1. Anasayfa
  2. Espor

Ninjas in Pyjamas’ın 2022 Planları

Ninjas in Pyjamas’ın 2022 Planları
0

Dünyanın önde gelen espor takımlarından olan İsveç merkezli Ninjas in Pyjamas, 2022 yılı için yeni yol haritaları çizmeye karar verdi. 2021 sezonu boyunca CS:GO‘da PGL Major Stockholm 2021‘de mücadele etmeye hak kazanmış ve bu turnuvadan çeyrek finalist olarak ayrılmıştı. Öte yandan Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege‘de ise en büyük turnuva olan Six Invitational 2021‘de şampiyon olmuşlardı. Hali hazırda Six Sweden Major 2021‘de mücadelesini sürdüren NIP, grubunu lider olarak tamamlayarak playofflara yükselmeyi başardı. Fakat bu iki oyunda elde ettiği başarıları VALORANT için söylemek pek mümkün olmasa gerek.

Ninjas in Pyjamas VALORANT, Brezilya’ya Taşınıyor!

Ninjas in Pyjamas

Nisan 2020’de eski Paladins kadrosu ile VALORANT‘a giriş yapan Ninjas in Pyjamas, 2021 sezonu boyunca pek de istediği sonuçları elde edemedi. VCT 1. Aşama Avrupa Masters‘da bulunduğu grubu üçüncü sırada tamamladı. VCT 2. Aşama Challengers 1 (Avrupa)’de yarı final oynayan NIP, EMEA Finalleri biletini ucundan kaçırdı. 2. Aşama Challengers 2‘de ise çeyrek finalden öteye gidemeyerek Masters – Reykjavík için son şansını kaybetmiş oldu. 3. Aşama‘da ise her iki Challengers‘da kapalı elemeleri geçemeyen NIP için VALORANT Champions ihtimali kalmadı ve takım böylelikle sezonu kapatmış oldu.

nip valorant
Ninjas in Pyjamas – VALORANT Kadrosu

VCT için sezonu kapatan Ninjas in Pyjamas son olarak Red Bull Home Ground #2 turnuvasında mücadele etti. Bu turnuvaya elemelerden birinci çıkarak katılan takım, gruplarda tek bir galibiyet bile alamadan turnuvaya veda etti. Fakat turnuvanın başlamasından bir gün önce NIP yönetimi VALORANT şubesi için yeni bir karar almıştı.

Avrupa’daki ileri derece olan rekabet ortamına ayak uyduramayan ve hali hazırdaki slot yetersizliği sebebiyle LAN turnuvaları için pek şansı bulunmadığını anlayan takımın yönetimi VALORANT şubesini Brezilya bölgesine taşımaya karar verdi. Ninjas in Pyjamas, VCT 2022‘de Brezilya bölgesinde mücadele edecek. Brezilya’nın, VALORANT Champions‘da şu an iki slotu bulunuyor. Avrupa, BDT, Türkiye ve MENA bölgelerinin tamamının dahil olduğu EMEA bölgesi ise VALORANT Champions’da Son Şans Elemeleri ile birlikte üç slota sahip. Brezilya ve Latin Amerika bölgelerinin 8 takımının yarıştığı Güney Amerika Son Şans Elemeleri‘nde ise 4 slot Brezilya bölgesine ait.

NIP, LoL Sahnesine Geri Dönüyor!

maxresdefault 2

2013 yılında eski Copenhagen Wolves kadrosunu bünyesine dahil ederek League of Legends‘a giriş yapan Ninjas in Pyjamas, 5 yıllık macerasının ardından 2018 yılında League of Legends sahnesinden çekilmişti. Bu 5 yıllık serüvende sadece bir mevsim EU LCS‘de mücadele etmeyi başaran NIP, o mevsimde de EU CS‘e düşmüş ve ertesi yıl da gelen franchising sebebiyle LEC‘de oynama şansını tamamen kaybetmişti. 2018 yılında iki mevsimde de Nordic Championship‘de mücadele eden NIP, iki mevsim de European Masters‘da mücadele etmeye hak kazandı ve 2018 European Masters Yaz Mevsimi‘ni ikinci olarak tamamladı. Fakat takım bu turnuvadan sonra League of Legends şubesini kapattı.

2022 sezonu için League of Legends‘a dönmeyi planlayan Ninjas in Pyjamas, bunu bu kez Avrupa’da değil Çin’de yapmaya karar verdi. Dünyanın en başarılı liglerinden olan League of Legends Pro League‘de mücadele eden bir takımın slotunu alan NIP, 2022 sezonunda Çin’de mücadele edecek. 2021 Yaz Mevsimi‘ni hiç galibiyet alamadan sonuncu sırada tamamlayan Victory Five‘ın slotunu alan NIP, LPL için henüz bir kadro kurmuş değil. LPL, Worlds‘e en çok takım gönderen (Worlds 2021‘e 4 temsilci gönderdi.) iki ligden birisi. Ayrıca bu yıl Worlds şampiyonu Edward Gaming‘le beraber toplamda üçüncü kez bir Çin temsilcisi olması sebebiyle Ninjas in Pyjamas’ın bu hamlesi oldukça büyük bir hamle.

İlginizi Çekebilir
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments