1. Anasayfa
  2. Diğer

Şimdi Kendi Oyununu Yaratma Zamanı!

Şimdi Kendi Oyununu Yaratma Zamanı!
0

Oyunseverler olarak oyunları eleştirme anlamında çok iyi bir konumda olduğumuzu düşünmüşüzdür. Yeri geliyor yüksek bütçeli oyunları yerden yere vuruyoruz yeri geliyor düşük bütçeli oyunlarıda eleştiriyoruz.

Ama oyun dünyasının merkezinde olmak, bir ürün ortaya koymak ne kadar zor olduğunu bilmek ve oyun yapımcılarını anlamak istemez misiniz?

Turkcell Gameventure Projesi kapsamında yer alan Geleceği Yazanlar programını başlattı.

Proje Hakkında

Turkcell Geleceği Yazanlar, Arıkovanı ve Game Factory ile birlikte harekete geçerek oyun geliştirme sektörüne yeni kahramanlar kazandıracak Gameventure projesine hayat verdi. Kendi oyunlarını geliştirmek ve oyun sektörüne giriş yapmak isteyen 18 yaş üzeri herkes, Gameventure projesine katılarak ihtiyaç duyduğu tüm desteğe kavuşacak.

basvuru sartlari
1.Eğitim Fazı

Türkiye’nin en büyük yazılım topluluğu Geleceği Yazanlar’da eğitimleri alarak, oyun dünyasının geleceğini kodlamaya başla!

Dünya’nın en gelişmiş ve en yaygın kullanılan oyun motoru Unity ile C# programlama dilini adım adım öğren. Eğitimleri tamamladıktan sonra çoklu platformlarda çalışabilecek 2D oyunlarını hayata geçir.

4 modülden oluşan eğitimde programlamanın temellerinden başlayarak ilk oyununu geliştirebilecek seviyeye gel ve sertifikanı al. 16 saatlik eğitimin ardından 2D oyunlar tasarlamak için hazırsın. Üstelik Bonus modülü de alarak oyunların ilgili cihazlarda nasıl çalıştığını ve reklam entegrasyonunun nasıl yapıldığını öğrenmek senin elinde. Hızlandırıcı faza geçmeden önce Unity 101 sertifikanı almalısın. İlgili eğitime gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/konu/unity/egitim/101 adresinden ulaşabilirsin.

2. Hızlandırıcı Faz

Artık kendi oyununu üretebilecek teknik bilgiye sahip olduğuna göre, oyun kuluçka merkezi Game Factory’nin sunduğu desteklerden faydalanmaya hazırsın.

Game Factory kanalları içerisinde danışman ve mentorlardan birebir destek alarak tüm etkinliklere katılma ve diğer deneyimli ekiplerle tanışma fırsatı yakala.

3.Fonlama

Oyunun hazır hale geldiğinde kaynak yaratmakta güçlük çekeceğini düşünüyorsan yanılıyorsun. Türkiye’nin kitlesel fonlama platformu Arıkovanı, bu aşamada yardımına koşarak ihtiyaç duyduğun maddi kaynağı yaratmana destek olacak.

Projen fonlamaya hazır hale geldiğinde Arıkovanı’nın deneyimli ekibiyle birlikte lansmanını yap ve oyununu daha geniş kitlelere yayabilmek için destek topla.

Oyunun insanların ilgisini çekti ve Arıkovanı’nda topladığın desteklerle hedefine ulaştın. Kendini kanıtladığına göre oyununu yayınlamaya ve milyonlara ulaşmaya hazırsın. Artık, kendi oyununun kahramanısın.

Proje hakkında daha fazla bilgi ve başvuru için: gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gameventure

BASIN BÜLTENİ

Oyunları Takip Ederek Seven. İletişim: [email protected]

Yazarın Profili
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments