1. Anasayfa
  2. LoL

Team BDS, 2022 Yılından İtibaren LEC’de Mücadele Edecek!

Team BDS, 2022 Yılından İtibaren LEC’de Mücadele Edecek!
0

2016 yılında League of Legends arenasına adım atan Alman devi FC Schalke 04‘ün Haziran ayının başında mevcut LEC slotunu satacağı gündeme bomba gibi düşmüştü. Satış işlemleri tamamlandı ve bugün yapılan resmi duyuruyla FC Schalke 04 Esports, LEC‘ye veda ederken, Alman ekibi LEC‘deki slotunu İsviçre kökenli espor organizasyonu olan Team BDS‘e bıraktı.

Geçtiğimiz yılı pandemi sebebiyle büyük kayıplarla geçiren FC Schalke 04, 30 yıl sonra Bundesliga‘dan küme düşerek maddi açıdan büyük sıkıntılara girdi. Bu maddi kayıplara çözüm bulmak isteyen kulüp çareyi espor şubesinin League of Legends oyunundaki Franchising‘ini satmakta buldu. Yapılan anlaşmaya göre League of Legends European Championship‘deki slotunu €26.5 milyon’a Team BDS‘e satan Schalke, LEC‘ye bu yılın sonunda veda edecek.

Schalke 04 Esports, satış haberini Twitter hesabı üzerinden duyurdu:

League of Legends European Championship‘in resmi Twitter üzerinden Schalke için veda tweeti atıldı:

Schalke 04 Esports‘un takımı ile nasıl bir yol izleyeceği ve espor şubesinin geleceği için elimizde net bilgiler bulunmuyor. Fakat önümüzdeki aylarda konu hakkında kulübün açıklama yapması bekleniyor. Schalke 04 Esports‘un güncel League of Legends kadrosu şu şekilde:

germany flag Sergen “Broken Blade” Çelik
netherlands flag Thomas “Kirei” Yuen
france flag Ilias “NUCLEARINT” Bizriken
slovakia flag Matúš “Neon” Jakubčík
croatia flag Dino “LIMIT” Tot
germany flag Erberk “Gilius” Demir

LEC’ye Hoşgeldin Team BDS!

League of Legends‘a 2020 yılında katılan köklü espor ekibi, şu an Fransa’nın bölgesel ligi olan Ligue Française de League of Legends (LFL)’de mücadele ediyor. LoL macerasına LFL‘in bir alt ligi olan LFL Division 2‘de başlayan Team BDS, 2020 yılında ligini birinci sırada tamamlayarak LFL‘e yükseldi. BDS geçtiğimiz mevsimde ligini dördüncü bitirerek EU Masters‘a katılmayı da kıl payı kaçırmıştı.

Team BDS‘in güncel League of Legends kadrosu:

poland flag Marcin “iBo” Lebuda
hungary flag Subicz “bluerzor” Dániel
portugal flag Francisco “Xico” Jose Cruz Antunes
france flag Hicham “Jaylink” Malki
poland flag Robert “Erdote” Nowak
france flag Damien “Shemek” Soulagnet
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments