1. Anasayfa
  2. LoL

Worlds 2021’de Finalin Adı Belli Oldu!

Worlds 2021’de Finalin Adı Belli Oldu!
0

2021 Dünya Şampiyonası‘nda yarı final maçları tamamlandı. Dün DWG KIA rakibi T1‘ı geçerek ilk finalist olurken, bugün de Edward Gaming ikinci finalist olmayı başardı. Tarihinde ilk Worlds‘te çeyrek finalin ötesine geçmeyi başaran Çin temsilcisi, rakibi Gen.G‘yi 3-2 yenerek tarihinde ilk kez Worlds finaline yükseldi.

Worlds 2021’de İki Güçlü Rakip

2021 LPL Yaz Mevsimi finalinde FPX‘i mağlup ederek 6. LPL şampiyonluğuna ulaşarak tarihinde 6. kez Worlds sahnesine çıkmaya hak kazanan Edward Gaming, daha önce katıldığı hiçbir Worlds turnuvasında çeyrek finalden öteye gidemedi. İlk defa bu yıl yarı finale yükselen Çin temsilcisinin başarısı bunlarla da kısıtlı değil. İlki 2015 yılında Florida’da düzenlenen MSI finalinde, en güçlü zamanlarında olan SK Telecom T1‘ı devirerek şampiyon olmayı başarmıştı.

Öte yandan Kore devi Gen.G, her ne kadar ismi yabancı olsa da çok yakından tanıdığımız bi isim. 2017 Dünya Şampiyonası‘nda SK Telecom T1‘ı tahtından eden Samsung Galaxy‘nin ta kendisi. Worlds 2014‘te Samsung White olarak, Worlds 2017‘de ise Samsun Galaxy olarak şampiyonluğa ulaşan bu takım, şampiyonluğun ardından KSV, çok geçmeden de Gen.G olarak yeniden markalaşmaya gitti. Tarihinde hiç LCK şampiyonluğu bulunmayan Gen.G, bu yıl 7. kez Worlds sahnesine çıkma şansı buldu. 2017’de şampiyon olan kadroda yer alan tecrübeli isim Park “Ruler” Jae-hyuk da hala kadroda yer alıyor.

Silcer Scrapes’in Ardından Gelen Zafer!

Bu büyük karşılaşma tıpkı dün olduğu gibi büyük bir çekişmeye tanıklık etti. Serinin ilk karşılaşmasını Edward Gaming kazandı fakat bundan sonraki iki maçı Gen.G kazanarak seride avantajlı duruma geçti. Durum 2-1’ken serinin dördüncü maçında Edward Gaming tekrar maça ortak oldu ve seri beşinci maça uzadı. Son maçın galibi de Edward Gaming olunca seri 3-2 Çin temsilcisi lehine sonuçlandı. Edward Gaming, tarihinde ilk defa Worlds finaline yükselirlen Gen.G turnuvaya veda etti.

2021 Dünya Şampiyonası‘nın finalinde son şampiyon DWG KIA ve Çin temsilcisi Edward Gaming karşı karşıya gelecek. Final karşılaşması 6 Kasım Cumartesi saat 15:00’da başlayacak.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments