1. Anasayfa
  2. LoL

Darius’ta Çok Önemli Bir Hata Bulundu

Darius’ta Çok Önemli Bir Hata Bulundu
darius
0

League of Legends ‘da uzun yıllardır var olan ve fazla dikkat edilmeyen bazı hatalar var. Bunlardan biri, Darius ‘un elinden ve pasifinden gelen bir hata. Oyunda var olan ve genellikle de Darius’ta kullanılmayan bir sihirdar büyüsü, bu hata ile birleştiğinde birçok kullanıcının oyun deneyimini yok edebilir niteliğe ulaşıyor.

Darius ve Çarp

Eğer Darius oynuyorsanız büyük ihtimalle bulunduğunuz maçta üst koridorda bulunuyorsunuzdur. Sıçra-Tutuştur, Tutuştur-Hayalet, Hayalet-Sıçra, Sıçra-Işınlan gibi çeşitli büyü kombinasyonları kullanılan bu karaktere; “Çarp” büyüsü aldığınızda muhtemelen takım arkadaşlarınız sizlere çeşitli mobbing davranışlar uygulayacaktır.

Bahsedilen hata, Riot Games’in Darius’un pasifinde bazı değişikler yaptığı; kabaca 2015’in Ağustos ayından beri League of Legends’ta bulunuyor. Darius’un Kanama pasifi; saldırı ve hasar yetenekleri sonucu oluşur ve düşmanların 5 saniye boyunca kanama etkisinde olmalarına ve sürekli fiziksel hasar almasına neden olur. Bu pasif, aynı şampiyon üzerinde beş kez biriktirilebilir.

Videoda da görebileceğimiz gibi bu hatanın oluşabilmesi için “Çarp” yeteneği ile oyuna girmemiz gerekiyor. Karakterin ultisi olan Noxus Giyotini yeteneğini bir düşman üzerinde kullandıktan hemen sonra bir minyona da Çarp kullanırsak; rakibe anında pasifin beş yükünü de entegre edecek bir temel saldırı gerçekleştirebiliriz.

Daha önce de bahsettiğim gibi Darius’u üst koridorda Çarp ile oynamak oyunu trollemek olarak yorumlanabilir. Ancak 10.4 yaması ile karakter, orman için bazı güçlendirmelere tabii tutulmuştu. Bu yüzden Darius’u ormanda oynamaya karar verirsek bu hatayı uygulamak çok da karmaşık olmayacaktır.

Bazı kullanıcılar, hatayı fark edip Riot Games’e bildirdi. Ancak oyun içinde hala aktif olduğu görülüyor. Hatanın hala oyunda olması nedeniyle; oyun deneyimini bozan davranışlardan ve oyuncu hesaplarını etkileyebilecek olası durumlardan kaçınmak için kötüye kullanmamak daha iyi olacaktır.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments