1. Anasayfa
  2. Espor

FaZe Clan, Nasdaq’a Girmeye Hazırlanıyor!

FaZe Clan, Nasdaq’a Girmeye Hazırlanıyor!
0

Kuzey Amerika bölgesinin en büyük espor kulüplerinden biri olan FaZe Clan, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük borsası olan Nasdaq‘a (New York Borsası) giriş yapmaya hazırlanıyor. SPAC yöntimi ile halka arz edilecek FaZe Clan’ın bu iş için yaptığı anlaşma ise yaklaşık 1 milyar dolar değerinde.

2022’nin ilk çeyreğinde, işlemlerinin tamamlanmasının ardından borsaya giriş yapacak olan FaZe Clan, espor tarihinde de bir ilki gerçekleştimiş olacak. SPAC yönetimi için B.Riley Principal 150 Merger Corp. isimli bir şirketle anlaşan kulüp borsaya girişin ardından yeni bir gelir kapısına daha sahip olacak. Dünya çapında yaklaşık 350 milyon takipçisi bulunan kulübün, halka arzının ardından yatırımcıların da ilgisini çekmesi bekleniyor. Gün geçtikçe daha çok büyüyen espor sektöründe bir ilk olacak bu durum belki de gelecekte diğer espor kulüplerinin de önünü açabilir. Bildiğimiz gibi birçok büyük spor kulübü dünyanın çeştili borsalarında işlem görmekte.

FaZe Clan

FaZe Clan

Amerika Birleşik Devleteri merkezli olan espor kulübü, 2010 yılının Mayıs ayında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana adını duyurmayı başarmış olan FaZe Clan, birçok branşta edindiği başarılarla sıkça adından söz ettirdi. CS:GO, Call of Duty, Fortnite ve PUBG branşlarında birçok başarıya sahip olan FaZe Clan’ın ayrıca Rainbow Six: Siege, VALORANT, FIFA ve Rocket League takımları da bulunuyor.

Sportif başarıların yanında birçok sponsorluk anlaşması ile de gündeme gelen kulüp, bu kez de halka arzı ile gündeme geldi. Espor tarihinde bir ilke imza atacak olan FaZe Clan, anlaşma bedeli sayesinde değeri 1 milyar doların üzerine çıkmış olacak. Böylelikle kulüp, piyasa değeri en yüksek espor kulübü ünvanının da sahibi olacak.

SPAC Yöntemi: Bir şirketin bir borsaya girmek için kullanabileceği bu yöntemde ikinci bir aracı şirkete ihtiyaç duyuluyor. Asıl şirket, bu aracı şirketin hisseleri altında işlem görmüş olacak.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments