtlamasının kaldırılmasını talep ediyor.

https://esporgazetesi.com/kupa-vestel-heyecani-basliyor/

Kararlar incelenecek ve CTA’ya savunmalarının sunulacağı zaman olan 21 Ocak’ı beklemek zorunda kalacağız. Bu şikayetten ne çıkacağını göreceğiz peki sizce kim haklı ?

Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments