1. Anasayfa
  2. VALORANT

Valorant’a Sor #15 Yayınlandı

Valorant’a Sor #15 Yayınlandı
0

SORU

Valorant‘a Sor #15 – Geçtiğimiz ay koşarak ateş etme isabetliliğini azaltmak için çalıştığınızı söylemiştiniz. Bu konudaki ilerlemenizi ve nasıl bir düzenleme yapacağınızı paylaşmanız mümkün mü?

CEVAP

2.02 Yaması’nda getirmeyi planladığımız bazı değişiklikler, tüfeklerle koşarak ateş etme isabetliliği konusunu toparlamaya yardımcı olacaktır. Burada önemli bir nokta var. Bir anda çok fazla sistemi değiştirmek istemiyoruz. Çünkü atış mekaniklerini ciddi oranda değiştirirsek oyuncular da alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalır. Her zaman olduğu gibi değişiklikleri yakından izleyecek ve gerektiği durumlarda düzenlemeye devam edeceğiz.

SORU

Valorant’a Sor #15 – Kısmın başında alternatif hesaplarımda çok daha yüksek bir kademeye yerleşebiliyorum. Çok daha hızlı kademe yükseliyorum fakat kendi hesabımda çok daha düşük kademelerde takılıp kalıyorum. Yeni kademe sistemi beklendiği şekilde çalışıyor mu?

CEVAP

Yama çıktıktan hemen sonra, bu tuhaf durumun geliştiğini biz de fark ettik ve 2.01 Yaması’yla bunu çözmeyi umuyoruz. Aslında artık daha yüksek kademelerdeki oyuncuların kısalan sırada bekleme süreleri nedeniyle ana hesaplarında oynamaları çok daha avantajlı. Ayrıca, ana hesaplarındaki MMR değerleri daha yüksek olacağı için çok daha hızlı kademe puanı kazanacaklardır.

Ayrıca, önümüzdeki yamalardan birinde kademe kümelerinin etkisini arttıracağız. Önceki sezonda, hâlâ yüksek bir MMR değerine sahip Ölümsüzlük ve üzerinde olan oyuncular, MMR değeri daha düşük olan oyunculara oranla galibiyetlerde daha fazla kademe puanı alacak ve mağlubiyetlerde daha az kademe puanı kaybedecek. Nihayetinde liderlik tablosunda daha hızlı yükselecekler. Liderlik tablosunda zirveye tırmanmanın yolu da becerikli ve yüksek MMR değerine sahip olmaktan geçecek. Bu durum tüm kademelere etki edecek.

Maalesef, biraz sıkıntılı olan 2.0 Yaması’nın üstünden geçen bir hafta içinde en iyi oyuncuların daha hızlı kademe atlamak için alternatif hesaplarına başvurmasına engel olamadık. Oyuncular alternatif hesaplarında çok daha hızlı karşılaşma buluyor ve kademe yükseliyor olabilirler. Fakat uzun vadede, alternatif hesaplarının MMR değeri düşük olduğu için galibiyet başına (yüksek MMR değerine sahip) ana hesaplarına oranla çok daha az kademe puanı kazanacaklar.

Kısa süre önce bölüm ve kısım başlarında yaptığımız birkaç rekabet modu değişikliğinden herkesin memnun kalmadığının farkındayız. Yeni kısmın başında oyuncuları yerleştirme sistemiyle ve liderlik tablolarını kısa sürede etkinleştirmekle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2. Bölüm 2. Kısım başlamadan, bu düzenlemeleri ayrıntılarıyla açıklayan bir yazıyla karşınızda olacağız.

Kaynak : https://playvalorant.com/tr-tr/news/dev/valorant-a-sor-28-ocak/

Bir şeyler yazıyorum.

Yazarın Profili
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments