1. Anasayfa
  2. Twitch

Alihan İpek, cNed ve Kendisine Yöneltilen Bit Scam Suçlamalarına Açıklık Getirdi!

Alihan İpek, cNed ve Kendisine Yöneltilen Bit Scam Suçlamalarına Açıklık Getirdi!
0

LEGOO’nun az önce yapmış olduğu Bit Scam açıklaması sonrası twitter’da; (basedilen bu kardeşler Alihan İpek ve Mehmet Yağız “cNed” İpek olduğuna dair) söylentiler dolanmaya başladı. Bunun üzerine cNed’in abisi Alihan İpek TwitLonger üzerinden bu suçlamaların aslı olmadığını açıkladı. Ayrıca Alihan İpek, kendilerine bu teklifin daha önce yapıldığını ve reddettiğini de açıklamasına ekledi.

İşte Alihan İpek’in Açıklaması:

“Merhabalar,

Mehmet’in sevenlerini üzmemek ve konuya açıklık getirmek adına hedef gösterildiğimiz için bir açıklama yapmak istedim. Kojou isimli kişi Mehmet’in modlarından birisine sponsorluk görüşmesi için yazıyor ve Mehmet ile görüşmek istediğini belirtiyor. Ardından ilgili moderatör arkadaş Discord üzerinden bana yönlendiriyor ve sesli görüşmek istediğini belirtiyor.

Sesli görüşmemizin ardından kendisi reklam izleyerek bit kazandığını ve bu bitleri büyük yayıncılara gönderip %50 komisyon aldığını dile getirdi ve ekranda nasıl bit kastığını anlattı.

Mehmet’e ve o sıra yakın olduğum “2 arkadaşıma” bu durumdan bahsettim. Hatta o “2 arkadaş” bu durumu kendilerinin başı yanmaması adına “senin üzerinden ilerleyelim” diyerek bana teklif ettiler fakat ben “böyle bir şeye aracı olmak istemediğimi” kendilerine söyledim. Bu “2 arkadaş” benden Kojou’nun iletişim bilgilerini istedi, daha sonraki sürecin nasıl ilerlediği hakkında hiç bir fikrim yok çünkü Mehmet “o takımdan” ayrıldıktan sonra kendileriyle hiç konuşmadım. Söz konusu açıklamada yer alan komisyon vs. aldığım durumu da gerçek değildir. Eğer varsa çıkarıp ıspatlansın.

Mehmet ile konuyu değerlendirdiğimizde böyle bir şey yapmak istemediğimizi kararlaştırdık. Bende ilgili arkadaşa bu işle uğraşmak istemediğimizi söyledim. Kendisi daha sonra benden bit’in ücretini istedi ve eğer atmazsak daha fazla bit göndererek kanalı bug’a sokacağını söyledi. Ayrıca bit gönderimi Mehmet’in isteği dışında gerçekleşti.

Yaptıklarını örtbas edebilmek için birisini suçlamaya gerek yok. Herkes belli bir olgunlukta ve yaşta. Ben kimseye zorla bir şey yaptırmadım, ayrıca Mehmet’in kanal gelirleri ortada. Eğer aksini ıspatlayabilecek birisi varsa konuyu yargıya taşıyabilir. 18 Nisan 2021 tarihinde almış olduğum ekran görüntülerini de sizinle paylaşıyorum, fotoğrafları indirdikten sonra sağ klik yapıp ayrıntılar kısmından bakıp 18 Nisan tarihinde almış olduğumu görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca konunun bizle hiç bir alakası yokken durduk yere sanki 100.000$ aklamışım veya konunun ele başı benmişim gibi oklar bana çevrildi. Tekrar ediyorum bu işten 1 TL bile kazancım olmadı ve kimseyi bu işe zorla sokmadım.

https://ibb.co/cCD0BgZ
https://ibb.co/MgvWPr1
https://ibb.co/bmqDsPt
 (18 Nisan 2021’de tekrardan ulaştı)

Suçlamalar Hakkında Son Açıklamam:

Herkese merhaba, fazla vaktinizi almayacağım. Dün gece sabaha kadar Discord’da birkaç arkadaşımın yardımı sayesinde Kojou isimli şahısla aramda geçen konuşmaların tamamına zorda olsa ulaştım. Şu anki nicki “Deleted User e3c55eb5” olarak bulunuyor. Daha önce kendisiyle herhangi bir şekilde konuşma geçmişi olan birisi bu nicki aratarak beni doğrulayabilir.

Burada oturup dakikalar boyunca kendimi savunmak için bir şeyler yazmayacağım çünkü ben ne yazarsam yazayım siz anlamak istediğinizi anlayacaksınız. Önceki tweetlerimde belirttiğim gibi bu işi organize etmediğimi ve bu işten hiçbir kazanç sağlamadığımı bir kez daha hatırlatmak isterim. Ayrıca bundan sonraki süreçte ihtiyaç duyulması halinde elimdeki bütün bilgileri ve delilleri ilgili makamlarla paylaşacağımı da bildirmek isterim.

Kendi ayıplarınızı örtmek için etrafınızdakileri yakmaya çalışacaksanız; aranızdaki bitscammerları ve hile kullananları ifşa etmenizi öneriyorum :)

https://we.tl/t-qU2kxepCSV

Profesyonel ruhlu amatör muhabir. [email protected]

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments