1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant Temsilcilerimiz: LoL, Oxygen Esports, BBL Esports


0

Hepimizin desteklerini hiçbir zaman esirgemeyeceği, ülkemizi ve bayrağımızı Valorant aracılığıyla uluslararası alanda tanıtan temsilcilerimizi ne kadar tanıyoruz ?

Valorant, Espor sahnesinde oldukça yeni bir oyun olmasına rağmen bazı Türk kadrolar ismini duyurmayı erkenden başardı. Espor sevip takip eden herkesin temsilcilerimizi yakından tanıması gerektiğine inanıyorum. vlr.gg istatistiklerine göre ilk 100’de bulunan 3 Türk organizasyonu derledik.

Oxygen Esports

Oxygen Esports, şu anda New England’da bulunan ve Helix eSports, Team Genji Esports organizasyonu ve Team Reciprocity’den alınan profesyonel kadroları birleştirerek Mayıs 2020’de kurulmuş bir Amerikan profesyonel espor organizasyonudur. Organizasyon Rainbow Six Siege, Hearthstone, Fortnite, Rocket League sahnelerinde faaliyet gösterirken 21 Eylül 2020 tarihinde Türk organizasyon “looking4org” kadrosu ile anlaşarak Valorant sahnesine giriş yaptı.

Valorant sahnesinde Avrupa’da ülkemizi temsil eden organizasyon; İntel Gaming Fest 2020 ‘de ikinci gelerek 1.311$ ödül ve Ryzen 4000 Cup‘ta birinci gelerek 787$ ‘lık ödülü kasasına ekledi.

Takımın aktif kadrosu:

Erim “Mavera” Sasal (KAPTAN)

Mehmet “Turko” Özen

Erdem “Toronto” Soğukpınar

Muhammed “m1tez” Tezcan

Göktuğ “XiSTOU” Canciğer

Takım Avrupa sıralamasında şu an vlr.gg referansında 8. sırada bulunuyor.

Biraz da Oxygen Esports bünyesine katılmadan önceki ismiyle looking4org ‘u incelemeye alalım.

“looking4org” Türkiye lokasyonlu öncüllerini Erim “Mavera” Sasal, Mehmet “Turko” Özen, Erdem “Toronto” Soğukpınar, Göktuğ “XiSTOU” Canciğer ve Melih “pAura” Karaduran ‘ın oluşturduğu 7 Nisan 2020 tarihinde eskiden CS:GO sahnesinde yer alan ve Valorant’ın çıkması ile birlikte bu alana geçmiş olan beş profesyonel oyuncu ile kuruldu.

Takım ilk olarak Nisan ayında düzenlen, Valorant Academy ve Team Liquid’in organize ettiği 16 takımdan oluşan VALORANT Academy – Europe: Season 1 – Open Series Week 3 turnuvasında birinci geldi ve 500€ ödül havuzunun sahibi oldu.

Daha sonra D2 Esports Series tarafından organize edilen D2 Esports Europe 1k Turnuvası‘ndan da birinci, LAIR.gg tarafından organize edilen CLUTCH BATTLES – Grand Turnuvasında birinci ve Beyond tarafından organize edilen Logitech G Beyond turnuvasında üçüncü geldi ve toplamda 2968$’lık bir ödüle ulaştı.

30 Ağustos’ta “pAura“nın takımdan ayrılmasıyla dört kişi kalan takım 17 Eylül’de açıklığı Muhammed “m1tez” Tezcan ile kapattıktan sonra 21 Eylül günü Oxygen Esports bünyesine katıldıklarını bildirdiler ve aktif olarak Oxygen Esports bünyesinde faaliyet göstermektedirler.

BBL Esports

BBL Esports,  Ferit “wtcN” Karakaya önderliğinde Temmuz 2020 tarihinde kurulmuş Avrupa’da faaliyet Türk lokasyonlu takımdır.

Takım Semih “legoo” Selvi, Kerimhan “kero” Duman, Batuhan “russ” Malgaç, Ali Osman “AsLanM4shadoW” Balta ve Mehmet Yağız “cNed” İpek ile faaliyet gösterirken 20 Ağustos 2020 tarihinde cNed’in ayrılmasıyla açılan boşluğu Hüseyin “aimDLL” Kabişteke ile kapatarak güncel kadrosunu oluşturdu.

Aktif Kadro;

Semih “legoo” Selvi

Kerimhan “kero” Duman

Batuhan “russ” Malgaç

Hüseyin “aimDLL” Kabişteke

Ali Osman “AsLanM4shadoW” Balta

ile pekçok başarıya imza atmıştır ve güncel Avrupa sıralamasında 16. sırada yer almaktadır (vlr.gg)

Ülkemizi temsil eden başarılı organizasyon; Ingition Series x Mandatory Cup ‘ta 32 takım arasından üçüncü, Allied Esports Odyssey ‘de beşinci gelerek toplamda 1421$ ödül havuzuna ulaşmıştır.

Kadroda yer alan oyuncular tıpkı Oxygen Esports oyuncuları gibi önceden CS:GO sahnesinde yer almış ve sonradan Valorant sahnesine geçiş yapmıştır.

Takımın maçlarını wtcN Twitch kanalından takip edebilirsiniz !

LOL-

LoL- Haziran ayında Valorant sahnesine giren ve Avrupa’da ülkemizi temsil etmeye devam eden bir diğer Türkiye lokasyonlu organizasyon.

Aktif kadro;

Emre “STERBEN” Demirci

İbrahim “mag0o” Temizel

Buğra “mojj” Kiraz

Salih “marqnue” Onaran

Ufuk “SasuKe” Göktaş

ile CLUTCH BATTLES LAIR.GG turnuvasında dördüncü, Trovo Challenge Europe turnuvasında yedinci, AMD RYZEN 4000 CUP turnuvasında ikinci ve İntel Gaming Fest 2020 ‘de ise birinci gelerek toplamda 3416$ turnuva geliri elde etmiştir.

lol valorant

Organizasyon güncel vlr.gg verilerine göre Avrupa sıralamasında 23. sırada yer almaktadır.

https://esporgazetesi.com/valoranta-gecis-yapan-5-profesyonel-csgo-oyuncusu/

Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments