1. Anasayfa
  2. Twitch

E3 Etkinliği Kapsamında Twitch Chatindeki Irkçı ve Toxic Kullanıcılar Büyük Olay Yarattı!

E3 Etkinliği Kapsamında Twitch Chatindeki Irkçı ve Toxic Kullanıcılar Büyük Olay Yarattı!
0

E3, yani uzun ismi ile “Electronic Entertainment Expo” her yıl Haziran ayında oyuncuların büyük bir merakla beklediği, tanıdığımız yüzlerce oyun geliştirici şirketi yapmış oldukları konferanslar ve paneller ile birlikte gelecekte çıkacak oyunlarını ve oyunlarıyla ilgili ürünleri tanıttıkları büyük çağlı bir etkinliktir.

Bu yıl pandeminin de etkisiyle Twitch üzerinde çok daha fazla kullanıcıya sesini duyurmayı başaran E3 etkinliği kapsamında, şirketlerin düzenlediği oyun konferansları esnasında chatin büyük bir toxic kitle ile dolup taştığı ve saygı sınırını aşan yorumlar sonrasında büyük bir kitle tarafından sert eleştirilere maruz kaldı.

E3 Etkinliğinde Sohbet Karıştı!

Ubisoft’un uzun bir ön gösteri ile başlayan konferansı ile Cumartesi günü işler korkunç bir başlangıç ​​yaptı. Bu ön gösteri sırasında engelli oyuncularla ilgili bir bölüm de vardı ve chatteki yorumlar hiç nazik değildi. Hollywood’da engellilik ve LGBTQ konularında danışmanlık yapan bir yayıncı olan Dominick Evans, Twitter’da, “İşleri daha da kötüleştirmek için, insanlar vurdumduymaz ve ırkçı davranıyorlardı” dedi. Videoda siyahi ve sağır olan bir adam, Ubisoft’un erişilebilirlik taahhüdünü imzalıyordu ve insanlar bunu bir çete kavgası ile ilişkilendirerek ,”Sağır mı?” gibi şaşırmış ve dışlanmış gözüken yorumlar yaptı. İşaret dilinin çete işaretleri olduğunu iddia edenler oldu.

E3

Çoğu izleyici bu olayların muhtemelen önceden tasarlanmış bir planın parçası olarak gördü. Ubisoft, konferans sırasında sohbeti devre dışı bıraktı ve Twitch‘te “Yalnızca Abone” modunu etkinleştirdi, böylece abone olmak için para ödemeyen hiç kimse araya giremedi ve etkinlik bu şekilde devam etti.

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments