1. Anasayfa
  2. Espor

LoL ve Valorant LAN Turnuvaları Volkanik Patlama Tehdidi Altında

LoL ve Valorant LAN Turnuvaları Volkanik Patlama Tehdidi Altında
Volkanik Patlama
0

COVID19 salgını Riot’un, LAN etkinliklerini e-spora geri kazandırma girişimlerindeki önüne çıkan tek engel değil. Reykjavík’te, LoL Sezon Ortası Etkinliği (MSI) ve Valorant Şampiyonlar Turu: Avrupa Masters 2. Aşamanın yapılmamasına sebebiyet verebilecek potansiyelde bir volkanik patlama tehdidi bulunmakta.

İlgili içerik: Valorant’ın İlk Uluslararası LAN Turnuvası İzlanda’da Düzenlenecek

Her iki etkinlik de kısa süre önce hem LoL hem de Valorant için 2021’deki ilk büyük LAN turnuvaları olarak duyuruldu. Ancak uzmanlara göre İzlanda’nın başkentinin 20 mil uzağında bulunan Keilir Dağı yakınlarındaki son sismik faaliyetin; “büyük olasılıkla” volkanik bir patlamaya neden olacağı kaçınılmaz bir gerçek.

Lol
İzlanda’da bulunan Laugardalshöll kapalı spor salonu.

The Guardian’a göre İzlanda meteoroloji ofisi çalışanı Kristín Jónsdóttir tüm yerel basın kuruluşlarına: “Herhangi bir patlamanın başladığına dair bir ize rastladığımızı söylemiyor ancak bu sismik faaliyetler, bir patlamanın öncesinde beklediğimiz türden bir faaliyete benziyor.” şeklinde bir bildiri gönderdi.

Şu an için bir tehlike söz konusu değil.

İzlanda sivil savunma kuvvetlerinin bir üyesi olan Víðir Reynisson, yerel vatandaşlara şu an acil olarak alınması gereken önlemlere sebebiyet olan herhangi bir tehlikenin mevcut olmadığına dair güvence verdi. Ancak, şehire gelecek olan yolcuların yakın gelecekte bölgeden uzak durmaları gerektiğini söyledi. Víðir Reynisson: “Şu anlık tehdit oluşturan bir doğal afet yok, herkes günlük hayatına rahatça devam edebilir.

Valorant Lan turnuvası İzlanda

Jeofizikçi Freysteinn Sigmundsson, eğer bir patlama meydana gelecekse, bunun tipik olarak volkanik aktiviteyle ilişkilendirilenler gibi olmayacağını, gökte uçan küller ve lavlardan ziyade; sadece lavın yüzeye ulaşana kadar yavaşça ilerlediği “çatlak patlaması” olarak adlandırılan daha uysal bir olay olacağını belirtti.

Önerilen içerik: Valorant Güncel Kadrolar ve Takımlar

Her durumda, doğa kararsızdır ve tüm tahminleri bozabilir. League of Legends MSI turnuvasının 6 Mayıs’ta başlaması planlanırken, Riot’un İzlanda’daki gelişen duruma nasıl tepki vereceğini takip ediyor olacağız.

2010 yılında İzlanda, volkanik bir patlama yaşadı ve bunun sonucunda ortaya çıkan kül; Avrupa’da birkaç hafta boyunca hava yolculuğunda büyük çaplı aksamalara sebebiyet vermişti. Bu aksama, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana meydana gelen en büyük hava aksaması olarak nitelendirilmişti.

Riot’un en büyük korkusu ise bölgeye seyahat eden takımların ve personellerin; böyle bir olayın tekrar yaşanması durumunda kendilerini haftalarca İzlanda’da mahsur bulabilecekleridir.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments