1. Anasayfa
  2. Espor

MiBR Koçu, “Koçluk Bugu” Hakkındaki Sessizliğini Bozdu

MiBR Koçu, “Koçluk Bugu” Hakkındaki Sessizliğini Bozdu
MiBR
0

Eski MiBR koçu Ricardo “⁠dead⁠” Sinigaglia, adının “Koçluk Bugu” skandalına karışmasıyla ilgili çıkan haberlere karşın sessizliğini nihayet bozdu. Skandal bazi profesyonel Counter-Strike:Global Offensive oyuncularının da dahil olması ile birlikte akıllara pekçok sorular getirmişti.

https://esporgazetesi.com/koc-bugi-nedir/

Eski MiBR koçu “dead” oyunculara hiçbir bilgi vermediğini vurgulayarak yetkililerin kendisine uygulamış olduğu 6 aylık cezayı da kabul ettiğini söyledi.

Eski Brezilyalı Koç Rekabet Avantajı için Asla Bu Hatadan Yararlanmadığını Savunuyor

Ricardo “⁠dead⁠” Sinigaglia, TwitLonger aracılığıyla paylaştığı metinde “Oyunculara herhangi bir bilgi verilmediğini” belirtti. Bu bugdan yararlandığı iddaa edilen roundlarla ilgili MiBR ‘ın “herhangi bir avantaj elde etmediğini” vurguladı.

“Bir süredir sosyal medyanın dışındaydım, ancak “koçluk bugu” nedeniyle askıya alınmam konusuna biraz ışık tutmak istiyorum. Öncelikle takım arkadaşlarımdan, fanlarımdan ve organizasyondan, çığ gibi büyüyen ve hayal kırıklığına, toxicliğe ve onlara karşı nefrete dönüşen bu durumdan dolayı özür diliyorum, bunun adil olduğunu düşünmüyorum. @ESIC ile durum hakkında konuştuktan sonra bakış açılarını paylaştılar ve görüşleri gayet açıktı : “Eğer disconnect şansınız vardıysa ve bunu kullanmadıysanız kendinizi oyunun bütünlüğüne aykırı bir konuma koydunuz”. Dahil olduğum klipleri izlediğinizde, herhangi bir zarar veya bilgi verilmediğini görebilirsiniz. Düşünme süreçlerinde haklı olduklarını düşünüyorum ve evet, bazı durumlarda yaptığım gibi bağlantımı kesebilirdim. Bu nedenle bana verilen 6 aylık askıya alınma işlemini kabul ediyorum. 6 aylık ceza 31 Ağustos’da başladı bu yüzden gitmek için hala yaklaşık 5 ayım var. Bir kez daha, neden olduğum hayal kırıklığı için özür dilerim, beni tanıyan tanımayan ve espor yolculuğumu bilen ve bilmeyen herkese mesajları için teşekkür ederim. Oyunun bütünlüğüne karşı asla herhangi bir şey yapmadım. Maalesef bunlar sizin kararınız karşısında sadece benim cümlelerim olarak kalacak ancak günün sonunda, hiç kimseye veya çok sevdiğimiz oyuna zarar vermek için hiçbir şey denemediğimi veya hiçbir şey yapmadığımı bilerek, huzur içinde dinlenebilirim.

Ricardo “⁠dead⁠” Sinigaglia
https://twitter.com/ricsini/status/1309522352108113922

Eski MiBR koçu ESL One: Road to Rio – Kuzey Amerika turnuvasında skandal olan “Koçluk Bugu”ndan yararlanmakla suçlanıyor. Sonuç olarak da 6 aylık cezaya çarptırılmış bulunmakta. Ek olarak Brezilyalı koç cs_summit 6 turnuvasında da bu hatadan yararlandığı için 2 etkinlikten daha men edildi. Tüm bunların sonucunda sessizliğini koruyan eski MiBR koçu nihayetinde şu sözleri kaydetti;

“Bu düşünce çizgisinde doğru şeyi yaptıklarını düşünüyorum ve altı aylık yasağı kabul ediyorum. Onlara katılıyorum, bazı durumlarda yaptığım gibi bağlantımı koparma şansına sahiptim fakat yapmadım.”

MiBR En Deneyimli Bazı Oyuncularını Bıraktı

Skandal, zaten kötü sonuçlarla boğuşan organizasyon için ne kadar ciddi bir mesele olduğunu kanıtladı. MiBR yönetimi bir buçuk yıldan fazladır mücadele etmelerine rağmen beklenen standartları karşılama konusunda başarısız oldu. Bunun sonucunda yönetim Fernando “⁠fer⁠” Alvarenga, Epitacio “⁠TACO⁠” de Melo ve Gabriel “⁠FalleN⁠” Toledo’yu bırakmaya karar verdi.

MiBR, “Koçluk bugu” skandalına karışmasının ardından bölgesel Major Ranking (RMR) puanlamalarından da çıkarıldı.

mibr csgo squad 1 740x416 1

ESIC, birkaç gün önce konu ile ilgili buldukları ilk önemli bulguları 28 Eylül’de rapor edeceğini duyurdu. Michael Slowinski konu ile ilgili ilk soruşturmayı başlattı ve hatanın geçmişte bir dizi örnekte istismar edildiğini bildirdi.

Gerçek formunu bulmak için mücadele eden Brezilyalı ekip için oldukça zorlu zamanlar çok yakın. Ancak takım bu kötü sürece rağmen kendini salmıyor. Çoğu CS:GO takımında olduğu gibi MiBR , kadrosunu güçlendirebilmek için olası değişiklikler arıyor. Önümüzdeki haftalarda onlardan kesinlikle daha fazlasını duyacağız.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments