1. Anasayfa
  2. LoL

DWG, Armut’lu MAD Lions’u Eleyerek Finale Adını Yazdırdı

DWG, Armut’lu MAD Lions’u Eleyerek Finale Adını Yazdırdı
0

MSI 2021 Yarı Finalleri‘nin son serisinde Armut‘lu MAD Lions, son Worlds Şampiyonu DAMWON Gaming ile karşı karşıya geldi. Bu seriyi kazanan takım finallerde Royal Never Give Up ile karşı karşıya gelecek.

Serinin ilk maçını kazanan taraf ne yazık ki DWG ekibi oldu. Şampiyon avantajının olduğu tekli koridorlarda MAD Lions bir miktar güçlü bile olsa, daha iyi bir kompozisyon kuran DWG ilk maçta yapması gerekenleri layığıyla yaptı ve ilk maçı kazanmayı başardı. Böylelikle DWG seride 1-0 öne geçti.

2. maça geçtiğimizde MAD bir önceki maça göre daha iyi denilebilecek bir kompozisyon kurmayı başardı. DWG ise Kai’sa ve Viktor seçimleri ile oyunun geç dakikalarında gücü elinde tutmayı isteyen bir seçim yasaklama ekranı geçirdi. Erken oyunda Canyon‘ın aktif oyunu ile DWG gerek skor gerekse de momentum olarak öne geçti. Ama bu durum çok uzun sürmedi. Ghost alt koridorda hatalarının üstüne hatalarla oynayınca bir anda 4 killi rakibine verdi ve MAD altında öne geçmeyi başardı. Orta oyuna geçtiğimiz ilk dakikalarda MAD orta koridor ilk kulesini düşürmek için yaptığı savaşta hem kule hem de 3 skor alarak üstünlüğüne üstünlük kattı ve dakika 20 olduğunda 2bin altın öne geçti. Maçın ilerleyen dakikalarında da Carzzy‘nin efsane oyunuyla MAD seride durumu beraberliğe getirmeyi başardı. Böylece durum 1-1 oldu.

Eşitliği bozacak olan karşılaşma serinin en güzel maçı olmaya adaydı diyebiliriz. Muhteşem oyunların, gözlerimize inanamadığımız hataların yapıldığı bu maçta kazanan taraf Armut’lu MAD Lions oldu. Her oyuncusundan katkı almayı başaran MAD ekibi, rakibinin onlara sunduklarını iyi değerlendirdi. Makro oyunda ders niteliğinde oynayan MAD ekibi, bir Kore takımını bu duruma sokan nadir takımlardan biri oldu diyebiliriz. Böylece MAD Lions seride 2-1 öne geçti ve final biletine sadece 1 galibiyet uzaklıkta.

4. maça geçtiğimizde ilk dakikalarda yine her koridorda MAD Lions oyuncularının iyi oyunlarını gördük. Tek skor veren oyuncu olan Armut elinden gelenin en iyisini yaptığı için koridorunda geriye düşse de takım arkadaşlarının öne geçmesini sağladı. Ancak ilerleyen dakikalarda alt koridorda MAD’in aksiyon denemesine ışınlan ve Beryl‘in güzel hamlesi ile sert bir karşılık alan MAD bir an da tepetaklak oldu ve dakika 16 olduğunda altın farkı 6binden fazlaydı. Bu üstünlük gitgide arttı ve DWG maça ağır bir şekilde son verdi. Seride durum 2-2‘ye geldi ve 5. maça geçerken bir ses duyulmaya başlandı. Silver Scrapes!

Son maça geçtiğimizde DAMWON kazanan koridorlara yöneldi ve erken oyunda orta ve üst koridorda üstünlükleri aldı. İşlerin nispeten daha iyi gittiği alt koridorda güzel baskın ile ilk kanı alan Canyon, bu baskının ardından da Alev Ejderi‘ni aldı. İlerleyen dakikalarda DWG küçük makro hareketler ile avantajları elde ederken, MAD Lions’ın rakibin avantajına avantaj katan hareketleri de DWG’yi iyice öne geçirdi. Dakika daha 20 olduğunda MAD inhibitörünü kaybetti ve devam eden dakikalarda kule takasları olsa da MAD ilk dış kuleleri alırken DWG Nexus kulesini alıyordu. Ve ne yazık ki kazanan taraf DAMWON Gaming oldu.

Final: Royal Never Give Up – DWG

Gün sonunda kazanan taraf ve final eşleşmesi belli oldu. Finalde Royal Never Give Up ile DAMWON Gaming karşı karşıya gelecek. Titanların kapışmasında kazanan tarafı çok merak etsek de bundan önce bir yere değinmemiz lazım, Armut‘a. Başarılara alışık olmadığımız bu organizasyonlarda bu aşamalara gelen tek Türk oyuncu olmayı başardı kendisi. İlk senesinde bizi şimdiden bu denli gururlandıran Armut’a teşekkür ediyor ve başarıların devamını aç gözlerle bekliyoruz. Aferin İrfan…

E2AIKj8XsAEnnGE

Final karşılaşmasını yarın saat 16.00‘da lolespor.com adresinden veya RiotGamesTurkish kanallarından takip edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments