1. Anasayfa
  2. Espor

SHN Espor Kulübü Espor Sektöründe İlk NFT Projesini Hayata Geçirdi

SHN Espor Kulübü Espor Sektöründe İlk NFT Projesini Hayata Geçirdi
0

Son günlerde dijital dünyada yeni bir akım mevcut. Bu akımın adı NFT. NFT demek; dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimi demek. Aynı zamanda bir diğer deyişle; NFT Art Works (Non-Fungible Token), dijital olarak meydana  getirilen eşsiz (unique) bir eserin orijinal halinin blockchain teknolojisi ile güvence altına alınmasını ifade eder. NFT, belki de en iyi, bir şeyin gerçekliğinin dijital sertifikası olarak tanımlanabilir.

Dijital ortamda yapılan bu sanatın bir çok örneği mevcut. Burada NFT’ler devreye giriyor, bu nedenle de eserler “kripto sanat” olarak anılıyor. Bu sanat tarzına ön ayak olan bir çok ünlü isim hem dünyada hem ülkemizde ön plana çıkmış durumda.

Bunların başında Eminem,  Snoop Dog ve Paris Hilton gibi isimler var.

Ülkemizde de  bir çok ünlü bu akıma katılmış ve ürünlerini dijital pazarda satmaya başlamış durumda. Cem Yılmaz film karakteri olan Erşan Kuneri’nin NFT serisini geçtiğimiz günlerde satışa çıkarmıştı.

Saba Tümer’de yine geçtiğimiz günlerde kendi gülüşünü satışa çıkarmıştı ve kısa sürede bu NFT 90 BIN TL olarak satıldı.

Nurgül Yeşilçay ise çekildiği NFT poz dizisini 8 bin 600 dolar üzerinden satışa çıkaracağını duyurdu.

Peki Espor Sektöründe NFT’ler Ne Durumda?

Şahangiller espor kulübü başkanı Emrah Şahan, geçtiğimiz günlerde şahsi twitter adresinden bir tweet atarak ülkemizdeki  ilk espor NFT projesinin sinyallerini vermişti.

Espor sektöründe şu an için ülkemizde herhangi bir kulüp NFT pazarına girmiş değil. Şahangiller espor kulübü hariç. Şahangiller espor kulübü resmi sosyal medyalarından yaptıkları bir duyuru ile NFT projesinin ilk etabını duyurdu.

SHN Espor Kulübü NFT Projesi

2 nft

NFT çizimleri için, başarılı 3D dijital sanatçı Artyns adıyla tanınan Yunus Samet Çukurlu (artyns.com) ile çalışan kulübün NFT tasarımları şimdiden merak konusu olmuş durumda.

NFT Eseri için: https://opensea.io/collection/shnespor


Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments