1. Anasayfa
  2. VALORANT

VALORANT Champions Öncesi Team Secret’ı Tanıyalım

VALORANT Champions Öncesi Team Secret’ı Tanıyalım
0

2014 yılında Dota 2 kadrosu kurarak espor sahnesine adımını atmış ve o günden bu yana varlığını başarılı bir şekilde sürdürerek birçok oyunda mücadelesine devam eden Avrupa kökenli espor kulübü Team Secret, VALORANT sahnesine de adım attı. Fakar bu kadronun kuruluşu diğer espor kulüplerinden çok farklı ve de çok geç oldu. Masters – Berlin‘e katılmaya hak kazanan fakat yaşanan vize sorunları sebebiyle turnuvaya gidemeyen Bren Esports, kadrosu ile yollarını ayırdı. Bu olayın ertesi günü boşa çıkan bu kadroyu bünyesine katan Team Secret, nihayet VALORANT sahnesine dahil olmuş oldu.

Güneydoğu Asya’nın Parlayan Yıldızı: Team Secret

Bren Esports, Ağustos 2020’de kadrosunu kurarak VALORANT‘a giriş yaptı. Kısa sürede rekabetçi arenada da adını duyurmayı başardı. İlk turnuvalardaki mücadelelerinin ardından Bren Esports, Filipinler’in First Strike turnuvası olan Mineski VxV‘de şampiyonluğa ulaştı.

PH Jim “BORKUM” Timbreza
PH Jayvee “DubsteP” Paguirigan
PH Kevin “Dispenser” Te
PH Enrico “Ching” Perez
PH Jessie “JessieVash” Cristy Cuyco
PH Gilbert “Gibo” Sales Jr.Koç
Bren Esports VALORANT Kadrosu (2020)

2021 yılında VALORANT Champions Tour boyunca da bu başarılarına devam etti. 1. Aşama‘da Masters‘a yükselmeyi başardı fakat burada çıktığı ilk maçta yenilerek turnuvayı çeyrek finalist olarak kapattı. Bu turnuvadan Bren Esports, 20 VCT Puanı’nı hanesine ekledi. 2. Aşama‘da Masters – Reykjavík‘de Güneydoğu Asya Bölgesi için bir slot ayrıldı. Filipinler Challengers 2‘den başarılı bir şekilde Güneydoğu Asya Challengers Elemeleri‘ne katılan Bren Esports, İzlanda’ya gidemedi. Bu turnuvadan ise hanesine 30 VCT Puanı ekledi. Bu süre boyunca Enrico “Ching” Perez’in takımdan ayrılmasının ardından kadrosunda önce Marvin “whoME” Anthony Roque’yu ardından da Riley “witz” Go’yu deneyen Bren Esports en sonunda witz‘i kadrosuna dahil etti.

Son olarak 3. Aşama‘da büyük bir ivme kazanan Bren Esports, önce 3. Aşama Filipinler Challengers 1‘den birincilikle bir üst tura yükseldi. Ardından da 3. Aşama Güneydoğu Asya Challengers Elemeleri‘nden şampiyonlukla çıktı ve Paper Rex‘le beraber Masters – Berlin‘e gitmeye hak kazanan iki Güneydoğu Asya temsilcisinden biri oldu. Fakat Bren Esports, yaşanan vize sorunları sebebiyle Almanya’ya gidemedi ve turnuvadan diskalifiye oldu. Yine de turnuvayı sonuncu sırada tamamlamış sayıldı ve 10.000 $ para ödülü ile 175 VCT Puanı’nı aldı.

Bu yaşanan kötü durumdan çok kısa bir süre sonra Bren Esports, VALORANT kadrosu ile yollarını ayırdı.

Adsiz

VALORANT Champions Tour kuralları gereği, bir takımın üçten fazla oyuncusunu değiştirmesi ceza sebebi oluyor ve VCT Puanlarının bir kısmı siliniyor. Bren Esports, kadrosunu tamamen gönderdiği için bütün puanı bu kadroyla beraber gitti ve VALORANT Champions‘a katılma ihtimalleri kalmadı. Bu fırsatı değerlendiren ve Avrupa’da Asya-Pasifik bölgesine en çok yatırım yapmış espor kulübü olan Team Secret, bu kadroyu bünyesine dahil etti ve şimdiye kadar kazanılmış puanların tamamını da takımla beraber almış oldu.

Masters – Berlin turnuvasında Paper Rex‘in Papara SuperMassive Blaze karşısında aldığı mağlubiyet ile Paper Rex grubunu sonuncu sırada bitirdi ve böylelikle Team Secret, VALORANT Champions‘a Circuit Points slotundan katılmayı garantiledi.

Team Secret, önüne çıkan bu fırsatı değerlendirerek hem VALORANT sahnesine giriş yapmış oldu hem de potansiyeli olan bir kadro ile VALORANT’ın düzenlenecek olan en büyük turnuvasına katılarak kendilerini gösterme imkanı yakaladı.

PH Jessie “JessieVash” Cristy Cuyco
PH Jayvee “DubsteP” Paguirigan
PH Jim “BORKUM” Timbreza
PH Kevin “Dispenser” Te
PH Riley “witz” Go
PH Gilbert “Gibo” Sales Jr.Koç
Team Secret – VALORANT Kadrosu
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments