1. Anasayfa
  2. Twitch

Bit Scam Nedir? Twitch’te Bit Dolandırıcılığı!

Bit Scam Nedir? Twitch’te Bit Dolandırıcılığı!
0

Geçtiğimiz günlerde (23 Ekim) Jahrein, twitter hesabı üzerinden ortaya bir iddia atmıştı. Bu iddia bazı twitch yayıncılarının çalıntı kredi kartları ve bitler üzerinden yapılan “bit scam” denen dolandırıcılığı içeriyordu. Eline kanıt niteliğinde birçok bilginin ulaştığını söyleyen Jahrein, bu görsellerde eline geçen isimleri paylaşmamıştı. Bugün ise ortalık forum sitesinde yayınlanan bir yazıyla karıştı.

Forum kullanıcısı, çoğunluğu KO yayıncılarından oluşan Jahrein‘in iddiasına benzer bir iddiada bulundu ve tüm isimlerle birlikte elindeki görselleri paylaştı. (Paylaşılan görseller, yasal zorunluluklar nedeniyle forum kullanıcısı tarafından kaldırılmıştır.)

Peki bu dolandırıcılık nasıl işliyor? Bit Scam nedir?

Forum kullanıcısının açıklamasına göre kredi kartı hırsızlığı yapan bazı dolandırıcılar, aracı insanlarla Twitch yayıncılarına ulaşıyor. Kendilerine ise çalıntı kredi kartıyla bağış yapacaklarını söylüyorlar. Bağış yayıncıya yapılıyor ve daha sonra Twitch yayıncısı bu paranın belli bir kısmını kredi kartı hırsızlığı yapan kişiye iade ediyor. Böylece iki taraf da hakkı olmadan para kazanmış oluyor.

Partner Olan Birçok Yayıncıya Teklif Edilmiş!

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments