1. Anasayfa
  2. VALORANT

BBL-Futbolist Maçı Öncesi Bilinmesi Gerekenler

BBL-Futbolist Maçı Öncesi Bilinmesi Gerekenler
0

Her ne kadar Valorant yeni bir oyun olsa da rekabet ortamı çoktan oluştu. Takımların kadrolarını duyurmasıyla ve turnuvaların duyurulmasıyla Valorant Türkiye espor sahnesi çoktan kızıştı. Türkiye’de de öne çıkan çıkan şimdilik üç büyük takım görünüyor. Bu üç takım Oxygen Esports, Futbolist ve BBL Esports. Dolayısıyla BBL-Futbolist maçları Valorant sahnesinde birçok izleyicinin gözünde derbi niteliğinde gözüküyor. Biz de sizler için bu büyük maç öncesi öne çıkan detayları derledik.

BBL-Futbolist karşılaşmasını ilk olarak First Strike elemelerinde izledik. Futbolist ezeli rakibini ilk karşılaşmada 2-0 mağlup etmişti. Ardından First Strike turnuvasında tekrar karşılaşan iki ekibin mücadelesinden BBL zaferle ayrılmıştı. Final aşamasında da tekrar mücadele eden ezeli rakiplerin mücadelesinde gülen taraf BBL olmuştu. Aralarında oynanan 3 maçın 2’sini kazanan BBL, bu maçta da favori olarak gösteriliyor.

BBL Esports

bbl esports

BBL Esports, kurulduğu günden bu yana herkesin Valorant Esporu dendiğinde aklına gelen ilk Türk takımı oluyor. Geçtiğimiz yaz aylarındaki Avrupa turnuvalarından başlayan serüvende BBL, çok kez eleştiri almıştı. Aynı zamanda birçok övgü alan ekip ilk resmi turnuva olan First Strike’a istediği gibi başlayamamıştı. Ancak zamanla sorunlarını çözen ve istediği oyunu oynayan takım First Strike şampiyonluğuna ulaşmıştı.

VCT Challengers mücadelelerinde kendilerinden beklenilen performansı gösteren ekip rakiplerine harita sayısı dahi vermeden Masters’a yükseldi. Masters ilk maçında da Cyber Skull Esports’u 2-0 ile geçerek üst tura atladı.

Futbolist

Adsiz tasarim

Futbolist Valorant takımını 13 Ekim 2020’de duyurmuştu. Bu zamana kadar birçok turnuvada boy gösteren ekip başarılı performansıyla 2020 yılında vlr.gg sitesinde Avrupa 8.liğine kadar yükselmişti. First Strike turnuvasında da ikinci olan başarılı takım VCT öncesi kadrosunda değişikliğe gitmişti. Eski profesyonel CS:GO oyuncusu qRaxs ile anlaşılmasının ardında takım kaptanı marqnue koç pozisyonuna geçmişti. Yeni kadrosuyla ilk defa boy gösteren ekip VCT boyunca birçok maçı zorlansa da kazanmasını bilmiş ve adını üst tura yazdırmıştı.

Öne Çıkan Oyuncular

Batuhan “russ” Malgaç

russ

Özellikle jett oyunlarıyla bildiğimiz oyuncu cNed’in ayrılmasından önce takımda sage oynuyordu. Daha sonra takımdaki jett boşluğunu dolduran oyuncu başarılı performansıyla adından sıkça söz ettirdi. VCT Challengers mücadelelerinde de üstün KDA oranı performansıyla dikkat çekti. Masters mücadelesine de hızlı giriş yapan oyuncu Cyber Skull Esports karşısında 10 saniye içinde bela attı.

Emre “sterben” Demirci

EuDKZazXMAA6FO

Futbolist ekibinin öne çıkan oyuncusu bize göre hiç kuşkusuz sterben. VCT Challengers mücadelelerinde Team Aurora karşısındaki performansıyla dünya rekoru kıran oyuncu dikkatleri üzerine çekmişti. Aynı zamanda bu performansıyla sterben haftanın MVP’si olmuştu.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments