1. Anasayfa
  2. VALORANT

VCT: 3. Aşama – Challengers 1 Birinci Gün Sonuçları

VCT: 3. Aşama – Challengers 1 Birinci Gün Sonuçları
0

Açık ve kapalı elemeleri geçtiğimiz hafta tamamlanan VCT 3. Aşama Challengers 1, 6 Temmuz’da tüm hızı ile başladı. Türkiye’de son 8’e kalan takımların Berlin bileti alma yolunda kıyasıya mücadelesi, son iki takımın EMEA Challengers Playoff’larına katılmaya hak kazanması ile 11 Temmuz’da sonuçlanacak.

3. Aşama – Challengers 1 Upper Bracket

Oxygen Esports 2 – 0 FireFlux Esports

Oldukça çekişmeli geçen maçlarda, Oxygen Esports rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı. Özellikle FF’in seçtiği ilk harita Icebox’ta büyük bir comeback atan Oxygen, durumu 6-0’dan 6-6’ya getirerek ilk yarıyı kapattı. İkinci yarı ile beraber maç 11-13 bitti. Maçın öne çıkan oyuncusu, 25 kill ile Sage oynayan, takımın en yeni oyuncusu Cihan “Unity” Seferoğlu oldu. Oxygen, kendi tercihi olan Ascent haritasında ise rakibine üstünlük kurup 13-7 kazandı. Maçın MVP’si Sage oynayan Erdem “Toronto” Soğukpınar oldu. İlk haritada, maçı bitirebilecek durumdayken eli veren Unity, yaşadığı talihsizliği Twitter üzerinden paylaştı:

Zero Zone 0 – 2 SuperMassive Blaze

SuperMassive’in üstünlüğü ile geçen maçlarda, ilk karşılaşma Split haritasında oynandı. 9-3 biten ilk yarının ardından SMB maçı 13-4 ile kazandı. Maçın MVP’si, Reyna ile 3.7’lik KDA yapan Batuhan “russ” Malgaç oldu. Serinin ikinci karşılaşması ise Ascent haritasında oynandı. Defans tarafında başlayan ZZ 3 el kazanabilse de atakta başarılı olamayarak SMB’ye karşı 13-3 mağlup oldu. Öne çıkan isim, -bu sefer Sova oynayan- russ oldu.

BBL Esports 2 – 1 Otherside

Serinin ilk maçı, OtherSide’ın seçimi olan Haven haritasında oynandı. İlk yarıyı 11-1 gibi ezici bir üstünlükle bitiren BBL Esports, 5 elin ardından 2 sayılık bir seri ile, maçı 13-6 tamamladı. Maçın en skorer oyuncuları Barış “fred” Özdemir ve Ali Osman “AsLanM4shadoW” Balta oldu. İkinci karşılaşma, BBL’in seçimi ile Ascent’te oynandı. Çekişmeli geçen karşılaşmada OS, 13-10 ile galip geldi ve karşılaşmayı üçüncü haritaya taşıdı. Haven haritasında skor olarak çok katkı sağlayamayan Enes “jonx” Güngör, ikinci karşılaşmada 1.4 KDA ile MVP oldu. Split haritasında tekrar ipleri eline alan BBL, 13-5 ile serinin galibi oldu. MVP, 280 çatışma puanı ile Hüseyin “aimDLL” Kabişteke olurken 5.3 KDA yapan Serhat “Muj” Yüksel’de dikkat çekti.

Futbolist 2 – 0 Team Aurora

Ascent haritasındaki ilk maçta Futbolist, güçlü atak tarafları ile ilk yarıyı 11-1 kapattı. İkinci yarıda Team Aurora 5 sayılık bir seri elde etse de Futbolist’e karşı 13-6 mağlup oldu. Serinin en skorer oyuncusu, Aurora’dan Kaan “reazy” Ürpek oldu. Futbolist’in “kalesi” Split haritası da üst üste alınan sayılar ile ilerlese de yine 13-6 Futbolist galibiyeti ile sonlandı. MVP, 2.0 KDA ile Raze oynayan İbrahim “mag0o” Temizel oldu.

Serilerin sonucunda, Upper Bracket Yarı final karşılaşmaları, 7 Temmuz 2021, saat 18:00’da “Oxygen Esports – SuperMassive Blaze” ve “BBL Esports – Futbolist” arasında oynanacak.

3. Aşama – Challengers 1 Lower Bracket

FireFlux Esports 2 – 1 Zero Zone

İlk harita Ascent‘te oynanan karşılaşma oldukça çekilmeli geçti, ve 5 kere uzatmaya gidildi. İlk yarı 8-4 FF lehine sonuçlanırken ikinci yarıda ZZ, durumu 12-12’ye getirerek uzatmalara gitti. Ancak FF 18-16 ile galip oldu. ZeroZone, Bind haritasını 13-3‘lük keskin bir üstünlükle kazansa da, çekişmeli geçen Split haritasında üstünlük sağlayamadı ve FireFlux’a karşı 13-11 kaybederek Challengers 1’e veda etti.

OtherSide 2 – 0 Team Aurora

Team Aurora tercihi Haven haritasının ilk yarısı, oldukça çekişmeli geçti ve 7-5 sonuçlandı. İkinci yarıda ise, durumun 7-7’ye gelmesinin ardından 6 sayılık bir seri elde eden Oxygen, maçı 13-7 kazandı. OS seçimi Ascent haritası ise, üst üste alınan sayılar ile ilerledi. Serinin galibi, 13-9 ile yine OtherSide oldu ve böylece Team Aurora, 1. Ana Etkinliğe veda etmiş oldu.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments