1. Anasayfa
  2. VALORANT

Vodafone Giants, VCT Cezası Aldı!

Vodafone Giants, VCT Cezası Aldı!
VCT Şampiyonlar Turu
0

29 Haziran’da oynanan VCT 3. Aşama Açık Elemelerinde Vodafone Giants, bref’i 2-1 mağlup ederek bir üst tura çıkmaya hak kazanmıştı. Ancak galibiyetlerinden hemen sonra takım, oyunda bulunan bir bug’ı suistimal etmek ile suçlandı. Kullanılan bug, Breeze haritasında bulunan bir Cypher kamerası hatası. Rakipler tarafından kırılamayan bu kamera, bir yüzey dokusu hatası nedeniyle, saldıranları duvar içerisinden gösteriyor. bref oyuncusu Dawn, reddit üzerinden yaptığı açıklamalarda, bu hatanın oynanan 12 elin 6’sında kullanıldığını ve Vodafone Giants’ın diskalifiye olması gerektiğini dile getirirken, Valorant Gaints ise bu hatadan haberdar bile olmadıklarını söyledi.

Valorant Şampionlar Turu resmi sayfasında yayınlanan rapora göre VCT ligi yönetiminin yaptığı açıklama ve aldığı karar şöyle:

Bir “bug”dan yararlanılması nedeniyle, VCT’nin Vodafone Giants’a karşı aldığı karar:

Vodafone Giants Takımı, rekabetçi dürüstlük ve oyun içi hataların kullanımıyla ilgili kuralların ihlali nedeniyle bir sonraki resmi Valorant Şampiyonlar Turu maçına, bir haritalı bir mağlubiyet ile başlayacak. VCT Challengers EU 3. Aşama 1. Hafta Elemeleri’nde Bref takımına karşı oynadıkları maçtan sonra, Turnuva Yetkilileri durumdan haberdar edildi ve yapılan araştırmalar sonucu bu “bug”ın kullanıldığı doğrulandı. Kurallarda da belirtildiği gibi, avantaj elde etmek amaçlı oyun içi bir hatanın kasıtlı kullanımı açıkça yasaktır. Turnuvaya katılan takımların, Valortant Küresel Rekabet Politikasında belirtilen rekabetçi dürüstlük standartlarını desteklemesi ve bunlara uygun davranması beklenir.

KARAR

Vodafone Giants Takımı, Valorant Küresel Rekabet Politikası’nın 7.2.6 bölümünü ihlal etmesi sebebi ile bir sonraki resmi Valorant Şampiyonlar Turu maçına tek haritalı bir kayıp ile başlayacak.

İLGİLİ KURALLAR
7.2.6. Suistimal

Bir avantaj elde etmek amacıyla oyun içinde mevcut olabilecek herhangi bir hatanın (bug) kasıtlı kullanımı suistimal olarak kabul edilir ve yasaktır. Suistimal kapsamına; Turnuva Organizatörü’nün yegâne takdirine bağlı olarak amacı dışında işlev gösteren herhangi bir oyun işlevinin kötüye kullanımı vb. ve Valorant’ın tasarım amacını ihlal eden her türlü eylem dahildir. Takım üyeleri belirli bir eylemin Suistimal olarak kabul edilip edilmeyeceğini tespit etmek amacıyla bir Müsabaka’nın başlangıcından önce hakem ile gizlilik esasına dayalı olarak görüşebilir. Riot, bir suistimalin gerçekleşip gerçekleşmediğini olayın vukuundan sonra geriye dönük olarak tespit etme hakkını mahfuz tutar.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments