1. Anasayfa
  2. LoL

Royal Youth Destek Oyuncusu Carve Kural İhlaliyle Gündemde

Royal Youth Destek Oyuncusu Carve Kural İhlaliyle Gündemde
0

Profesyonel League of Legends oyuncusu Carve, yayın yaptığı sırada Galatasaray Espor oyuncusu Tolerant’a sportmenliğe aykırı sözler sarf etmesi sebebiyle 31 Mayıs 2021 tarihine kadar bütün resmi Riot Games organizasyonlarından men edildi.

Riot Games’ten Resmi Açıklama:

CEZA Tayfun “Carve” Şentürk 31 Mayıs 2021’e Kadar

Yapılan incelemede halka açık mecralarda aşırı derecede sportmenliğe aykırı davranışlar sergilediği tespit edilen Tayfun “Carve” Şentürk’ün, Küresel Ceza Listesi’ndeki ilgili kurala istinaden 31 Mayıs 2021 tarihine kadar bütün resmi Riot Games organizasyonlarından men edilmesine karar verilmiştir.

KONUYLA İLGİLİ KURALLAR

VFŞL Kural Seti Kural 10.1.9. Takım yöneticileri ve üyeleri maç alanı ve çevresinde müstehcen, kötü, kaba, küçümseyici, tehditkâr, küfürlü, onur kırıcı, karalayıcı, küçük düşürücü veya saldırgan ya da sakıncalı bir dil kullanamaz; nefret söylemlerinde ya da ayrımcılık teşkil eden davranışlarda bulunamaz. Takım yöneticileri ve üyeleri, lig ya da yüklenicilerinin sağladığı ya da kullanıma sunduğu imkânları, hizmetleri veya ekipmanları bu tür mesajlar paylaşmak, göndermek veya yaymak için kullanamaz. Takım yöneticileri ve üyeleri bu tür bir dili sosyal medya veya yayın gibi halka açık etkinliklerde kullanamaz.

Espor Küresel Ceza Listesi

Aşırı Derecede Sportmenliğe Aykırı Tutum Aşırı derecede uygun olmayan davranışın bir kere sergilenmesi. Örneğin muteber ölüm tehditleri, fiziksel şiddet, aşırı derecede fanatiklik veya kişi veya bir grup kişiye karşı kötü niyetli söylemde bulunmak.

Profesyonel ruhlu amatör muhabir. [email protected]

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments