1. Anasayfa
  2. Espor

FaZe Clan ve G2 Esports Taraftarları Twitter Üzerinden Birbirine Girdi

FaZe Clan ve G2 Esports Taraftarları Twitter Üzerinden Birbirine Girdi
FaZe
0

Twitter’da FaZe Clan ile G2 Esports arasındaki dostane şaka içerikli paylaşımlar bu dönemlerde başka bir boyuta taşındı.

Espor organizasyonları, birbirlerini çevrimiçi olarak trollemek için tek bir fırsatı bile genellikle kaçırmazlar. Galibiyetin ardından, mağlubiyetin ardından veya normal bir günde sadece bir hevesle bile her zaman birbirlerinin yakalarındadırlar.

G2 Esports CEO’su Carlos, geçtiğimiz günlerde FaZe Clan ile alay etti. Carlos, FaZe Clan’ın iyi olduğunu ancak sadece organizasyon olarak iyi olamadığını belirten bir tweet paylaştı. Doğal olarak, FaZe Clan’ın şu anda sahip olduğu büyük taraftar ve oyuncu kitlesini tek başına sinir etmeyi başardı.

Esports Talk’tan Jake Lucky, bunu resmen iki e-spor organizsyonu arasında bir savaş olarak nitelendirdi.

https://twitter.com/CarlosR/status/1372180571846283265

FaZe Clan Üyeleri Nate Hill ve Temperr, G2 Ceo’suna Yanıt Verdi

G2‘nun savaş ilanına karşılık FaZe’in sessizce oturması beklenemezdi. FaZe bünyesinde yayıncılık yapan isimler, Carlos’un tweetine cevap vermek için Twitter’a gitti. Temperr, G2’nin kurucusunu palyaço olarak nitelendirirken Nate Hill, G2’ya karşı sanki kimsenin bilmediği rastgele bir takımmış gibi davrandı.

FaZe Clan yayıncılarından gelen bu cevaplar, çekişmeyi yepyeni bir düzeye taşıdı. Oyuncular ateşe odun attıkça pek çok taraftar da bu alay tufanına katıldı. Kimisi, FaZe’in en popüler içerik üreticisi aynı zamanda da organizasyon bünyesinde Youtuber ve Twitch yayıncısı olan Nicholas “Nickmercs” Kolcheff’in eski bir twwetini gün yüzüne çıkarırken; kimisi de her iki takımın da kupa dolaplarının doluluğunu karşılaştırarak gündeme dahil oldu.

https://twitter.com/KoastKo/status/1372209159316275202
https://twitter.com/BlackWhaleGG/status/1372356521896595457

Her iki organizasyonun hayranları da kendi takımını savunmak ve diğer tarafı aşağılamak için öne çıktı. En sevdikleri kuruluşun diğerinden daha iyi olduğunu kanıtlamak adına görseller çıkarmak için internetin altını üstüne getirdiler.

G2 Carlos, Tweet’in Çok İleri Gittiğini Düşünüyor

Jake Lucky’nin de daha önce söylediği gibi durum bir savaşa dönüşmüştü. Carlos sadece internette biraz eğlenmeye çalışırken, taraftarlar bu durumu çok ileri götürdü. Organizasyona ve oyunculara karşı “toxic” olmaya başladılar. Onlara çeşitli isimler taktılar ve hatta FaZe oyuncularını taciz etmeye bile başladılar.

https://twitter.com/CarlosR/status/1372295656069562374

Doğal olarak Carlos; gerçek bir soruna yol açmadan önce bu olaya bir son vermek zorunda kaldı. G2 Kurucusu önceki tweetinden birkaç saat sonra taraftarlardan oyuncuları taciz etmeyi bırakmalarını isteyen bir tweet daha paylaştı. Sorun çıkarmaya devam eden herkesi de engellemekle tehdit etti.

Carlos’un Twitter biyografisinde “Bu hesaptaki tweetlerin %97.3’ü tiye alınmalı” şeklinde bir sorumluluk reddi beyanı var. Bu nedenle FaZe Clan ile ilgili tweeti de benzer bir şakaydı. Açıkça, hayranlar bunu anlamakta zorlanıyor.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments