1. Anasayfa
  2. VALORANT

Masters – Berlin öncesi SuperMassive Blaze’i Tanıyalım

Masters – Berlin öncesi SuperMassive Blaze’i Tanıyalım
1

Kısa bir süre önce kurulan, ve bu süre içerisindeki Valorant’taki büyük başarısı ile kendinden bahsettiren SuperMassive Blaze, VCT 3. Aşama Masters Berlin’e gidiyor! Ülkemizden uluslararası Masters etkinliklerine gitmeye hak kazanan ilk ve tek takım olan SuperMassive Blaze’i daha yakından tanımak için haberimizi okumaya devam edin!

SuperMassive Blaze, Türkiye’nin önde gelen iki espor organizasyonunun -SuperMassive ve Blaze- 23 Mayıs 2021’de birleşmesi ile oluştu. Bu organizasyonlardan daha köklü olanı SuperMassive, 6 Ocak 2016 tarihinde Hakan Baş ve Kaan Karamancı tarafından kuruldu. LOL takımı ile birçok başarıya imza atan organizasyon, 2016 yılından beri 4 kez şampiyon olduğu Türkiye Şampiyonluk Ligi’nde oynuyor. Organizasyonun Blaze tarafı ise 24 Temmuz 2019’da, eski Riot Games Türkiye Genel Müdürü Bora Koçyiğit ve Galatasaray Espor’un PUBG ekibiyle yollarını ayıran Atahan Dikmen tarafından kuruldu. SuperMassive ile birleşmesinden önce, 14 Mayıs’ta Izzy ve Brave ile Valorant kadrosunu duyurmaya başlayan Blaze, 21 Mayıs’ta tüm kadrosunu duyurdu.

Takımın oyuncularına gelecek olursak, 20 yaşındaki Baran “Izzy” Yılmaz, profesyonel espor kariyerine, Haziran 2019’da Sangal Esports CS:GO takımında başladı. Mart 2020’de BocaBoston’a geçen Izzy, takımı ile INTEL ESL Türkiye CS:GO 2020 Kış Sezonu Şampiyonu oldu. CS:GO kariyerine 9INE’da devam eden Izzy, 5 Ocak 2021’de takımın dağılması ile Valorant’a geçeceğini duyurdu. Eski BocaBoston kadrosundan 3 oyuncu ile bir araya gelerek BocaBoston Valorant takımını kuran ekip, daha sonra Kafalar Esports takımı altına alındı. Mayıs 2021’de Kafalar’dan ayrılan Izzy, SuperMassive Blaze bünyesine dahil edildi.

Eren “Brave” Kasırga ise, espor kariyerine Zula ile başladı. 19 yaşındaki oyuncu,2018 yılında başladığı Zula kariyerine, 2020 yılında Valorant’a geçerek veda etti. Valorant kariyerine PffxD takımı ile başlayan Brave, kadro ile beraber Aralık 2020’de Istanbul Wildcats’e transfer edildi. Ardından Kafalar Esports’a geçen Brave, 14 Mayıs’ta Izzy ile beraber SMB’ye geçti.

22 yaşındaki Mehmet “Turko” Özen de CS:GO’dan Valorant’a geçen bir isim. CS:GO’da FACEIT oynayan Turko, Temmuz 2020’de looking4org takımı ile Valorant sahnesine adım attı. VCT 1. Aşama Challengers 2’de büyük başarı gösteren takım, daha sonra Oxygen Esports tarafından alındı ve şuanki bildiğimiz Oxygen takımının temelleri atılmış oldu. Takım, VCT 2. Aşama EMEA Challengers Playofflarında ülkemizi temsil etmiş ve turnuvayı 4. bitirmişti. Turko ise, 15 Mayıs 2021 tarihinde SMB’ye dahil edildi.

Takımın 4. açıklanan oyuncusu Batuhan “russ” Malgaç, kariyerine CS:GO oynayarak başlayan oyunculardan biri. 2017 yılında Orion CS takımında oynayan Batu, Temmuz 2021’de BBL Esports kadrosunda dahil edilmişti. BBL ile büyük başarılara imza atan russ, Futbolist’i 3-0 yenerek ilk VCT etkinliği First Strike Türkiye Şampiyonu olmuştu. Ancak takımda takip eden başarısızlık sonucu 21 Mart 2021 SuperMassive Blaze’e transfer oldu.

Takımın son açıklanan ismi Melih “pAura” Karaduran, Valorant kariyerine Turko ile beraber looking4org takımında başladı. Toronto, XİSTOU, Turko ve Mavera ile oynayan pAura, Oxygen Esports’a transfer olma sürecinde takımdan ayrıldı, ve Avrupa takımlarına yöneldi. Ağustos-Eylül 2020 arasında Inferno takımında oynayan pAura, Ekim 2020’de Avrupa’nın önde gelen espor kuruluşlarından olan Team Heretics‘e transfer oldu. First Strike Avrupa Şampiyonu olan pAura’lı Heretics, aynı zamanda VCT 1. Aşama Masters’ta da 2. oldu. Ancak sonraki süreçte takımın düşüşü ve birçok kadro değişikleri sonucu pAura, 21 Mayıs’ta SMB’ye IGL olarak transfer edildi.

SuperMassive Blaze’in Valorant’taki Diğer Başarıları

  • VCT Türkiye 3. Aşama Challengers 1 Birincisi
  • VCT 3. Aşama EMEA Challengers Playoffs İkincisi

SuperMassive Blaze’in Masters – Berlin Macerası

SMB, Berlin biletini alabilmek için oldukça uzun ve zorlu bir süreçten geçti. Yeni kurulan bir takım olması nedeni ile VCT 3. Aşama Challengers 1 Kapalı Elemelerine davet almayan takım, uzun süren bir açık eleme sürecinden sonra kapalı elemelere katılmaya hak kazandı ve buradaki başarısı ile de ana turnuvaya katılmaya hak kazandı. Turnuvada Oxygen Esports’a karşı mağlup olup kaybedenler grubuna düşen SMB, burada Türkiye’nin önde gelen ve favori takımlarından OtherSide, FireFlux Esports ve Futbolist‘i yenerek adını Büyük Final’e yazdırdı. Büyük Final’de ilk rakibi Oxygen’i 3-1 mağlup eden takım, EMEA Challengers Playofflarına gitmeye hak kazandı.

EMEA’da başarısını bir kez daha kanıtlayan takım, etkileyici turnuva süreci sonucu Masters Berlin biletini kaptı! Kazananlar Grubundan namağlup bir şekilde adını Büyük Finale yazdıran SMB, süreçte Avrupa’nın en başarılı takımlarından olan FunPlus Phoenix, G2 ve Acend’e karşı oynadı. Büyük finalde Gambit Esports’a karşı 3-1 mağlubiyet alan takım, turnuvayı ikinci olarak tamamladı ve Berlin’i garantiledi. Bu kadar kısa bir sürede böylesi bir büyük başarı, bütün Valorant topluluğu tarafından takdir gördü.

SuperMassive Blaze Kimlerden Oluşuyor?

  • Turkey flag Melih “pAura” Karaduran
  • Turkey flag Batuhan “russ” Malgaç
  • Turkey flag Mehmet “Turko” Özen
  • Turkey flag Eren “Brave” Kasırga
  • Turkey flag Baran “Izzy” Yılmaz
  • Turkey flag Mert “9999” Turna (ana koç)
  • united kingdom flag Tanizhq “Tanizhq” Sabharwal (koç)
  • Turkey flag Berker “GANDHI” Kubat (analist)

10-19 Eylül tarihinde düzenlenecek VCT 3. Aşama Masters – Berlin’de takımlar, VALORANT Champions Tour biletini kapmak için kıyasıya yarışacaklar.

VCT: 3. Aşama – Masters Berlin finallerinde; turnuvanın en iyisi olmak için yarışacak olan SuperMassive Blaze ekibine ESPORGAZETESİ olarak başarılar diliyoruz.

Merak Edenler İçin: SuperMassive Blaze Kurucuları

SuperMassive, 6 Ocak 2016 tarihinde Hakan Baş ve Kaan Karamancı tarafından kuruldu. Organizasyonun kurucularından Hakan Baş, Cornell University’de Ekonomi okuduktan sonra Yale’de İşletme Üzerine Master yaptı (MBA). Mezuniyetinin ardından internet ve teknoloji alanında uzun yıllar boyunca girişimcilik çalışmalarını sürdüren Baş, halen oyunlar ve teknoloji üzerine yatırımlarını sürdürüyor. Kaan Karamancı ise, liseyi Robert Kolej’de okuduktan sonra MIT’de Bilgisayar Mühendisliği okudu. Daha sonra New York’ta birçok yazılım ve sosyal medya işinde çalışan Karamancı, 2011 yılında Türkiye’ye döndü ve 2012 yılında Gram Games’in kurucu ortaklarından oldu. Şirket, 2018 yılında Amerika’nın en büyük oyun şirketlerinden olan Zynga’ya 250 milyon dolara satıldı.

Blaze tarafı ise 24 Temmuz 2019’da, eski Riot Games Türkiye Genel Müdürü Bora Koçyiğit ve Galatasaray Espor’un PUBG ekibiyle yollarını ayıran Atahan Dikmen tarafından kuruldu. Bora Koçyiğit, Southeastern University’de işletme okuduktan sonra Yeditepe Üniversitesi’nde finans üzerine yüksek lisans yaptı. Atahan Dikmen ise 2018 yılından beri Galatasaray PUBG takımı menajerliği yapıyordu. İkilinin girişimi ile 24 Temmuz 2019’da kurulan Blaze, PUBG ile espor arenasına atılmış olsa da birçok farklı oyunda takıma da sahip. Ayrıca organizasyonun yönetiminde, Twitch yayıncılığı da yapan Çiğdem “minnie” Türk de bulunuyor.

Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Freak
Freak
2 yıl önce

Güzel bir yazı