1. Anasayfa
  2. VALORANT

VCT 2022: 1. Aşama EMEA 1. Kapalı Elemeleri Sona Erdi!

VCT 2022: 1. Aşama EMEA 1. Kapalı Elemeleri Sona Erdi!
0

VCT 2022: 1. Aşama EMEA Challengers‘da mücadele edecek olan 12 takımdan dördünün belirleneceği kapalı elemeler sona erdi. Avrupa, Türkiye ve BDT bölgelerinde düzenlenen kapalı elemelerde Avrupa bölgesinin ilk ikisi, Türkiye ve BDT bölgelerinin ise kapalı elemelerinde şampiyon olan takımlar bölgelerinde EMEA Challengers biletini kazanan ilk takımlar oldu. Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan 2. Kapalı Elemeler sonucunda da EMEA Challengers’da mücadele edecek son dört takım belli olacak. 12 takımın mücadele edeceği VCT 2022: 1. Aşama EMEA Challengers maçları, 11 Şubat-27 Mart tarihleri arasında çevrimiçi olarak oynanacak.

EMEA Challengers’da Mücadele Edecek Takımlar

VALORANT Champions 2021‘de EMEA bölgesini başarıyla temsil eden Acend, Gambit Esports, Team Liquid ve Fnatic takımları VCT 2022: 1. Aşama EMEA Challengers‘a doğrudan davet almıştır. Kalan 8 takım ise her bölgede düzenlenecek olan ikişer kapalı eleme sonucu belli olacak. İlk kapalı elemelerde Avrupa‘dan 2, Türkiye ve BDT‘den birer takım EMEA Challengers bileti aldı. Önümüzdeki hafta düzenlenecek olan kapalı elemeler sonucunda son dört takım da belli olacak.

TakımSlot
acend AcendDavet
gambit esports Gambit EsportsDavet
team liquid Team LiquidDavet
fnatic FnaticDavet
guild GUILDAvrupa 1. Kapalı Elemeleri #1
big BIGAvrupa 1. Kapalı Elemeleri #2
supermassive blaze Papara SuperMassive BlazeTürkiye 1. Kapalı Elemeleri
100px FunPlus Phoenix 2021 allmode e1631649083553 FunPlus PhoenixBDT 1. Kapalı Elemeleri
TBDAvrupa 2. Kapalı Elemeleri #1
TBDAvrupa 2. Kapalı Elemeleri #2
TBDTürkiye 2. Kapalı Elemeleri
TBDBDT 2. Kapalı Elemeleri

1. Kapalı Elemeler’in Sonuçları

Avrupa

Geçtiğimiz sezona baktığımızda Avrupa‘da bu sezon büyük sürprizler oldu. VCT 2021‘de bir türlü istediği başarıyı elde edemeyen GUILD, bu kez açık elemelerden başlayarak namağlup bir şekilde EMEA Challengers‘a yükseldi. Avrupa 1. Kapalı Elemeleri‘ni birincilikle tamamlayan takım performansı ile takdir toplamayı başardı. Avrupa’dan EMEA bileti alan ikinci takım da Türk asıllı profesyonel oyuncu Ceyhun “AslaN” Aslan’ın da forma giydiği BIG takımı oldu. Alman ekibi Kaybedenler Finali’nde rakibi Team Vitality‘i 3-0 mağlup ederek kapalı elemeleri ikinci olarak tamamladı. VCT 2021: Masters – Berlin‘de yarı finali gören G2 Esports ise kapalı elemelerde çıktığı iki maçın ikisini de kaybederek hem turnuvaya veda etti hem de 2. Kapalı Elemeler’de mücade etmek için açık elemeleri geçmesi gerekecek.

SıralamaAşamaTakım
GoldEMEA Challengersguild GUILD
SilverEMEA Challengersbig BIG
Bronze2. Kapalı Elemelerteam vitality Team Vitality
Copper2. Kaplı Elemeleralliance Alliance
5.-6.2. Kapalı Elemelerrebels gaming Rebels Gaming
tenstar TENSTAR
7.-8.G2 Esports G2 Esports
team bds Team BDS

Türkiye

Kadrosunda 3 değişiklik yaptığı için turnuvaya açık elemelerden başlayan Papara SuperMassive Blaze, sadece iki harita kaybederek namağlup şampiyon olmayı başardı ve Türkiye’den EMEA Challengers‘a yükselen ilk takım oldu. Ayrıca Papara SuperMassive Blaze, kurulduğu günden beri Türkiye’de katıldığı iki elemeden de birincilikle çıkmayı başarmış oldu. Fire Flux Esports ise kurulduğundan beri istikrarını sürdürse de finalde Papara SuperMassive Blaze engeline takıldı.

Geçtiğimiz sezon adından en çok söz ettiren takımlardan olan Futbolist ise bu elemelerde beklenilenin altında bir performans sergiledi. Futbolist son olarak çıktığı 5.lik karşılaşmasında mağlup olduğu için Türkiye 2. Kapalı Elemeleri‘nde mücadele edebilmek için açık elemeleri geçmesi gerekecek. Yenilenen kadrosuyla ve yaptığı transferleriyle taraftarlarının yüzünü güldüren BBL Esports ise turnuvayı 3. sırada tamamladı.

SıralamaAşamaTakım
GoldEMEA Challengerssupermassive blaze Papara SuperMassive Blaze
Silver2. Kapalı Elemeler Fire Flux Esports
Bronze2. Kapalı Elemelerbbl esports BBL Esports
Copper2. Kapalı Elemelergalakticos Galakticos
5.2. Kapalı Elemeler2l8 2L8
6.futbolist Futbolist
7.-8.fenerbahce espor Fenerbahçe Espor
zero zone Zero Zone

BDT

2021 sezonunda Avrupa‘da mücadele eden bu sezon ise turnuvaya Bağımsız Devletler Topluluğu bölgesinden dahil olan FunPlus Phoenix ekibi ise BDT bölgesinden EMEA Challengers‘a yükselen ilk takım oldu. Büyük Final’de NaVi‘yi 3-2 mağlup eden FPX, üst üste üçüncü kez EMEA bölgesinde mücadele etmeye de hak kazanmış oldu.

SıralamaAşamaTakım
GoldEMEA Challengers100px FunPlus Phoenix 2021 allmode e1631649083553 FunPlus Phoenix
Silver2. Kapalı Elemelernatus vincere Natus Vincere
Bronze2. Kapalı Elemelerkpi gaming KPI Gaming
Copper2. Kapalı Elemeler5mokes 5MOKES
5.2. Kapalı Elemelersmaracis esports SMARACIS Esports
6.one breath gaming One Breath Gaming
7.-8.b8 esports B8 Esports
aim.attack Aim.Attack
İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments