1. Anasayfa
  2. Fortnite

Guild Esports, Sürdürülebilir Fortnite Turnuvası Düzenledi!

Guild Esports, Sürdürülebilir Fortnite Turnuvası Düzenledi!
0

David Beckham’ın da sahipleri arasında yer aldığı İngiliz espor organizasyonu Guild, Institution of Engineering and Technology (Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü / IET) tarafından başlatılan Difference Makers (farklılık yaratanlar) ile işbirliği yaptı! Kampanya kapsamında sürdürülebilirlik ile bağlantılı olarak bir Fortnite turnuvası düzenlendi!

Normal bir Fortnite maçı formatında oynanan turnuvada oyuncular, oyun içerisinde ağaç kesmeye teşvik edildi. Arayüze dahil edilen bir “ağaç sayar” ile oyunda kaç ağaç kesildiği kaydedildi ve IET Difference Makers, oyun içi kesilen her bir ağaç için bir adet fidan dikeceğini söyledi. Böylece oyun içerisinde kesilen 500’den fazla ağaç gerçek dünyadaki ağaçlara dönüşmüş oldu.

Ayrıca çevreye verilen zararın sıfırlanması adına, oyun bilgisayarlarının ve yayın araçlarının karbon ayak izleri dengelendi ve takip edildi. 2018 yılında, oyun sektörünün daha sürdürülebilir ve çevreci olmasını hedefleyen Greening the Beast tarafından yapılan bir araştırmaya göre, oyun bilgisayarları yılda 75 milyar kilovat saat enerji tüketiyor, bu da 160 milyon buzdolabının yıllık enerji tüketimine eşit. Ayrıca, kullanılan bilgisayarların enerji tüketimlerinin yanı sıra sunucuları çalıştırmak için de büyük enerji harcandığını unutmamak gerekiyor. Bu nedenle Guild Esports tarafından yapılan çevreci kampanya, oyun sektörünün çevreye etkilerini azaltmaya yönelik başarılı bir adım.

https://twitter.com/guildesports/status/1431296732911046659

27 Ağustos’ta gerçekleşen turnuvada Guild Esports Genç Akademi Takımı, başarılı Fortnite oyuncuları ve içerik üreticilerine karşı geldi. Oyun içi 500’den fazla ağacın kesildiği turnuva, genç oyuncular ve izleyiciler için örnek oldu. Böylece gençler hem sürdürülebilirlik alanında bilinçlendirilmiş hem de STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) ile tanıştırılmış oldu.

Institution of Engineering and Technology başkanı Profesör Danielle George, turnuva ile ilgili şunları söyledi:

İleride dünyayı kurtarabilecek geleceğin bilim adamları, teknisyenleri ve mühendisleri bugün konsollarının önünde oyun oynayan gençler. Modern yaşamın ayrılmaz bir parçası olan STEM ve sürdürülebilirlik ile oyuncuların kazanmaktan daha fazlası için – çevreleri dünya üzerinde olumlu bir etki yaratmak için- savaştığı dünyanın ilk Fortnite turnuvasını yaratmaktan gurur duyuyoruz.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments