1. Anasayfa
  2. Twitch

LEGOO, Bit Scam İle İlgili Bir Açıklama Yaptı!

LEGOO, Bit Scam İle İlgili Bir Açıklama Yaptı!
1

Hepimizin yakından tanıdığı BBL Esports oyuncusu ve yayıncısı Semih “LEGOO” Selvi, Bit Scam olayına karıştığını ve pişmanlığını TwitLonger aracılığıyla uzun bir yazıyla anlattı. LEGOO, “Twitch Gelirlerim Hakkında;” başlığıyla bu olaya nasıl ve ne zaman karıştığını detaylı bir şekilde takipçilerine anlattı. Ayrıca bu şekilde kaç para kazandığını da açıklamasına ekledi. Açıklamada bit scam kazancı haricindeki gelirlerinden de bahseden LEGOO, gelir tablosunun bulunduğu bazı görselleri paylaştı. Ayrıca açıklamasının sonunda “Elveda BBL..” diyerek ekipten ayrıldığını da açıkladı.

Bu reklam alanını aktif et!

İşte LEGOO’nun Bit Scam Açıklaması:

Herkese selam,

Böyle bir sürecin içinde bulunmuş olmaktaki utancımı, üzüntümü, pişmanlığımı anlatsam da bir çoğunuz için bu açıklamanın yeterli olmayacağını biliyorum.
Yayın açıp konuşup anlatmak isterdim fakat buna dahi yüzüm yok. Yıllarca köpek gibi çalışıp 1 kuruş haram para yemeden bir yandan espor tarafıyla uğraştım, sonunda yıllarca hayalini kurduğum hedeflerimi gerçekleştirmişken inanın kendime bu durumu yediremiyorum.

Öncelikle Prime gelirlerinden bahsetmek istiyorum. Sağda solda çok fazla ”Fake Prime vasıtasıyla gelir sağlamış” tarzı yazılar gördüm.
Gelir Tablosu; https://i.hizliresim.com/6c6ut7w.png
Biliyorsunuz ki bir ara 1 AY ÜCRETSİZ AMAZON PRIME vardı ve sonrasında 8TL gibi düşük fiyattan AMAZON PRIME’ınızı devam ettirip 1 kanala ücretsiz abone olmanızı sağlıyordu.
8TL’ye abone olduğunuzda Partner yayıncılara abonelik başı “2.25 dolar” gibi bir ücret geliyordu. Benim o zamanlar “2000” hatta “3000’e” yakın civarı abonem oldu ve “2000 x 2.25 DOLAR= 4500 dolar” gibi bir para yapıyor.


Bir de Twitch’in Premium partner gibi bir sözleşmesi var, fazla izlenen ve fazla abonesi olan kanallara verilebiliyor. Premium Partner iseniz abonelik gelirlerinin %70’ini siz alıyorsunuz %30’unu Twitch alıyor.
Ben bir Premium Partner olarak AMAZON PRIME ABONELİK’lerinden abone başı ortalama “3.18 dolar” gelir elde ediyordum. “2000x 3.18 dolar = 6360 dolar” yapıyor.


Amazon ise PRIME işinin reklamını yapmak için yayıncılara teşvik verip bunun reklamını bu şekilde yaptı. Ve bu bir gün son buldu TWITCH TL’ye döndüğünü duyurdu. 10 TL olan aboneliklerden ben Premium Partner olduğum halde
3.7TL gibi bir rakam kazanmaya başladım. Fakat gelirlerin çok düşeceğini bildikleri için 1 YILLIK teşvik programı yayınladılar. Türk Lirasına döndüğü günden itibaren yayın açtığınız son 3 AY ” Yayın Saati Ortalaması ve Gelir ortalamanızı baz alarak Bir TEŞVİK PROGRAMI ” çıkardılar. 1Yıllık sürecin ilk 3ay’ında son 3ay’ınızın saatinizi doldurursanız gelir ortalamanızın 0’ünü vereceklerdi, 3-6 AY arası %75’ini vereceklerdi, 6-9ay %50. 9-12 AY ise %25e düşecekti. Sonrasında bu program yok olup kim Dashboard’ında ne yazıyorsa onu kazanacaktı.

***Tabloda TL’YE dönüldükten sonra prime abonelik gelirlerinin düşme sebebi budur*** yine de “Teşvik Programından” kazandığım asıl gelirleri ay ay aşağıda paylaşıyorum;

2021 MAYIS AYI (bu ay sonlarına doğru Türk Lirası’na dönülmüştü); https://www.hizliresim.com/f9r7m37
2021 HAZİRAN AYI: https://www.hizliresim.com/36wn4j3
2021 TEMMUZ AYI: https://www.hizliresim.com/i2cgpsx
2021 AĞUSTOS AYI: https://www.hizliresim.com/ptkhkc3
2021 EYLÜL AYI: https://www.hizliresim.com/dwgdel2 (TEŞVİK GELİRİNİN %75’e düştüğü ay)
2021 EKİM AYI: https://www.hizliresim.com/brtw9d4

(Diğer büyük yayıncıların tablolarında prime’dan elde ettiği gelirlere bakarak karşılaştırabilirsiniz.)

Sadece TWITCH’ten elde ettiğim gelirlerden bitleri çıkarsanız dahi kazandığım rakam 80 bin dolara tekabül ediyor(kur ozamanlar bu kadar yüksek değildi tabi). Gelir tablosunda yazandan fazla kazandığım yukarıdaki ss’ler ile toplayabilirsiniz.
Öncelikle rezidansta kirada oturduğum ev benim değil. Evet Mercedes aldım. Bundan önce 2017 model Hyundai H100 kamyonetim vardı ve 2015 model Hyundai i20 model arabam vardı. İkisini satıp twitch ve espordan elde ettiğim gelirle satın aldım.
*Twitch’in reklam gelirlerine geldiğimizde ise fazla izlenen yayıncıların reklam istatistiğine bakarak bu durumun normal olduğunu görebilirsiniz. Twitch her ay aynı sayıda reklam vermiyor bazen reklamı normalden çok daha fazla olabiliyor, o aylarda yüksek gelir elde ettim bunda anormal bir durum yok.

Şimdi gelelim Bit işine. Daha BBL bünyesine girmediğimiz, sözleşme vs gibi durumlar dahi olmadığı zamanlar güvendiğimiz bir arkadaş aracalığıyla (artık arkadaşımız değil). ”Kanka size çok güzel bir iş ayarladım, Amerika’dan reklam izleyip bit kazanıp sana atıcak bölüşeceğiz tamamen legal” denildi. ”Emin misin?” dedim. ”Evet kanka bak kardeşim de(?) yapıyor zaten böyle böyle tamamen güvenli. Güvenli olmasa zaten kardeşime(?) neden yapayım bu riske neden gireyim ?” dendi.

Ben de o zamanlar ne yayından ne espordan herhangi bir gelir elde etmiyordum. Bir de o sıra kıraathane-kamyonet günde 12-13 saat koşuşturuyordum. Para kazanmak bu kadar kolay mı? deyip aptal gibi atladım ve tamam dedim. Daha sonrasında bitlerin anonim geldiğini farketmem ile birlikte şüphelendim ve çıkmak istedim. Fakat o sıra çok yükselişte olduğum için ve yapan kişinin elinde koz olduğundan dolayı, kişiye devam etmek istemediğimi defalarca belirtmeme rağmen, yapmak zorunda bırakılıp yalvar yakar salmasını istedim ve saldı. Bana partner yayıncı bulmamı ve kendisine getirmemi istediğini ve bu şekilde bana pay verereceğini söyledi ama ben kesinlikle böyle bir şeyin içine girmeyeceğimi ve çevremde soranlar olduğunda da bu işe girmemesi aklını verdim.

Yaklaşık olarak 4000 dolar bit gönderildi. Bunun yarısından hesaplanırsa 2000 dolar ile kendime ne ev aldım ne de araba aldım. Ne de hayatımda bir şeyi değiştirdi. Ama gerçekten çalıntı vs olayları varsa başkalarının hayatında bir şeyleri değiştirmiş olma ihtimali beni suçlu yapıyor. 1 kuruş dahi olsa haram para haram paradır.
Benim gibi çalıntı kart konuları ile alakalı hiçbir bilgisi olmayan, bu tarz şeyleri bilmeden ve bu şekilde arkadaş tavsiyesiyle girip başını yakan yüzlerce kişi var şuan.
Çoğunun köpek gibi pişman olduğunu tahmin edebiliyorum(paranın ırzına geçen ve herkese gel sana yapim diye tavsiye verip herkesten ek pay alanlar hariç). Yıllarca çabaladığım ve hayalini kurduğum hayata kavuşmuş iken kariyerim ve hayatıma kocaman bir leke sürüldü.

Diyebilecek başka bir şeyim yok gerçekten “GERÇEKTEN ÇOK AMA ÇOK ÜZGÜNÜM”. Kim böyle anılmak ister? Hayal kırıklığına uğrattığım beni seven herkesten çok ama çok özür dilerim.

Ben bir “BBL AŞIĞIYIM VE HEP ÖYLE KALACAĞIM”

ELVADA BBL..

Profesyonel ruhlu amatör muhabir. [email protected]

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
messi
messi
2 yıl önce

adam dolandırıcı çıktı a…