1. Anasayfa
  2. Espor

LCS’de Normal Sezon Tamamlandı!

LCS’de Normal Sezon Tamamlandı!
0

League Championship Series‘de normal sezon son buldu. Heyecan dolu bir mevsimin ardından normal sezonu ilk sekiz sırada tamamlayan takımlar LCS Championship‘de mücadele etmeye hak kazandı. LCS Championship‘i ilk üç sırada tamamlayan takımlar 2021 Dünya Şampiyonası’na katılacak.

Lider TSM!

Bu mevsim çıktığı 27 maçın 18’ini kazanan TSM, toplamda 30 galibiyet ile LCS‘de normal sezonu lider tamamladı. Geçtiğimiz mevsimde ligi ikinci sırada ve mevsimi de üçüncü sırada tamamlayan TSM, bu mevsim fazlasıyla iddialı.

Mevsimin yükselen yıldızlarından bir diğer ekip ise 100 Thieves oldu. 100 Thieves ekibi uzun bir süre ligde liderliğini korudu ve LCS Championship‘e katılmayı garantileyen ilk takım oldu. Bu mevsim 27 maçta 18 galibiyeti bulunan 100 Thieves ekibi toplamda 29 galibiyetle normal sezonu ikinci sırada tamamladı. 100 Thieves’ın ormancısı Can “Closer” Çelik ise bu mevsim TSM‘in ormancısı Spica ile en fazla MVP’liği olan isim oldu. Ayrıca 100 Thieves ekibi ilk iki sıradaki yerini garantileyince normal sezondaki son maçına akademi takımı ile çıkma kararı aldı. Bu vesile ile 100 Thieves Akademi kadrosunda yer alan alt koridor oyuncusu Fatih “Luger” Güven, ilk kez resmi bir LCS maçında forma giymiş oldu.

Normal sezonu ilk iki sırada tamamlayan TSM ve 100 Thieves, LCS Championship’de doğrudan yarı final oynayacak.

C9 ve Liquid Çeyrek Finalde!

Geçtiğimiz mevsimin finalinde karşıya karşıya Cloud9 ve Team Liquid, bu mevsim ilk maçtan karşıya karşıya geliyor. Cloud9 normal sezonu 4. ve Team Liquid 5. sırada tamamladı. MSI 2021‘deki performansı ile eleştirilerin hedefi haline gelen Cloud9, geçtiğimiz mesime göre kötü bir mevsim geçirdi. Bu mevsim çıktığı 27 maçın 12’sinden mağlup ayrılına son şampiyon, üstündeki rakiplerin bir hayli gerisinde kaldı.

Benzer bir durum geçtiğimiz mevsimin finalisti olan Team Liquid için de geçerli. Team Liquid de bu mevsim 12 mağlubiyet aldı.

Golden Guardians, LCS Championship’e Yükseldi!

Geçtiğimiz mevsim ligi son sırada tamamlayan ve bu mevsime de kötü başlayan köklü NBA ekiplerinden Golden State Warriors’un espor takımı Golden Guardians, büyük bir çaba göstererek ilk sekize girmeyi başardı. Normal sezonun sonuna kadar aldığı 14 galibiyetin 11’ini bu mevsim alan Golden Guardians, LCS Championship’e yükselmeyi başardı.

LCS Championship, 8 Ağustos’ta Başlıyor!

LCS‘de ilk defa bu yıl uygulanacak olan format ile beraber mevsim finalleri kalktı. Ligde mücadele eden 10 takım, Güz Mevsimi’nin ardından MSI’a gidecek temsilcisini belirlemek için mevsim sonunda Mid-Season Showdown‘ı düzenledi. Bu turnuvanın ardından lige ara verildi ve Yaz Mevsimi ile birlikte puan tablosu sıfırlanmadan lig kaldığı yerden devam etti. Her takım normal sezonun sonuna kadar toplam 45’er maça çıktı ve bu maçalrın ardından ilk sekize giren takımlar 2021 Dünya Şampiyonası’na gidecek olan LCS takımlarının belirlenmesi için LCS Championship‘de mücadele edecek.

LCS

LCS Championship, 8 Ağustos’ta çeyrek final mücadeleleri ile başlayacak ve üç hafta sürecek. 29 Ağustos tarihinde oynanacak Büyük Final karşılaşması ile 2021 LCS heyecanı son bulacak.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments