1. Anasayfa
  2. VALORANT

Riot, Smurf Hesaplara Karşı Geniş Çaplı Ban Uyguladı

Riot, Smurf Hesaplara Karşı Geniş Çaplı Ban Uyguladı
1

Riot Games, Smurf probleminin önüne geçmek adına geniş bir ban uygulamasına gitti. Özellikle Dereceli Oyun deneyimini kötü yönde etkileyen smurf problemi, aslında birçok rekabetçi oyun için oldukça büyük bir sorun.

Bazı oyuncular smurf hesaplarını daha düşük seviyelerdeki oyuncular karşısında kolay galibiyetler almak için kullanırken bazıları da düşük seviyelerdeki arkadaşları ile oynayabilmek adına smurf hesap açıyor. Ancak temelinde smurf, özellikle rakip takım için oldukça can sıkıcı bir problem.

Smurf hesapların dereceli deneyimini kötü etkilemesinin önüne geçmek adına Riot, daha önce bu nedenden rapor edilmiş ve Riot‘un “Hizmet Şartları”nı ihlal eden hesaplara geniş çapta bir ban uygulamasına (ban wave) gitti. Hizmet Şartları‘nda “smurf” bir madde olarak yer almasa da smurfle bağlantılı birçok davranış şartlara dahil. Örneğin, başka hesapları “boost” etmek adına açılan hesaplar ya da başkasının hesabından oynanan derece arttırmaya yönelik davranışlar, şartların ihlali sayılıyor. Hizmet Şartları belgesinin ilgili maddeleri:

7. KULLANIM KURALLARI

7.1. Riot Hizmetleri’ni kullanırken şahıslara trolleme yapabilir miyim, şahıslara hakaret edebilir miyim, şahısları tehdit veya taciz edebilir miyim? (Hayır. Böyle bir şey olursa, hesabınızın uzaklaştırılması gibi tedbirler alabiliriz.)

Aşağıdaki davranışlar, disiplin yaptırımlarına yol açabilecek davranışlara birer örnektir:

3. Başka oyuncuları veya Riot çalışanlarını taciz etmek, takip etmek veya tehdit etmek.

9. Bizim makul bir şekilde başka bir oyuncu için hile oluşturduğunu veya oluşturabileceğini düşündüğümüz her tür eyleme katılmak. Dolandırıcılık veya sosyal manipülasyon yoluyla bunun yapılması da buna dâhildir.

10. Her ne sebeple olursa olsun, yetkilendirilmemiş olan her tür üçüncü şahıs programı kullanmak. Mod’lar, Hack’ler, hile yazılımları, script’ler, bot’lar, trainer’lar ve herhangi bir şekilde Riot Hizmetleri ile etkileşime giren otomatikleştirme programları kullanmak. Riot Hizmetleri’ne ilişkin her tür iletişimi araya girerek izleyen, taklit eden veya yeniden yönlendiren yetkisiz üçüncü şahıs programlarının tümü ve Riot Hizmetleri tarafından bilgi depolamak için kullanılan hafıza bölgelerinde dolaşarak Riot Hizmetleri üzerinden bilgiler toplayan yetkisiz üçüncü şahıs programları da buna dâhildir.

14. Başka birinin hesabı üzerinden oynamak veya bir hesabın statüsünü ya da sıralamadaki yerini “boost” etmek amaçlı faaliyetlerde yer almak.

15. Başka kişileri, kullanım kurallarını veya işbu Hizmet Şartları’nı ihlal etmeye teşvik etmek veya cesaretlendirmek.

Yukarda da görüldüğü üzere, Hizmet Şartları içerisinde birçok yasaklanan davranış var. Riot da, yeni kararı ile bu kuralların ihlalini içeren davranışlar için daha keskin yaptırımlar uygulamaya başlayacak.

Geniş çaplı ban uygulamasında şu ana kadar kaç oyuncunun cezalandırıldığı henüz açıklanmadı ancak şimdilik smurf hesapların en azından bir kısmının oyundan banlandığını bilmek rahatlatıcı.

“Hizmet Şartlar”ı belgesinin tamamı için: https://www.riotgames.com/tr/terms-of-service-TR

Abone ol
Bildir
guest

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
mrb
mrb
2 yıl önce

Yalan banlanmadı hiçbir smurf