1. Anasayfa
  2. İnceleme

Immortals of Aveum, EA’in Şaşırtan Sürprizi!

Immortals of Aveum, EA’in Şaşırtan Sürprizi!
0

İncelemelerime normalde oyunun dünyasını anlatarak başlarım fakat bir oyunun dünyasına girebilmeniz için öncelikle oyunu oynayabilmeniz gerekiyor. Immortals of Aveum’un minimum(1080p, düşük ayarlar, 60fps) sistem gereksinimleri 2080 Super’den başlıyor. Oyunu optimize etmekten vazgeçip “zaten DLSS/FSR var, onlarla yüksek fps alırlar.” düşüncesiyle hareket edilmiş gibi. DLSS ve FSR gibi teknolojiler sektöre uzun vadede zarar verebileceği zararlar için bir fragman olabilir mi? Bu da başka bir yazının konusu.

Diyelimki oyunu oynayabilecek kadar iyi bir sisteminiz var, nasıl bir oyun sizi bekliyor?

Immortals of Aveum beklentilerimi aşarak gayet iyi bir oyun olmuş. Oyunu yapan Ascendant Studios, iflas eden Telltale Studios çalışanlarının kurduğu bir stüdyo ve genelde interaktif kurgu türünde oyunlar yaptıkları için çok güzel bir aksiyon macera beklemiyordum. Fakat görünüşe göre yanıldım.

ss d0365f0f3a8ac8d7b460b350b8e00a88b05041f8
  • Ana karakterimiz Jak

Oyunumuz FPS bakış açılı, açık dünyalı bir aksiyon macera oyunu. Oyunda bir karaktere gidip ondan görev alma yok. Açık dünyada çizgisel bir hikaye sunuyor. Karakterimiz Jak ciddiyetsiz, başına buyruk, yağız bir delikanlı. Genelde komutanlarının emirlerini dinlemek yerine kendi bildiğini okuyor. Aynı zamanda Jak, 3 büyü türünü de kullanabilen “Triarch” isimli nadir kişilerden. Bu da onu, komutanı Kirkan’ın favorisi yapıyor.

Bir hırsız olan ve güçlerinin tamamıyla farkında olmayan Jak, işgalci güçlerin evini ve arkadaşlarını yok etmesiyle beraber sinirlenir ve yıllardır içinde biriktirdiği gücü düşman askerlerine boşaltır. Olay yerine gelen Kirkan ve ekibi, Jak’ı öldürmek yerine orduya katar. 5 yıllık bir sürecin sonunda ise Jak, en üst rütbe olan “Immortal” rütbesi alır.

Hikayede ilerledikçe karakterlerin bizden sakladığı sırlar bir bir açığa çıkmaya başlıyor ve bunlar hikayeye olan merağı arttırıyor. Hikaye buradan sonra gayet güzel ve karmaşık bir hal alıyor, o yüzden buradan sonrasını sizin keşfinize bırakacağım. Aynı zamanda bazı diyaloglarda seçim şansımız oluyor ama hikayeyi etkileyen bir şey olduğunu sanmıyorum.

ss 187469618a276641fea752800da3be112fff06d5 2
  • Kirkan

Oyunun oynanışı aşırı akışkan. Silah, büyü, alet değiştirmek, büyü ve iksir kullanmak çok rahat. Oyunun yetenek ağacı da gayet geniş. Mavi, kırmızı ve yeşil büyüler olmak üzere renk başı 20’den fazla açılabilecek yetenek var. Aynı zamanda kullandığınız silah ve zırh gibi ekipmanları da geliştirebiliyor, yenilerini satın alabiliyor ve Dünya’dan lootlayabiliyorsunuz. Çeşitlilik görmek güzel şey.

Sonuç olarak: Immortals of Aveum güzel bir oyun mu? Kesinlikle evet. 1000TL verip alır mıydım? Hayır ama indirimde veya EA Play kütüphanesine düştüğünde(EA Play Pro’da var, aylık 150TL) kesinlikle oynardım. Puanım 10 üzerinden 8.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments