1. Anasayfa
  2. Espor

VCT Türkiye 2.Aşama Challengers 2 Şampiyonu BBL Esports Oldu

VCT Türkiye 2.Aşama Challengers 2 Şampiyonu BBL Esports Oldu
0

VCT Masters – Reykjavík elemeleri bileti için son şans olan Türkiye 2.Aşama Challengers 2 finali bugün AES ve BBL arasında oynandı. BBL genel olarak üstün olduğu maçta 3-1 ile gülen taraf oldu. BBL Esports bu şampiyonlukla EMEA elemeleri biletini kapmış olurken aynı zamanda 8.000 €’yu da kasasına koydu.

Bo5 formatında oynanan Türkiye 2.Aşama Challengers 2 final maçında taraflar birbirlerinin oynamayı daha az tercih ettikleri haritaları seçtiler. BBL Icebox haritası ile ilk seçimini yaparken AES de ilk harita tercihini Split’ten yana kullandı.

Maçın ilk haritası olan Icebox BBL Esports’un tüm oyuncularının dengeli kill skoru dağılımıyla bitti. 13-9’luk BBL galibiyetinde aimDLL ve russ 19 kil skoruyla oynadı. AES tarafında ise sociablEE 29 kill skoru ile takımının ve maçın en skorer oyuncusu oldu.

Anatolia Esports’un seçimi olan Split haritasında BBL bir türlü varlığını koyamadı. AES haritayı 13-7 ile kapadı. Özellikle ryden ve lauress’in etkili oyunu AES’i galibiyete taşıdı. Bu sonuçla beraber seride durum 1-1’e gelmiş oldu.

Seride durum berabereyken BBL kendi seçimi Ascent’i 13-6 kazanarak beraberliği bozdu. Ascent haritasında öne çıkan isim ise +14’lük KDA performansı ile aimDLL oldu.

2-1 öne geçerek rüzgarı arkasına alan BBL için şampiyonluk bir adım uzaklıktaydı. Serinin son maçı olan Bind haritasını da; 13-4 ile zorlanmadan kazanan BBL bu skorla şampiyon oldu. Ayrıca finalin en değerli oyuncusu ise izleyici oylarıyla Hüseyin “aimDLL” Kabişteke oldu.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments