1. Anasayfa
  2. VALORANT

Grup Liderlerinin Tamamı EMEA Bölgesinden!

Grup Liderlerinin Tamamı EMEA Bölgesinden!
0

VALORANT Champions, Berlin’de büyük bir rekabet içinde devam ederken, gruplardan çıkan ilk takımlar belli oldu. Dört gruptan birinci sırada çıkan dört takımın tamamı da aynı bölgeden. Bu dört takım VALORANT Champions Tour ilk açıklandığında büyük tepkilere sebep olmuş, ülke bakımından en geniş bölge olan ve Avrupa, Bağımsız Devletler Topluluğu, Türkiye ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinden oluşan geniş bir coğrafyaya yayılan EMEA bölgesinden. Normal şartlarda 2 tane Circuit Points bir tane de Son Şans Elemeleri için slot ayrılan EMEA bölgesi, Gambit Esports‘un Masters – Berlin şampiyonu olması ile birlikte VALORANT Champions’da dört temsilciye sahip oldu.

https://www.esporgazetesi.com/valorant-championsin-slot-adaletsizligi/

VALORANT Champions ‘ta EMEA Rüzgarı

Ülke sayısı olarak en çok ülkeyi bünyesinde bulunduran EMEA bölgesi, dört bölgeyi içinde bulundurması sebebiyle hem profesyonel oyuncular hem takım yöneticileri hem de topluluk tarafından sürekli olarak eleştirilmiş bir bölge. Özellikle de uluslararası turnuvalardan gelen başarıların ardından bu tepkiler iyice arttı. VALORAT’ın ilk LAN ve uluslararası turnuva olan Masters – Reykjavík‘de Fnatic‘in finalist olması, Masters – Berlin‘de ise dört EMEA temsilcisinden üçünün son sekize kalması ve üstüne bir de Gambit Esports‘un şampiyon olması ile aslında bu bölgenin diğer bölgelerden ne kadar başarılı olduğunu kanıtlar nitelikte. Üstüne bir de şu an devam etmekte VALORANT Champions‘da yer alan dört EMEA temsilcisinin dördü de çıktıkları ilk iki maçı kazanarak gruplarından lider olarak çıkarak çeyrek finale yükseldi.

EMEA
VCT 2021: Masters – Berlin Şampiyonu: Gambit Esports

Cuma günü oynanan D Grubu‘nun kazananlar maçında Vision Strikers‘ı 2-1 mağlup eden EMEA temsilcisi Fnatic, ilk çeyrek finalist olmuştu. Hemen ardından Cumartesi günü gruplarının kazananlar maçlarından galip ayrılan diğer iki EMEA temsilcisi Gambit Esports ve Team Liquid de Fnatic’in yanına dahil oldu. Son olarak olaylı Vivo Keyd maçının ardından bugün Team Envy‘i 2-0 mağlup eden son EMEA temsilcisi Mehmet Yağız “cNed” İpek’in forma giydiği Acend grubunu lider tamamladı ve çeyrek finale yükseldi.

VALORANT‘ın hali hazırda henüz ikinci yılını bile doldurmamış bir oyun olduğunu göz önüdne bulundurursak espor ekosistemini sağlıklı bir şekilde oturtmak tabiki de şimdilik zor. Riot Games‘in VALORANT Espor‘u için gelecekteki planları ve VCT 2022 ile ilgili yaptığı planlar doğrultusunda bölgesel bazdaki başarıları görmezden gelmeyeceğini umut ederek, önümüzdeki yıllarda bu sahnelerde Türk takımlarını görme ihtimalinizin daha yüksek olmasını elbette her Türk espor sever bizler de bekliyoruz.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments