1. Anasayfa
  2. LoL

LPL 2021 Yaz Mevsimi Şampiyonu: Edward Gaming!

LPL 2021 Yaz Mevsimi Şampiyonu: Edward Gaming!
0

Bölgesel ligler arasında en fazla takıma ev sahipliği yapan ve en başarılı liglerden biri League of Legends Pro League (LPL)’de yaz mevsimi tamamlandı. Heyecan veren bir mevsimin ardından Edward Gaming şampiyonluğa uzanan taraf oldu. LPL 2021 Yaz Mevsimi Finali’nde güçlü rakibi FunPlus Phoenix‘i 3-1 mağlup eden Edward Gaming, tarihinde 6. kez LPL şampiyonluğuna ulaştı.

17 Takımlı En Büyük LoL Ligi

Çin bölgesinin profesyonel League of Legends ligi olan LPL‘de tam 17 takım mücadele ediyor. Her mevsim normal sezonu ilk 10 sırada tamamlayan takımlar playofflara yükseliyor fakat bu playofflar diğer liglerden biraz farklı. Takımlar, ligdeki sıralarına göre playofflara başlama turu değişiklik gösteriyor. İlk 3 turda ise mağlup olan takımlar için alt grup bulunmuyor. Bu sebeple takımların normal sezonlardaki başarıları zafere giden yolda büyük avantaj sağlıyor.

Ayrıca LPL’de maçlar Bo3 olarak oynanıyor. Bu sebeple takımların sıralamalarında ikili averajın yanında skor avantajına da bakılıyor. Ayrıca LPL’de, LCK’de olduğu gibi Championship Points tablosu da bulunuyor.

Büyük bir çekişmeye sahne olan LPL’de bu mevsim FunPlus Phoenix normal sezonda çıktığı 16 maçın 13’ünü kazandı ve ligi lider tamamladı. Edward Gaming ise 12 galibiyetle FPX’i ikinci sırada takip etti. Geçtiğimiz mevsimi ligde lider olarak tamamlayan ve güz mevsiminde şampiyonluğa ulaşan, üstüne de MSI‘dan şampiyonlukla dönen Royal Never Give Up ise normal sezonu dördüncü sırada tamamladı.

LPL 2021 Yaz Mevsimi Playoffları

LPL 2021

Alışılagelmişin dışında bir playoff formatına sahip olan LPL’de 2021 Yaz Mevsimi Playoffları, 12 Ağustos’ta başladı. Ligi dördüncü sırada tamamlayan son şampiyon RNG, playofflara 3. turdan dahil oldu. RNG, LNG Esports karşısında 3-1 mağlup oldu ve bu turda alt grup olmadığı için playofflara veda etti.

Ligi ilk iki sırada tamamlayan FPX ve EDG ise playofflara dördüncü turdan dahil oldu. FPX, maç kaybetmeden finale kadar yükselirken EDG ise ilk maçında Team WE karşısında mağlup olsa da, alt gruptan finale yükselmeyi başardı.

LPL 2021 Yaz Mevsimi Finali

Finale yükselen her iki takım da Championship Points’e göre 2021 Dünya Şampiyonası gruplarına kalmayı garantiledi.

Final serisinin ilk iki karşılaşmasından Edward Gaming galibiyetle ayrıldı. Üçüncü maç ise FunPlus Phoenix galibiyeti ile sonuçlandı. Serinin dördüncü maçında FPX maça büyük bir üstünlükle başladı. Bu üstünlüğünü de maç boyunca sürdüren FPX, EDG’nin geri dönüşüne engel olamadı. EDG’nin Koreli alt koridor oyuncusu Park “Viper” Do-hyeon’un adeta devleştiği karşılaşmadan EDG, 44 dakikanın sonunda galip olarak ayrıldı ve LPL 2021 Yaz Mevsimi şampiyonu oldu.

En son 2017 Yaz Mevsimi’nde şampiyon olan Edward Gaming’in şampiyonluk hasreti bu mevsim son buldu. Edward Gaming’in bu şampiyonlukla beraber toplamda 6 LPL şampiyonluğu bulunuyor. 2021 Dünya Şampiyonası‘na gruplardan başlayalan EDG’nin Worlds karnesi ise pek iç açıcı değil. En son 2018’de katıldığı Dünya Şampiyonası’nda EDG’nin edindiği en iyi sonuç 5-8. sıra. Worlds karnesi çok iyi olmayan EDG’nin bir de MSI şampiyonluğu bulunuyor. 2015 yılında ilk kez düzenlenen Mid-Season Invitational turnuvasında şampiyonluğa ulaşan Edward Gaming, ilk şampiyon ünvanının da sahibi konumunda.

Worlds 2021’e Gidecek Son İki Takım

LPL, Worlds 2021’e en çok takım gönderen iki bölgeden biri. 4 Çin temsilcisi 2021 Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek. Bu takımlardan üç tanesi doğrudan grup aşamasına yükselecekken bir tanesi de ön eleme aşamasından başlayacak.

Edwarg Gaming, Yaz Mevsimi şampiyonu ve FunPlus Phoenix, Championship Points’in kazananı olarak Worlds 2021‘e gitti. Diğer iki Çin temsilcisi ise LPL Regional Finals 2021 sonunda belli olacak. Bu turnuvayı birinci bitiren ekip grup aşamasına yükselirken ikinci sırada tamamlayan ekip ise Worlds 2021 ön eleme aşamasına gidecek.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments