1. Anasayfa
  2. VALORANT

First Strike Türkiye öncesi Sangal Esports kimdir?

First Strike Türkiye öncesi Sangal Esports kimdir?
Sangal Esports
0

Merhabalar, 3 Aralık’ta başlayacak First Strike Türkiye turnuvasına katılmaya hak kazanan takımlardan birisi de Sangal Esports. Peki Sangal Esports kimdir? Oyuncuları kimdir? Nasıl geçmişleri vardır, gelin bunlara yakından bakalım.

4 elemeden oluşan First Strike Türkiye’ye 2. elemelerden giriş yapan Sangal Esports, BBL gibi erken kurulmuş bir takım değil, daha uzak tarihte toplanmış bir takım.

Takım oyuncuları CSGO’dan Valorant’a geçiş yapan oyunculardan oluşmaktadır.

Berk “Rip” Tepe
Muhammed “mini” Salman
Beyazıt “beyAz” Körpe
İbrahim “lurzy0y0” Sandıkçı
Tolga “bacyx” Bacak

Kadro içindeki oyunculardan konuşacak olursak, yine sırayla giderek Berk “Rip” Tepe’den başlayalım.

Berk Tepe, 1997 yılında Eskişehir’de doğmuştur. Espor’u bıraktıktan sonra TKT adı altında Twitch’te yayın açmaya başlamıştır. Birçoğumuz böyle tanıdık Rip’i.


Rip Hangi Takımlarda Oynadı?

Espor kariyerinde Zone Esports, Alivein Games, HWA, Oyun Hizmetleri ve bir Avrupa takımı olan NerdRage takımında da görmüşüzdür kendisini.

Ayrıca Alivein Games zamanında şu an Cloud9’da gördüğümüz woxic ile beraber de oynamıştır. Bir süre sonra espor kariyerini bırakan Rip, Twitch yayınlarına başlamış ve ardından Valorant’ın çıkışıyla beraber -kendi söylemiyle- içindeki rekabet hissini tutamayıp tekrardan espor arenasında yer almaya başlamıştır.

Az önce söyledik ya Sangal Esports Valorant kadrosu yakın bir tarihte toplandı diye, haliyle Sangal’ın ilk turnuvası da First Strike oldu. Ancak Team Turkey adı altında da ilk Valorant turnuvalarına katılmıştır.

Sırada hangi oyuna koyarsak koyalım aiminden taviz vermeyen müthiş bir yetenek var. Muhammed “mini” Salman.

Muhammed Salman, 1999 yılında doğmuştur. Kariyerinde yine CSGO önemli bir yerdedir. Kendisi ilk bilgisayarı sadece CS’yi oynatabildiği için başladığını söylemiştir.

Mini Hangi Takımlarda Oynadı?

CSGO kariyerinde, Zone Esports, Supermassive, Dark Passage, ex-DarkPassage, Royal Bandits, LOG Esports ve Demise adı altında oynamış olan Muhammed bir süre arenada gözükmese de Valorant’ın çıkışıyla beraber espor arenasında yerini aldı.

Takımın IGL’i olarak görev yapan Beyazıt “beyAz” Körpe, Fransız-Türk eski CSGO oyuncusudur.

beyAz Hangi Takımlarda Oynadı?

Kariyerinde Epsilon France takımında başlayan Beyazıt, Poce Blo, ATMOS Esports, Epsilon Belgium, Demise, Turkey5 ve Sangal adı altında oynamıştır.

Sangal Esports CSGO kadrosunda yedeğe çekildikten bir süre sonra Sangal Esports Valorant kadrosuna IGL olarak dahil olmuştur.

Sırada İbrahim “lurzy0y0” Sandıkçı var. Kendisi eski FPL oyuncusudur. Geçtiğimiz aylarda FPL’deki toplu ban sırasında kendisi de banlanmış olup, sonrasında Valorant oynamaya başlamış ve Sangal Esports ile macerasının başlamasında -bizce- asıl etken FPL’den atılması olmuştur.

lurzy0y0 Hangi Takımlarda Oynadı?

Profesyonel CSGO arenasında çok takımda oynamamış İbrahim, Syman ve Royal Bandits’te oynamıştır.

Son oyuncumuz olan Tolga “bacyx” Bacak. Kendisi 2001 doğumlu yani 19 yaşında, genç bir yetenek. Sangal Esports kadrosunda görevi Jett karakteriyle Entry Fragger.

bacyx Hangi Takımlarda Oynadı?

Kendisinin CSGO takımlarıyla ilgili bir bilgi bulamamış olsam da Valorant için daha önce Etiget Esports ve Apexis takımlarında oynadığı bilgisine ulaştım.

First Strike’da mücadele edecek bütün takımlarımıza başarılar diliyorum.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments